info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Makadi Bay utazási infók

Az iszlám vallás egyik tana a fatalizmus, azaz: minden előre elrendelt, Insallah - ha Isten is úgy akarja -, de nem mindig sikerül. Ennek megfelelően nem számolhatunk az Európában megszokott pontossággal, és a szolgáltatások sem felelnek meg mindig az elvárásoknak.

Makadi-Bay üdülőhely Hurghadától 35 km-re fekszik, strandjai csodálatosak és a közvetlen közelben korallszirtekre lehet bukkanni.

A legfrissebb utazási szabályokról tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?egyiptom
 1. Makadi Bay általános információk

  Általában magasabb kategóriájú szállodákat találunk errefelé, előnyük a magas színvonalú szolgáltatásban rejlik. Az utóbbi években egy kisebb centrum épült ki, ahol be lehet ülni valamelyik tipikusan egyiptomi kávézóba vagy étterembe.

  Makadi Bay közkedvelt az apály-dagály jelenségről. Itt a parton rendkívül jól megfigyelhető a tenger magas és alacsony vízállása, néha a part óceánpartra emlékeztet, mikor a víz akár 100 métert is visszahúzódik.
  Makadiból menetrend szerinti autóbuszjárat közlekedik Hurghadába, amit persze kevesen vesznek igénybe. Majd minden hotel indít iránytaxikat a városba. Ezek menetrendjét meg lehet tudni a szálloda recepcióján. A viteldíjak szállodánként változók, ez függ attól is, hogy hány csillagos szállodából akarunk bejutni valamelyik városrészbe.
  Makadi Bay közkedvelt az apály-dagály jelenségről. Itt a parton rendkívül jól megfigyelhető a tenger magas és alacsony vízállása, néha a part óceánpartra emlékeztet, mikor a víz akár 100 métert is visszahúzódik.
 2. Utazás Egyiptomba

  Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen.Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.
  • Utazzunk saját autónkkal a Liszt Ferenc Repülőtérre és tegyük le ott: Reptéri parkolás, kedvezményes áron.
  • Repülőútra készülve számos olyan különleges dologra kell ügyelni, amire másféle utazás esetén nem figyel az ember. Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
  • Menetrend -ről nem beszélhetünk, hiszen bérelt járattal (charter) utazunk és nem menetrendszerinti repülőgéppel. A légitársaság általában az indulás előtt közli az indulási időpontot. Alul bővebben olvashat a tervezett indulásokról.
  • A budapesti indulást megelőző reptéri találkozó 2 órával a repülőgép indulása előtt van.
  • Három és fél óra repülő út után már meg is érkezünk a Vörös-tenger-partján fekvő Hurghadára.
  • Bécsi indulásnál a légitársaság neve: NIKI Luftfahrt GmbH, http://www.flyniki.com
  • Hány kilós csomag adható fel ingyenesen a repülőgépre? Letölthető poggyász súlyok a Smartwings járatain: Poggyász súlyok és túlsúly díjak.
  • A busztranszfer Hurghada repülőteréről kb. 45 - 60 perc.
  Gyerekkedvezmény csak akkor nyújtható, ha a gyerek két felnőttel egy szobában pótágyon lesz elhelyezve. Az 1 felnőtt + 1 gyerekkel foglalás esetében a felnőtt részvételi díja nem az akciós ár, hanem egy speciális felnőtt katalógus ár, erről érdeklődjön irodánkban.  Ha ilyen szobát rendel, akkor vagy ezzel a magasabb felnőtt katalógus árral vagy 2 felnőtt akciós árral igazoljuk vissza, mindig azzal, ami kedvezőbb az utasnak. A kalkulátor mindig az akciós árral számol, ezért az 1 felnőtt + 1 gyermek szoba esetében a visszaigazoló mailben küldjük az aktuális árat.
  • Számtalan utazási iroda van. Miért éppen Önöket válasszam?
  • Mennyibe kerül a komplett utazás?
  • Mit tartalmaz a részvételi díj?
  • Van valamilyen extra kedvezményes ajánlatuk, amit nem tüntettek fel a honlapjukon?
  • A megrendeléskor csak a napot tudtam meg, amikor utazni fogok. Mikor tudom meg a pontos időpontot?
  És számtalan egyéb kérdés vetődik fel az utazni vágyók körében, ami teljes természetes és jogos is, a válaszainkat ezen az oldalunkon találja meg:Gyakori kérdések-válaszok.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.