info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Krabi utazás

Krabi a földi paradicsom a kis szigeteivel

Thaiföld Krabi utazás. Last minute olcsó akciós utak nyaralás üdülés.

Ezen az oldalon 6 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár

Thaiföld, Krabi utazás. Last minute olcsó akciós utak, nyaralás üdülés.

Viszonylag későn fedezték fel maguknak a nyugati turisták a Thaiföld déli részén levő, extrém szépségű környéket. Ahogy folyamatosan keresték az újabb és újabb idilli, elhagyatott helyeket Phuket, és Samui után vetették ide a pillantásukat. De ez nem jelenti azt, hogy Krabi maga is új város lenne. Sőt! Már az ősember is szívesen telepedett meg ezen a tájon, a középkorban pedig már jelentős város volt itt, címere, jelképe volt, ahogy máig is, a majom.

A központi hatalom azonban csak késő, a 19. század végén ért el ide – talán ezért is maradt sokáig távoli, vidékies, békés és érintetlen a táj. Pedig talán itt van a thai tengerpartok legszebbike: kis öblök, sziklahasadékok barlangok és köztük rejtező kis homokos partszakaszok szövevénye. Akik pedig a lelki békét keresik, azoknak ott a buddhista templom a hegy tetején. Ha megvilágosodást nem is, gyönyörű kilátást mindenkinek nyújthat. Az egyre növekvő turizmusnak köszönhetően viszont ma már itt is elérhető az, ami minden más thai üdülőhelyen, a jó szállodáktól az éjjel-nappal nyitva tartó boltokon át a szórakoztató központokig.
Thaiföld déli részének keleti partján, Bangkoktól 800 kilométerre délre található Krabi tartományban egy kiemelkedő természeti szépségű terület. Ezt a lélegzetelállítóan gyönyörű területet toronymagas mészkő képződmények, klasszikus szűz strandok szegélyezik. Krabi területét ritkán látogatott trópusi szigetek, pálmafákkal övezett tengerpartok, vízesések, barlangok, és furcsa sziklaalakzatok tarkítják. A tartomány fővárosa Krabi város. A turizmus csak nem rég fedezte fel magának Krabit. A több emeletes szállodák mellet megférnek a kis bungalók, melyek ugyan olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint a szállodák. A legtöbb szálláshely Ao Nang, Ray Ley és Phra Nang körül helyezkedik el. Krabi egy nagyszerű hely a kikapcsolódásra. A tempó lassú és nyugalmas, nincsenek ész nélküli fejlesztések.

Krabi tartományban sok a kijelölt nemzeti park. Hat Noppharat Thara, Koh Phi Phi Nemzeti Parkok számos homokos strandot foglalnak magukba. Több mint 80 kisebb sziget és Phi Phi szigete tette híressé. Phi Phi szigetén, Maya Bay-en forgatták A Part című amerikai filmet. Krabi népszerű az öko-túrázók, sziklamászók, kajakozók, vitorlázók, könnyűbúvárok, snorkellezők és a Phuketről ide kirándulók körében. Krabi tartományban található Koh Lanta Nemzeti Park is, mely korall-szigetekkel övezett és elsődlegesen a búvárok és a magányra vágyó turisták között népszerű. A legnagyobb szigete Koh Lanta Yai, mely a nemzeti park központja. A sziget ad otthont a muszlim tengeri cigányoknak, akik nagyrészt halászatból élnek.
A legmelegebb az idő április és május tájékán, a hőmérséklet akár 38 fok is lehet ilyenkor, igaz azért vannak rövid és erős viharos záporok melyek enyhítik a hőmérsékletet. A nagy hőséget, a thai újév napján a leg könnyebb elviselni,ugyanis ilyenkor hideg vizet locsolnak egymásra az emberek. Songkran a thai újév ünneplését április 13-tól tartják kifulladásig. A kifulladásig, szó szerint értendő mert ez az ünnep valójában egy „beteg” party, a világ legnagyobb vízi háborúja. Az időjárás júniusban, júliusban és augusztusban is megfelelő thaiföldi utazásra,hiszen a rövid, de az eső akár hűsítő zuhanyként is felfogható ilyenkor, a napsütések között felhő szakadások is előfordulhatnak. A átlag hőmérséklet 23 és 34 C között alakul Krabi térégében az év nagy részében. A szeptember-október időszak általában a legcsapadékosabb, de a strandok az éttermek ilyenkor is zavartalanul működnek.
A thaiföldi Krabi tartománya kiemelkedő természeti szépségű vidék. A gyönyörű érintetlen strandokat itt , tornyos mészkő képződmények szegélyezik.A Krabi partját tarkítják ritkán látogatott trópusi szigetek,pálma fákkal övezett tengerpartok vízesések, barlangok,és különleges szikla alakzatok.Krabi egy nagyszerű hely a kikapcsolódásra, pihenésre. Viszonylag csendes és nyugis , ez egy lélegzetelállítóan gyönyörű területe Thaiföldnek, és nem utolsó sorban olcsó is.

Krabi nagy része nemzeti park: A Hat Noppharat Thara -Ko Phi Phi Nemzeti Park magába foglal számos strandot, több mint 80 kisebb szigetet,itt találhatóak a Phi Phi szigetek is.Phi Phi-t a nagy hollywoodi filmipar tette híressé,hasonlóan mint több más vidéket Thaidföldön. Az idilli helyet A part (The Beach) c. 2000-ben készült film forgatására szemelték ki, Leonardo DiCaprio főszereplésével világsikert is aratott,és Phi Phi-t, az érintetlen paradicsomi sziget együttest így világszerte ismerté tette. A Ko Lanta Nemzeti Park is Krabi tartományban található, itt is számos korall-sziget rejtőzik a türkiz kék víz alatt.Ko Lanta Andamán-parton.Ko Lanta, több szigetből áll, a két legismertebb a Ko Lanta Noi ( "Kis Lanta Sziget") és a Ko Lanta Yai ( "Nagy Lanta Sziget").

A szigetek környezete búvárkodásra tökéletes,de akik nem tudnak a víz alatti szépségekben gyönyörködni, azokat a hosszú, fehér homokos pálmafás tengerpartok látványa kárpótolja. A szárazföldi területen Khao Phanom Bencha és Than Bokk-horani kínálnak festői látványosságokat ,beleértve a vízeséseket és barlangokat. A főszezonon kívül is érdemes Krabira látogatni ugyanis, sok elő- és utószezoni tevékenységet kínál Krabi,ebbe a vízi,és szárazföldiek is beletartoznak.
Árak Krabin: Krabin az árak hasonlóak,mint Thaiföld más részein. A vásárlás persze azért nem olyan olcsó mint az Észak Thaiföld tartományaiban. Krabi tartományban az áruk körébe tartoznak a hagyományos kézműves ipar termékei, de a ruházati termékek bő választékát is kínálják, a szokásos ajándék tárgyakon kívül. Krabi remek hely,ajánlatokat tehetnek a látogatók a bútorok, festmények drágakövek, arany ékszerek és márkás ruhák megvásárlására, illetve akár hamis, de jó minőségű Louis Vuitton táskára is. A fő szezonon kívül általában minden egy kicsit olcsóbb.

Szállások: Krabi térségében sok az olcsó szállás, a kis romantikus bungaló,a kellemes,három- négy csillagos hotel,de az öt csillagos luxus szállodák is megtalálhatóak a sok olcsóbb mellett. A legtöbb szállás az Andamán-tenger strandjainak közelében Ao Nang, Railey és Phra Nang környékén találhatóak, néhány kisebb helyi szálloda a tartományi fővárosban,Krabi Town -ban is épült.

Fakultatív programok olcsón: Krabi, Thaiföld egyik legszebb vidéke ,festői kilátás nyílik innen a tengerre és a trópusi vizekre és kiváló kiinduló pont a közeli látványosságok eléréséhez. Olcsón lehet szervezni Krabiról induló,Phi Phi sziget,Koh Lanta szigettúrát, illetve Railay strand látogatást. Sportolási lehetőségek:Krabi népszerű a vitorlázók, a búvárok, a kajakosok és a hegymászók körében. Olcsón lehet bérelni sport eszközöket a szigeteken.
Thaiföld kulturális látnivalói mellett természetesen a gyönyörű tengerpartok vonzzák ide az utazókat. Míg a Föld északi féltekén mínuszok és szürkeség keseríti a hétköznapokat, Thaiföld kellemes meleggel és selymes homokkal borított tengerpartokkal várja a télből elvágyódókat. A legtöbben Bangkokba érkeznek, de már a híres turistaparadicsom, Phuket is elérhető közvetlen járattal, nem kell Bangkokban átszállnunk.

Ha azonban nem elégedünk meg Phuket vagy épp a Thai-öbölben, a fővároshoz közelebb található Pattaya vagy a szintén túl népszerű sziget Koh Samui zsúfolt és zajos strandjaival, érdemes egy kicsit még dél felé utaznunk. Krabi tartományban találjuk a legszebb thaiföldi strandokat. A tájat magas kúpkarsztok teszik látványossá, egy kis keresgéléssel pedig könnyen találunk olyan helyeket, ahol kevéssé jellemző a tömegturizmus.

A Krabi és Ao Nang között található öbölben fekvő Railay Beach ilyen hely. A szárazföldtől magas kúpkarsztok dús erdővel borított gerincei zárják el ezt a félszigetet, melyet csak hajóval lehet megközelíteni. Az Andamán-tenger kellemesen meleg hullámai gyönyörű partokat mosnak, ahol drámai sziklák árnyékában hűsölhetünk strandolás után és a tengerből kiemelkedő mészkőoszlopok látványa emeli a paradicsomi táj szépségét.

Railay Beachon  a szállások széles választékából válogathatunk - mindenféle pénztárcához épp megfelelőt. Dönthetünk, hogy sokcsillagos resort-ban pihenünk, de választhatunk a domboldalban lévő olcsóbb, ám cunami-biztos szállások közül is - az árkülönbséget pedig kiváló halételekre, frissen grillezett garnélarák-tálakra vagy koktélokra költhetjük a hangulatos parti éttermek valamelyikében.

Railay Beach nem a hangos bulikról  és a nagy tömegekről híres - felbecsülhetetlen ez a nyugalom és hangulat, ha valóban pihenni szeretnénk. De semmiképp nem számít unalmasnak - a meredek falú mészkőtornyokon sziklamászó-kalandokban vehetünk részt, de izgalmas hajókirándulásra is indulhatunk innen a Koh Poda vagy a Ko Hong szigetekre.

Railay keleti oldala mangrove-ligetekkel szegélyezett, nagy ár-apály különbséggel rendelkező part - itt vannak a jobb éttermek és boltok, míg a nyugati rész klassz homokos fövennyel vár - itt lehet jókat strandolni és napozni. A nyugati partról gyönyörű naplementéket élvezhetünk, az enyhe esti órákra nagyon kellemes lesz ez a hely is. 

Railay Beach az egyik legjobb hely Thaiföldön - a képeslapra illő táj és a kiváló, nem túl zsúfolt strandok, a nagyon jó éttermek és hangulatos bárok maradásra csábítják az utazót. Valójában semmi olyan nincs Thaiföldön, amit itt nem találunk meg - nem csoda hát, ha itt sokáig el bírnánk képzelni az életünket - nagyon, nagyon sokáig.

Ha pedig nagyon hiányzik a vásárolgatás és a nyüzsgés, akkor néhány száz bath-ért bevisz egy hosszú halászcsónak Krabi vagy Ao Nang városába. De elérhetjük innen akár Ko Lanta szigetét vagy a híres-neves Phi Phi szigeteket is. Azonban nagyon könnyen megszeretjük a csendes, nyugodt mederben folyó mindennapokat itt - reggel gibbonok koncertje köszönti a napot, míg délután egy trópusi zápor frissíti fel a levegőt - utána pont jól esik egy séta, nem túl messzire, csak épp a kedvenc szórakozóhelyünkig vagy parti éttermünkig, ahol már ismerősként köszöntenek és hangulatos zene szól a naplemente drámai fényei után gyorsan fülledt thaiföldi éjszakába forduló estéhez.

Az én személyes kedvencem pedig a félsziget délnyugati csücskében található Cave Beach. Bár itt nincsenek éttermek, nem maradunk éhesen két úszás között - a parton büfécsónakok ízletes pad thai-választékából csemegézhetünk. Az öblöt záró magas szirtek aljában egy termékenység-szentélynél fallikus jellegű faragott faszobrok sorakoznak - itt imádkoznak a thai asszonyok a gyermekáldásért.

Railay Beach az egyik legjobb hely Thaiföldön - a képeslapra illő táj és a kiváló, nem túl zsúfolt strandok, a nagyon jó éttermek és hangulatos bárok maradásra csábítják az utazót. Valójában semmi olyan nincs Thaiföldön, amit itt nem találunk meg - nem csoda hát, ha itt sokáig el bírnánk képzelni az életünket - nagyon, nagyon sokáig.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.