info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Próbamerülés

Próbamerülés

Érdekli a víz alatti világ, de még nem képzett búvár? Jó hírünk van! A merülést mindenféle képzettség nélkül is kipróbálhatja egy próbamerülés keretében.

Bemutató intro merülés búvárkodás
A próbamerüléshez, más néven intróhoz nem kell képzett búvárnak lennie. Sőt, éppen ez a bemutató merülés lényege. Amennyiben Ön még nem képzett búvár, de kedvet érez a víz alatti világ felfedezéséhez, a bemutató merülés az ideális választás, ugyanis ez már komolyabb dolog, mint pusztán a víz felszínén úszkálni - viszont még semmilyen tudásra vagy gyakorlatra nincs szüksége. Az intró merülés alkalmával Önnek tulajdonképpen semmi dolga. Csak a kikapcsolódás és az élvezet. A felszerelés kezelését ugyanis teljes egészében az Önnel merülő oktató végzi.

Miként zajlik a bemutató merülés?
  • Először is az oktató mond néhány szót arról, hogy mi vár Önre a víz alatt.
  • Amikor már lelkileg felkészült mindenki a látnivalókra, jöhetnek a technikai tudnivalók: néhány egyszerű kézjel, amivel kommunikálni lehet a víz alatt.
  • A kézjelek begyakorlása után a felszerelés kiválasztása következik. Ha kényelmes a ruha, akkor jöhet a beöltözés, amelyben segítségére lesznek a hajón vagy a búvárbázison dolgozók.
  • Egyre közeledik az az időpont, amikor bizony be kell menni a vízbe. Hajóról kicsit macerás szokott lenni, hiszen egy jó nagyot kell ugrani - de egy kis biztatás hatására általában mindenki rászánja magát az ugrásra előbb-utóbb. A partról való bemenetel viszont sima ügy.
  • Most jön a merülés a víz alá! Az oktató türelmes és segít megszokni a kezdetben furcsa, kizárólag szájon át történő légzést. Miután biztonságosan és pánik nélkül megy a légzés, megkezdődhet az igazi kaland, a merülés.
  • A merülés ideje alatt az oktató fogja az Ön kezét vagy palackját, és kezeli a felszerelést. Az oktató úgy helyezkedik el, hogy bármikor szemkontaktusba tudjanak lépni, lássa az Ön jelzéseit - és természetesen, hogy megmutogathassa a tenger élővilágát! Mondjuk egy tündéri bohóchalat, vagy egy briliáns napóleonhalat.
  • Az intró merülés körülbelül 20-30 percig tart, ám a legtöbb ember szerint ez csak pillanatoknak tűnik.
  • A vízből kijövetel után pedig meg lehet osztani az élményeket a többiekkel egy tea vagy sütemény társaságában. Esetleg eldönteni, hogy mikor merülünk újra. Vagy mikor kezdünk el egy búvártanfolyamot.

Konkrét városokban érdekli a próbamerülés?
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.