info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

El Gouna utazás infók

A<strong> Vörös-tenger Kis Velencéjének</strong> nevezett El Gouna 30 km-re található Hurghadától. A mesterségesen alkotott szigetcsoportot smaragdzöld tenger öleli körül. A megszokott magas szállodaépületek helyett otthonos, színes kis házikók találhatóak, amelyeket hidak és átjárók kötnek össze. Éppen ebben rejlik El Gouna egyedisége.

A Vörös-tenger Kis Velencéjének nevezett El Gouna 30 km-re található Hurghadától. A mesterségesen alkotott szigetcsoportot smaragdzöld tenger öleli körül. A megszokott magas szállodaépületek helyett otthonos, színes kis házikók találhatóak, amelyeket hidak és átjárók kötnek össze. Éppen ebben rejlik El Gouna egyedisége.
 1. El Gouna általános információk

  A mai El Gouna megálmodója Samir Sawens (Orascom Hotel and Development) két évtizede építette az első nyaralót és kikötőt Hurghadától északra a Vörös -tenger nyugati partján. Ezután a város lassan virágzott és mára teljesültek Sawens és OHD elképzelései. Ma El Gouna 14 káprázatosan szép szálloda otthona, melyek 10 km hosszan épültek a tengerparton szétszórva a lagúnákkal összekötött szigetek között.

  A luxus szállodák szomszédságában a világ minden tájáról érkező magánszemélyek és befektetők együttes tevékenységével épültek fel itt apartman házak és villák. El Gouna tökéletesen kényelmes, rendbe tartott és a szórakozás széles választékát kínálja az aktív és passzív nyaralást kedvelők számára egyaránt. A szállodák és éttermek konyhája európai színvonalú.

  Az éjszakai élet kedvelőinek is számos szórakozóhely ad lehetőséget a kikapcsolódásra. Tökéletes kiindulópont lehet a sok egyiptomi történelmi és régészeti érdekesség felfedezésére. Ezek a lehetőségek, a hely gyönyörű természeti és építészeti szépségének a kombinációja teszi El Gouna-t a Vörös - tenger első számú szabadidős állomásává.
  El Gounaban gyakorlatilag minden szálloda kizárólag négy- és ötcsillagos, amely az üdülőhely különleges elit státuszát mutatja. A szállodák a technika legújabb vívmányai szerint épültek, következetes és egységes építészeti stílusban, tompított tónusú színezettel. Minden szállodában több uszoda, szauna, masszázsszalon, bár és étterem található.

  Az üdülőhely „állam az államban”. El Gouna önállóságra van berendezkedve, kitűnő  és a legkisebb részletekig átgondolt infrastruktúrával. A mesterséges csatornákban térítésmentes sétahajók, az utakon pedig térítésmentes minibuszok közlekednek. A nyaralóközpont saját golfklubbal, kitűnő és korszerű klinikával, lovaglásra és tevegelésre alkalmas oázissal, búvárközpontokkal, piaci csarnokokkal, sőt egy kisebb repülőtérrel (helyi járatú repülőgéppel) is rendelkezik.
 2. Búvárkodás, látnivalók, szórakozás

  A hurghadai El-Gona üdülőhelyen vagyunk, akkor kár lenne kihagyni a vörös-tengeri búvárkodást. Igaz, hogy kb 35 km-re van a búváközpont, de csupán 5 Euróért Önért mennek taxival.

  Bővebben a búvárprogramról: Hurghada El-Gouna búvárkodás
  Különösen érdekes a Zeytoun strandsziget, melyet a Sultan Bey szálloda üzemeltet. Itt köt ki az egyik térítésmentesen igénybe vehető sétahajó azokkal a turistákkal, akik a tengertől távolabbi (ez a távolság persze igencsak viszonylagos) szigeteken laknak. A strand, valamint a napernyők, nyugágyak ugyancsak térítésmentesek.

  A fentieken kívül El Gounaban akvárium is várja a látogatókat, ahol megtekinthető a Vörös-tenger teljes flórája és faunája. Továbbá egy kis történeti múzeum tárja elénk az Egyiptomi múzeumok leghíresebb kiállítási tárgyainak másolatát.
  A szigetcsoport szupermarketek és szórakozóhelyek központjaként is megállja a helyét. Az El-Karf szigeten, El Gouna központjában bevásárlócentrumok, éttermek és bárok sorakoznak, Kafr-el-Gounan a Vörös-tenger egyik leghíresebb éjszakai klubja várja a látogatókat – a szabadtéri „El Arena” diszkóba esténként még Hurghadából is érkeznek. Ugyancsak itt található a Marina (kikötő), mely mindig zsúfolásig tele van luxusyachtokkal.
 3. Utazás Egyiptomba


  Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen.Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.
  • Utazzunk saját autónkkal a Liszt Ferenc Repülőtérre és tegyük le ott: Reptéri parkolás, kedvezményes áron.
  • Repülőútra készülve számos olyan különleges dologra kell ügyelni, amire másféle utazás esetén nem figyel az ember. Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
  • A budapesti indulást megelőző reptéri találkozó 2 órával a repülőgép indulása előtt van. Tervezett menetrendek alul olvashatók.
  • Három és fél óra repülő út után már meg is érkezünk a Vörös-tenger-partján fekvő Hurghadára.
  • Bécsi indulásnál a légitársaság neve: NIKI Luftfahrt GmbH, http://www.flyniki.com
  • Hány kilós csomag adható fel ingyenesen a repülőgépre? Letölthető poggyász súlyok a Travel Service járatain: Poggyász súlyok és túlsúly díjak.
  Gyerekkedvezmény csak akkor nyújtható, ha a gyerek két felnőttel egy szobában pótágyon lesz elhelyezve. Az 1 felnőtt + 1 gyerekkel foglalás esetében a felnőtt részvételi díja nem az akciós ár, hanem egy speciális felnőtt katalógus ár, erről érdeklődjön irodánkban.  Ha ilyen szobát rendel, akkor vagy ezzel a magasabb felnőtt katalógus árral vagy 2 felnőtt akciós árral igazoljuk vissza, mindig azzal, ami kedvezőbb az utasnak. A kalkulátor mindig az akciós árral számol, ezért az 1 felnőtt + 1 gyermek szoba esetében a visszaigazoló mailben küldjük az aktuális árat.
  • Számtalan utazási iroda van. Miért éppen Önöket válasszam?
  • Mennyibe kerül a komplett utazás?
  • Mit tartalmaz a részvételi díj?
  • Van valamilyen extra kedvezményes ajánlatuk, amit nem tüntettek fel a honlapjukon?
  • A megrendeléskor csak a napot tudtam meg, amikor utazni fogok. Mikor tudom meg a pontos időpontot?

  És számtalan egyéb kérdés vetődik fel az utazni vágyók körében, ami teljes természetes és jogos is, a válaszainkat ezen az oldalunkon találja meg:Gyakori kérdések-válaszok.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.