info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Bangkok Koh Samui utazás

Hangulatos főváros és érintetlen természet

Bangkok és Koh Samui utazás last minute áron. Thaiföldi utazás, utak.

Ezen az oldalon 9 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
Bangkok és Koh Samui utazás last minute áron. Thaiföldi utazás, utak. pár éjszaka Bangkok, a többi napon Koh Samui szigetén nyaralás, pihenés Bangkok nyüzsgő városának megismerése után alkalma nyílik a paradicsomi szigeten Koh Samuin kipihenni a fáradalmakat.
Koh Samui élete eléggé mesterséges, szinte kizárólag a turizmusra épül, azaz nincsenek igazi, hiteles helyi életképet mutató városok. Az igazi Thaiföld megismeréséhez a Samui-n töltött idő bizony nem elegendő. Ami hitelesen thai, az a sziget partvonala közelében végig húzódó keskeny főút forgalmának vadsága. A motort bérlő turistának nagyon óvatosnak kell lenni, mert a közlekedés balesetveszélyes, ráadásul baloldali.

A sziget központjának a keleti partoldalon lévő, a repülőtértől mindössze 15-20 percre lévő Chaweng Beach számít. Itt a legsűrűbb az élet a hotelek, boltok, éttermek, szórakozóhelyek száma alapján. Nem véletlenül telepedett ide ilyen intenzíven a turizmus. Chaweng Beach hosszú strandja a sziget legszebb partszakasza. Chaweng strandján esténként fantasztikus élet van. Mezítláb sétálgatnak az emberek és a homokra kitelepednek az éttermek, kávézók. Fáklyafényben heverésznék mindenféle pamlagokon, gyékényeken. A három kilométer hosszú Beach Roadon az éjszakába nyúlik a pezsgő élet. Roppant hangulatos!
A fejlesztések ellenére még mindig sok olyan szálloda választható, amely egy-egy csendes öbölben bújik meg, elszigetelt környezetben. Akik nagyon nyugis, romantikus nyaralást képzelnek el, azok Koh Samui-n alkalmas szálláslehetőséghez juthatnak. Az elszigetelt hotelekből is könnyen lehet portyázni a mozgalmas településekre, hiszen a sziget kis méretéből adódóan maximum 30-40 percen belül szinte bárhonnan el lehet jutni egy zsongó településre. A szigeten több, mint ötszáz szálloda létezik. Közülük nagyon sok magát négy vagy öt csillagosnak tünteti fel magát, mondjuk úgy önkényesen, hiszen ezek a besorolások egyáltalán nem hivatalosak.

A csillagok számát csak a nemzetközi szállodaláncok esetében érdemes komolyan venni. Jó hír viszont, hogy a sziget szállodái higiéniai szempontból jók, ritkán fordul elő, hogy a vendégek a koszra, penészfoltokra panaszkodnak. Az ágyneműk jellemzően tiszták, frissek. Még az egyszerűbb szálláshelyeken is van valamilyen klímaberendezés a szobában. Az európai szabványoknak is megfelelő luxusszállodák kétágyas szobáinak árai egy éjszakára - a szezontól függően - 100 és 250 euró közötti összeget kóstálnak. Jó középkategóriás szállodák szobáit már 40 eurótól meg lehet csípni. Vannak ennél is olcsóbb szálláshelyek, főleg egyszerű bungalósak.

A főszezonon kívül nagyon jó ár-érték arányokat lehet kifogni: 40 euró körüli összegért igazán szuper szállásokat. A sziget hoteljeinek többsége a turista központnak tekinthető Chaweng Beach-en vagy annak közelségében található. Ebben a térségben egymást érintve vannak nagy mennyiségben hotelek, boltok, étkezőhelyek, bárok. Este a több kilométeres főutcán hömpölyög az embertömeg. A december és február közötti főszezonban szabályosan tolongás van éjszaka a főút keskeny járdáin, de a strandokon is nagy a tömeg éjjel-nappal. Akinek az ilyen mozgalmasság, a bulizási és vásárlási lehetőségek fontosak, azoknak érdemes Chaweng-i szállodát választani.

Aki viszont nyugalomra vágyik, annak érdemes a sziget más pontjain lévő hotelt választani, pl. a Lamai Beach-en (ahol azért van élet is).

Aki tud angolul, az szívesen böngészi a világháló hotelértékelési oldalait. Nem mondjuk, hogy ez nem lehet hasznos, de fenntartásokkal kell kezelni a kiolvasott információkat, mert a vélemények egy része manipulált. A szállodák nagyban "produkálják" a vendégvéleményeket, s még negatív kritikát is beleraknak módjával, hogy hihetőbb legyen az információ. Vannak szállodák, amelyek ilyen olyan kedvezményeket adnak azoknak a vendégeknek, akikkel megírathatnak ilyen-olyan véleményt a legismertebb ilyen honlapokra. A honlapunk főszerkesztője, az úti kritikus már többnyire felismeri e honlapok véleményei közül a gyanúsakat, de azokat is, amelyeket más okokból fenntartásokkal kell kezelni.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.