info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Búvártanfolyam

Akár most szeretné elkezdeni felfedezni az örök csend és ezernyi szépség birodalmát, akár már több száz merüléssel a háta mögött vágyik új kihívásokra, nálunk megtalálja, amit keres.

FONTOS
Mi nem tudunk segíteni búvárkodás ügyében.
Jelen oldalunk tájékoztatás miatt jött létre, az egyes búvárbázisok gyakorlata a fentitől eltérhet.


Böngéssze át a különböző tanfolyamaink leírását, gondolja át, mire van szüksége - mi pedig vállaljuk a garanciát, hogy színvonalas, alapos és jó hangulatú oktatásban lesz része.
 1. OWD - Open Water Diver - Alapfokú búvárvizsga

  A kezdő tanfolyam célja olyan elméleti és gyakorlati tudás megszerzése, amelyet bátran vállalhat, amellyel biztonságosan merülhet, és amire építkezhet a további tanfolyamok során.
  Ez az első lépés, hogy jogosultságot szerezzen a búvárkodásra. A tanfolyam elvégzését követően a világon bárhol merülhet, ha felmutatja a minősítést igazoló kártyáját.

  Feltételek: 2 db személyigazolvány-kép, kiváló egészség és orvosi alkalmassági igazolás, úszni tudás, betöltött 12. életév. (Fiatalabbak számára is van tanfolyam, bizonyos megkötésekkel.)

  Időtartam: 1 + 3 nap
  A tanfolyamra való beiratkozás előtt javasoljuk, hogy mindenképp végezzen el egy bemutató, azaz intró merülést. Ezalatt egy oktató kezeli az Ön felszerelését, tehát ez a lépés nem is a technikai oldala miatt lényeges, hanem azért, ekkor eldöntheti, valóban szeretné-e a dolgot, illetve, hogy nem jelentkezik-e valamilyen előre be nem kalkulált probléma, pl. klausztrofóbia. Ennek az is előnye, hogy még a tanfolyam megkezdése előtt lesz róla fogalma, hogy milyen a víz alatti világ, és egyáltalán: hogy milyen érzés odalent.
  A tanfolyam a három fő részből áll: a tantermi, majd a védett- és a nyíltvízi oktatásból.

  Ha tehát megtetszett a víz alatti világ, - amire nagyobb esélye van egy intró merülés közben, amikor először erre tudsz odafigyelni, és nem a félig-meddig idegen felszerelések kezelésére, - akkor belevághatnak az elméletbe. Az oktatás magyar nyelven, és magyar nyelvű tankönyvek segítségével zajlik. Az elméleti tudásról egy teszt alkalmával kell számot adnia. De ne izguljon, ha odafigyel oktatás közben, akkor a tesztet pikk-pakk ki fogja tudni tölteni. Búvárkodás búvár tanfolyamA védett vízi merülések sekély és nyugodt vízben zajlanak - de a tengerben! Sokkal szebb, és életszerűbb, ha már eleve ebben a közegben teszi meg az első uszonycsapásokat.

  Amennyiben már jól mennek a gyakorlatok, és magabiztossá válik, irány a nyílt Víz, annak minden csodájával együtt. Itt is vár Önre még néhány feladat, de amint úgy látjuk, hogy ezentúl képes az oktató felügyelete nélkül, egy tetszőleges merülőpárral merülni a világ bármelyik bázisán - nos, ekkor van vége a tanfolyamnak.
 2. AOWD - Haladó búvár tanfolyam

  Haladó tanfolyamot csak tengeren lehet elvégezni, mivel Magyarországon nincs olyan nyílt víz, az elképesztően hideg hegyeshalmi bányató kivételével, amely megfelelő mélységű lenne.
  A haladó tanfolyam fejleszti a víz alatti jártasságot és ízelítőt nyújt a speciális merülési tevékenységekből. Ráadásul vannak olyan feladatok is, amelyeket Ön választhat ki, aszerint, hogy mi érdekeli a legjobban - hiszen Ön már rendelkezik alapfokú búvárminősítéssel, látott ezt-azt, és tudja, hogy mi vonzza igazán a víz alá.

  Feltételek
  : 2 db személyigazolvány-kép, orvosi alkalmassági, betöltött 15 éves kor, minimum 10 igazolt merülés, alapfokú búvárminősítést igazoló kártya.

  Időtartam: 3 nap
  A tanfolyam tehát merülésekből áll, és ezek előtt mi elmondjuk a speciális tudnivalókat, azonban a jó hír: itt nincs teszt! :-)

  A merülésekről: lesz éjszakai merülés (először mindenki tart tőle, aztán meg imádja), mélymerülés (28-30 méter környékén), hajóról merülés (ezzel még senkinek sem volt gondja), áramlásban merülés (ne hajólétrába kapaszkodós, különben messze elsodródós merülésre gondoljon!).

  Emellett még választható a tájékozódás, a kutatást és keresés, a szárazruhás merülés és hasonlók. Attól függően, hogy mi tetszik Önnek.
 3. EFR- Elsősegély-tanfolyam

  Az elsősegély-tanfolyamon olyan életmentési ismereteket sajátít majd el, mint az újraélesztés, a sokk és a pánik kezelése vagy a lélegeztetés. Ennek a tudásnak nem csak a búvárkodás során, hanem a mindennapi életben is hasznát veheti.
  Időtartam: 1 nap
 4. Rescue Diver - Mentőbúvár

  Valljuk, hogy az a jó merülés, amiről mindenki visszatér. Ezt persze viccesen is fel lehet fogni, ám sajnos a legtöbb búvárbaleset abból származik, hogy a búvárok nem elég körültekintőek, és nincs elég tudásuk és gyakorlatuk a víz alatt és felett felvetődő problémák kezelésében.

  Első rémületében, amikor a probléma felvetődik, az ember nem biztos, hogy tisztán tud gondolkodni, még ha fel is ismeri a megoldandó helyzetet, és egyébként rendelkezik olyan ismeretekkel, amelyek lehetővé tennék egy élet megmentését az adott szituációban.

  Ha ez utóbbi kettő sincs meg, tehát még sosem látott mondjuk ájult búvárt víz alatt, és amúgy sem tudná, hogy mit tegyen - nos, ezeknek végzetes következményei lehetnek.
  A víz alatt nem a cápa a legnagyobb ellenség, hanem a tudatlanság és a gyakorlatlanság. Mindkettő kiküszöbölésére irányul a mentőbúvári tanfolyam, melynek során Ön sokat tanul majd a búvárkodás fizikájáról és fiziológiájáról, a problémákról, amelyek előfordulhatnak, sőt, ezek megoldásáról is.

  Feltételek: 2 db személyigazolvány-kép, orvosi alkalmassági, betöltött 15 éves kor, minimum 50 igazolt merülés, saját felszerelés (ez külön díj ellenében bérelhető), haladó búvárminősítést igazoló és EFR kártya.

  Időtartam: 5 nap
  Itt ismét van teszt, ez már kicsit húzósabb, több tanulást igényel, mint az éppen water teszt még annak idején.

  Hogy a tudás rögzüljön, és motoros készséggé váljon, addig gyakorolják a szimulált balesetek során a mentéseket, amíg tökéletesen nem megy. Később sem lesz olyan, hogy majdnem sikerült visszahozni merülőtársa légzését.

  A tanfolyam témája jellegénél fogva komoly, azonban a hangulat oldott, és a tanfolyam elvégzése még az önbizalmat és magabiztosságot is erősíti, és tudatosabbá teszi a búvárkodási szokásait.
 5. Divemaster

  Elérkeztünk a profi szinthez. Ha úgy érzi, hogy a búvárkodás az, amivel ezentúl foglalkozni szeretne, akkor ez a tanfolyam a kulcs az álmaihoz. Amennyiben elvégzi ezt a tanfolyamot, akkor jogosultságot szerez arra, hogy a világon bárhol, bármely búvárbázisnál munkát vállaljon. Előre tudnia kell, hogy ez nem könnyű tanfolyam. Sőt, mondhatnánk azt is, hogy igen nehéz tanfolyam. De ne ijedjen meg! Nem ördöngösség, csak egy mestertől elvárható a búvárkodás mester szintű tudása - ezért pedig meg kell küzdeni.
  Feltételek: 2 db személyigazolvány-kép, orvosi alkalmassági, betöltött 18 éves kor, minimum 80 igazolt merülés, saját felszerelés (külön díj ellenében bérelhető), mentőbúvár minősítést igazoló kártya.

  Időtartam: minimum 21 nap, amely Öntől függően lehet több is.
  Divemasterként tehát át fogja látni a búvárkodás teljes területét. A vizsgát követően hatékonyan tud segédkezni egy minősített oktató mellett, így a tanfolyam során átismétlik a többi tanfolyam anyagát. Csakhogy Önnek Neked kell képesnek lennie arra, hogy úgy mutassa be a gyakorlatokat, hogy egy kezdő is meg tudja csinálni azokat Önt követve. A kártya kézhezvétele után vezetheti és felügyelheti a merülési tevékenységet, a víz alatt és a víz felett is képes lesz megszervezni egy-egy merülést, sőt, a búvárkodás üzleti oldalába is bepillantást nyerhet.

  A sikeres tanfolyammal egyúttal Ön PADI, IANTD, NAUI vagy SSI taggá válik, ha fizeti az éves tagdíjat. Ez a tagság számos előnyt jelent majd.
  A lényeg, hogy aktív divemasterként bárhová is megy a világban, tárt karokkal fogják Önt várni.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.