Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Bangkok Koh Samui utazás

384 700 Ft/főTELJES ÁR illetékkel
Hangulatos főváros és érintetlen természet

Bangkok és Koh Samui utazás last minute áron. Thaiföldi utazás, utak.

Ezen az oldalon 15 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
Bangkok és Koh Samui utazás last minute áron. Thaiföldi utazás, utak. pár éjszaka Bangkok, a többi napon Koh Samui szigetén nyaralás, pihenés Bangkok nyüzsgő városának megismerése után alkalma nyílik a paradicsomi szigeten Koh Samuin kipihenni a fáradalmakat.
Koh Samui élete eléggé mesterséges, szinte kizárólag a turizmusra épül, azaz nincsenek igazi, hiteles helyi életképet mutató városok. Az igazi Thaiföld megismeréséhez a Samui-n töltött idő bizony nem elegendő. Ami hitelesen thai, az a sziget partvonala közelében végig húzódó keskeny főút forgalmának vadsága. A motort bérlő turistának nagyon óvatosnak kell lenni, mert a közlekedés balesetveszélyes, ráadásul baloldali.

A sziget központjának a keleti partoldalon lévő, a repülőtértől mindössze 15-20 percre lévő Chaweng Beach számít. Itt a legsűrűbb az élet a hotelek, boltok, éttermek, szórakozóhelyek száma alapján. Nem véletlenül telepedett ide ilyen intenzíven a turizmus. Chaweng Beach hosszú strandja a sziget legszebb partszakasza. Chaweng strandján esténként fantasztikus élet van. Mezítláb sétálgatnak az emberek és a homokra kitelepednek az éttermek, kávézók. Fáklyafényben heverésznék mindenféle pamlagokon, gyékényeken. A három kilométer hosszú Beach Roadon az éjszakába nyúlik a pezsgő élet. Roppant hangulatos!
A fejlesztések ellenére még mindig sok olyan szálloda választható, amely egy-egy csendes öbölben bújik meg, elszigetelt környezetben. Akik nagyon nyugis, romantikus nyaralást képzelnek el, azok Koh Samui-n alkalmas szálláslehetőséghez juthatnak. Az elszigetelt hotelekből is könnyen lehet portyázni a mozgalmas településekre, hiszen a sziget kis méretéből adódóan maximum 30-40 percen belül szinte bárhonnan el lehet jutni egy zsongó településre. A szigeten több, mint ötszáz szálloda létezik. Közülük nagyon sok magát négy vagy öt csillagosnak tünteti fel magát, mondjuk úgy önkényesen, hiszen ezek a besorolások egyáltalán nem hivatalosak.

A csillagok számát csak a nemzetközi szállodaláncok esetében érdemes komolyan venni. Jó hír viszont, hogy a sziget szállodái higiéniai szempontból jók, ritkán fordul elő, hogy a vendégek a koszra, penészfoltokra panaszkodnak. Az ágyneműk jellemzően tiszták, frissek. Még az egyszerűbb szálláshelyeken is van valamilyen klímaberendezés a szobában. Az európai szabványoknak is megfelelő luxusszállodák kétágyas szobáinak árai egy éjszakára - a szezontól függően - 100 és 250 euró közötti összeget kóstálnak. Jó középkategóriás szállodák szobáit már 40 eurótól meg lehet csípni. Vannak ennél is olcsóbb szálláshelyek, főleg egyszerű bungalósak.

A főszezonon kívül nagyon jó ár-érték arányokat lehet kifogni: 40 euró körüli összegért igazán szuper szállásokat. A sziget hoteljeinek többsége a turista központnak tekinthető Chaweng Beach-en vagy annak közelségében található. Ebben a térségben egymást érintve vannak nagy mennyiségben hotelek, boltok, étkezőhelyek, bárok. Este a több kilométeres főutcán hömpölyög az embertömeg. A december és február közötti főszezonban szabályosan tolongás van éjszaka a főút keskeny járdáin, de a strandokon is nagy a tömeg éjjel-nappal. Akinek az ilyen mozgalmasság, a bulizási és vásárlási lehetőségek fontosak, azoknak érdemes Chaweng-i szállodát választani.

Aki viszont nyugalomra vágyik, annak érdemes a sziget más pontjain lévő hotelt választani, pl. a Lamai Beach-en (ahol azért van élet is).

Aki tud angolul, az szívesen böngészi a világháló hotelértékelési oldalait. Nem mondjuk, hogy ez nem lehet hasznos, de fenntartásokkal kell kezelni a kiolvasott információkat, mert a vélemények egy része manipulált. A szállodák nagyban "produkálják" a vendégvéleményeket, s még negatív kritikát is beleraknak módjával, hogy hihetőbb legyen az információ. Vannak szállodák, amelyek ilyen olyan kedvezményeket adnak azoknak a vendégeknek, akikkel megírathatnak ilyen-olyan véleményt a legismertebb ilyen honlapokra. A honlapunk főszerkesztője, az úti kritikus már többnyire felismeri e honlapok véleményei közül a gyanúsakat, de azokat is, amelyeket más okokból fenntartásokkal kell kezelni.
  • Songkran
    13.2020. April
    Songkran2020. April 13. 06:002020. April 15. 23:00
    Koh Samui, Thaiföld (Ázsia)
    A Songkran Thaiföld egyik legnagyobb ünnepe, amely évente több mint 500 000 látogatót vonz. A Songkran egy minden évben megrendezett, úgynevezett vízfesztivál, amely a thai újév alatt zajlik. Hivatalosan 3 napig tart, de valójában egy egész héten át tömegesen ünnepelnek a helyiek, és egész Thaiföld a vízi csata színterévé válik.Koh Samui-ban nem olyan intenzív ez a fesztivál mint Pattaya-n vagy Phuket-en, de itt is az egyik legszórakoztatóbb ünnepe az évnek. A helyi gyerekeket kocsival viszik körbe a szigeten, majd meg-megállnnak, hogy összecsapjanak az emberekkel egy vízi csata keretében.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.