info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Robinson Tours koronavírus tájékoztató

"Kedves Utasaink!

25 évnyi több százezer magas színvonalon kiszolgált Vendég után eljött egy nehéz pillanat a Robinson Tours életében. A mai nappal utazási irodánk leteszi a lantot, ezzel lezár egy korszakot.

Kilátástalan és tervezhetetlen a jelenlegi helyzet rendeződésének időpontja, ezért szerintünk ugyancsak egy felelős döntés részünkről, hogy leállunk. Felelősen kimondjuk, hogy ezen a nyáron nem tudjuk hogyan, hova és egyáltalán lehet-e majd külföldre utazni. Ezzel a döntéssel lehetőséget adunk Utasainknak, hogy visszakapják befizetett előlegeiket. Még mindig sokan szeretnének utazni, de sok ember elveszítette munkáját, elfogyott a szabadsága, vagy fél a sajtó által keltett hisztéria miatt. Nem szeretnénk, ha utasaink kényszerként élnék meg az utazást, amely az élményekről és feltöltődésről kell, hogy szóljon.
Ha valaki külföldi útját tervezi, éppen a fent leírtak miatt azt ajánlom, hogy utazási irodát válasszanak! Hiszen az utazási irodák kötelezettségei és vagyoni biztosítása, anyagi garancia arra, hogy az utas ne maradjon egyedül egy csődbe ment légitársasággal vagy szállodával szemben. Az utazási iroda helyben van, jobban számon kérhető és biztosan segít utasainak, ha baj van.

Minden Utasunknak köszönjük az eddigi bizalmat és együttműködést!

Mindenkinek jó egészséget és pozitív élményekben gazdag nyarat kívánunk! Ha most nem sikerül külföldön, akkor legalább Magyarországon. Hiszen itthon is sok felfedezésre váró hely vár ránk! Reméljük, hogy minél hamarabb nyílnak a határok és újból világgá mehetünk, még több élménnyel gazdagodva! A továbbiakban is segítségükre leszünk, hogy minél zökkenő mentesebb legyen az ügyintézés.

Mi a teendő a mostani helyzetben?

Azon utasok, akik valamely Robinson Tours által szervezett csomagtúrás utazásra fizettek be, utazásközvetítőnél, és foglalásuk érvényes:

A befizetett összegek teljes mértékben visszatéríthetőek a Biztosító általi elbírálás után. A visszafizetés igénylését a lent leírtak alapján a Biztosítónak kell beadni. Amennyiben segítségre van szükségük, kérjük keressék fel azt az utazási irodát, ahol a foglalást intézték, illetve az utazásra befizettek.

A Robinson Tours az utazásszervező és- közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) számú kormányrendeletnek mindenben megfelelő vagyoni biztosítékkal rendelkezik a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepénél. Ez alapján amennyiben a Robinson Tours felügyeletét ellátó Fővárosi Kormányhivatal is megállapítja az utazási iroda fizetésképtelenségét, akkor engedélyt ad a biztosítónak, hogy a jogszabályban előírt összegig és módon utólag visszatérítse a már befizetett előlegeket és részvételi díjakat ezen Utasoknak. A továbbiakról a Colonnade Biztosító honlapján tájékozódhatnak: www.colonnade.hu.

A Robinson Tours szervezésében egy utas sem tartózkodik külföldön.
Cégünk vagyoni biztosítása 380 millió forintra szól.
Ez a biztosítási tétel teljes mértékben fedezi az utasoknak még vissza nem fizetett utazási csomagok értékeit, tehát az ügyintézés során mindenki teljes mértében visszakapja az útra befizetett díját, vagy a lemondott utazási csomagok esetén a visszatérítésre váró összegeket.

A visszatérítéssel kapcsolatos kérdéseit és igényét, valamint a szükséges dokumentumokat kérjük, továbbítsa a Colonnade Biztosító részére:

Colonnade Insurance S.A. magyarországi fióktelepe
Levelezési cím: 1139. Budapest, Váci út 99.
Tel.: 06-1 460-1500 (munkanapokon és munkaidőben),
email: biztositek@colonnade.hu
A Robinson Tours kötvényszáma: 990 0000053

A kárrendezéshez és kifizetéshez az utasoknak az alábbi iratokat kell benyújtani a biztosítónak:
  • jelentkezési lap/utazási szerződés vagy utazást közvetítő szerződés (amennyiben utazásközvetítőnél kötötte szerződését)
  • utazási iroda által kiállított számlák
  • befizetési bizonylatok (csekk, befizetési pénztárbizonylat, nyugta, banki kivonat másolata)
  • irodától kapott összes egyéb dokumentáció
  • a befizető számlaszáma, vagy postai utalási címe, illetve elérhetősége
  • a befizető személyi igazolványának másolata
  • nyilatkozat a Robinson Tours Utazási Iroda ügyfelei részére, mely arról szól, hogy a visszatérítést több helyről nem igényli meg (kitöltendő dokumentum, letölthető az alábbi linken: https://colonnade.hu/wp-content/uploads/Panaszkezeles/Nyilatkozat_Robinson-Tours.pdf)

A Colonnade honlapján a teljes körű információ elérhető a https://colonnade.hu/hirek/fontos-informacio-a-robinson-tours-utazasi-iroda-ugyfelei-szamara/ oldalon.

A Biztosító az elektronikus úton beérkezett megkereséseket lényegesen gyorsabban tudja kezelni és elbírálni, így kérjük, hogy elsősorban az elektronikus ügyintézést vegyék igénybe. A Biztosító a vírus helyzetre való tekintettel a személyes ügyfélszolgálatot átmenetileg szünetelteti!

Az utazásokhoz foglalt útlemondási (sztornó) biztosítás nem visszatéríthető. A Robinson Toursnál befizetett baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás (BBP) visszatérítését kérje a Biztosítótól, vagy ha a befizetett utazásához a biztosítását partnerirodában kötötte, akkor az adott partnerirodában.

3. Ha mégis segítségre lenne szükség a Robinson Tourstól, abban, amit a biztosító nem tud megválaszolni, akkor a következő e-mail címen állunk rendelkezésükre: vb.robinsontours@gmail.com.
Kérjük, adjanak meg telefonos elérhetőséget a gyorsabb ügyintézés érdekében. Amennyiben írnak nekünk, kérjük türelmüket, a lehetőségekhez képest a leggyorsabban igyekszünk válaszolni Önöknek.

Előre is köszönjük a türelmüket, bizalmukat és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért!

Jakócs Áron"

Frissítve: 2020.05.14

Köszönjük mi is a Robinson Tours partnerségét!
A legjobbat kívánjuk nekik a jövőben! 


LÉNYEGES INFORMÁCIÓ: Minden érintett utasunkat mi, mint Dive Hard Tours kiértesítettük e-mailen a mai napon, így ők értesültek a következő lépésekről. Bízunk benne, hogy az ügyintézés a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb lesz. Kérdés esetén keressenek minket a megadott elérhetőségeinket: info@divehardtours.com és hétköznap 10:00-14:00 óra között: +36 30 547 1208.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.