info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Taba város

Taba városa, Sinai-félsziget

Taba városTaba városa a Sínai-félsziget észak-keleti részén, az izraeli határnál fekszik, a közelben Nuweiba kikötőváros és Dahab, a szörfösök és búvárok paradicsoma található.
Tabán nem találhatunk olyan belvárosi bazársort, mint mondjuk Sharm el-Sheikhen vagy Hurghadán. Taba tuljadonképpen inkább egy térség neve, mintsem egy város a szó legszorosabb értelmében.

A várost és környékét beduinok lakták eredetileg és ma is sok az őslakos.
Földrajzi fekvéséből következően igazán egyedülálló programokban vehetünk részt, ha úgy döntünk, Tabában nyaralunk. Felfedezhetjük az ősi Egyiptom kincseit, látogatást tehetünk Izraelben, de akár Jordániába is átruccanhatunk. Arról nem is beszélve, hogy a szállodánk tengerpartján ejtőzve pedig Szaúd-Arábiára nyílik kilátás. Tiszta időben teljesen jól kivehető a túlpart. Ehhez pedig még csak fel sem kell kelnünk a nyugágyunkból. Bár bizonyos esetekben meglehet, hogy a telefonunk néha hálózatot vált, nevezetesen az egyik szaúdi hálozatra, így tényleg a szemben lévő országban érezhetjük magunkat :-) Ha azonban valóban meglátogatná a környező országok valamelyikét a tabai lazítás közben, akkor böngéssze át fakultatív programkínálatunkat.
Pihenés szempontjából is sok csillagot kaphat Taba, hiszen természeti adottságai kivételesen gyönyörű pihenőhellyé teszik a várost. Csodálatos kősivatag és meredeken ívelő sziklás hegyek övezik a hosszan elnyúló tengerpartot. A legtöbb szállodánál befizethetünk all inclusive, tehát teljes körű ellátásra, amely lehetővé teszi számunkra, hogy valóban ne kelljen mással foglalkoznunk, csak azzal, hogy időnként azért behúzódjunk az árnyékba a napsütés elől.
A kristálytiszta tenger ezernyi színes halnak ad otthont - ezt már a víz felszínén úszkálva is megcsodálhatjuk egy búvármaszk segítségével, de akár egy búvártanfolyamra is beiratkozhatunk, hiszen kevés ilyen érintetlen szakasz van a világon. Emiatt a tapasztalt merülők számára is óriási élményt nyújthatnak az itteni izgalmas merülőhelyek

Kinek ajánljunk?
Leginkább azoknak, akik a pihenés mellett kíváncsiak egyedülálló történelmi látnivalókra is, és ezért van kedvük némi utazáshoz.
Ha Hurghadát azoknak ajánljuk, akiket az ősi Egyiptom érdekel, akkor Tabát egyértelműen azoknak, akik egy más aspektusból is meg szeretnék ismerni a Bibliát, és szívesen ismerkednének meg közelről a bibliai tájakkal. Hiszen Tabából indulva könnyedén meglátogathatjuk Jeruzsálemet, vagy felmehetünk a Mózes-hegyre, ahol a legenda szerint Mózesnek Isten kinyilatkoztatta a tízparancsolatot. A helyiek szerint a most a hegyen álló csipkebokor az égő csipkebokor maga. Taba emellett pihenésre is kiváló, hiszen még nem sok turista fedezte fel, ezért nincs nagy tömeg általában. Ha a lazítást búvárkodással szeretnénk kiegészíteni, mint a kikapcsolódás egy nagyszerű formája, akkor szintén tökéletes helyen járunk, hiszen az itteni merülőhelyek még egészen érintetlenek.
Taba belváros
Taba története
Amennyiben Taba történelmére kíváncsi, akkor kattintson ide:
Taba történelme, a település kialakulása.


A jobb oldali képen látható Taba belvárosa, ami nem más, mint egy buszmegálló és pár darab kicsi üzlet.  
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.