info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Bangkok Phi Phi

Thaiföld Bangkok Phi Phi utazás last minute olcsó akciós áron, nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
Thaiföld Bangkok Phi Phi utazás last minute olcsó akciós áron, nyaralás üdülés.

A 2004 december 26-i cunami katasztrófa nyomai már szerencsére nem látszanak Phi Phi lakott részén Phi Phi Don-on. A szálláshelyeket, az egész infrastruktúrát csaknem teljesen helyreállították. Komoly cunami riasztó rendszert alakítottak ki, azaz felesleges félni a parti bungalókban történő elhelyezéstől. Phi Phi Don központjában, a Ton Sai Beach-en emlékműt állítottak a szigetcsoporton a cunami áldozatául esett több mint hétszáz embernek. Phi Phi Don-on van a szigetcsoport szálláshelyeinek óriási többsége. A szigeten nincs autóközlekedés!!! Az emberek gyalog vagy bicajjal közlekednek. A 28 négyzetméter nagyságú sziget lényegében két, dzsungeles sziklahátból (vagy nevezzük akár kőzettömegnek) áll. Ezeket egy hófehér, keskeny korallhomokos sáv, avagy földnyúlvány (a könnyen megjegyezhető névvel ellátott Ao Lo Dalam Chong Kao) köti össze. Éppen ezen a sávon (mindkét oldalán) van a hotelek többsége hosszú strandokon, csodás, meredek szirtek látványával. A sziget nyolc kilométer hosszú és három és fél kilométer a legszélesebb része. Összesen hat szigetből álló csoport az Andamán-tenger keleti részén, Thaiföld déli részén, Krabi-tól kb. 40 km, Phuket-től kb. 46 km távolságban. A két legfontosabb sziget a turisták által lakott Ko Phi Phi Don és a Ko Phi Phi Lae lakatlan tengeri nemzeti park. A sziget mozgalmas központja a Tonsai Beach, ahol csomó étkezőhely, bár és búváriskolai iroda található. Sajnos Phi Phi Don strandjainak egy része elég szemetes. A másik probléma az emberek gondatlansága miatt a korallszirtekben okozott károk. Mostanság nagyon igyekeznek felhívni a turisták figyelmét, hogy óvják ezt az értékes élővilágot. Meg kell mondani, hogy a sziget egyre zsúfoltabb és az árak is évről évre magasabbak. Másik trend, hogy egyre több a kínai turistacsoport és bizony az erurópaiaknak ez nem annyira tetszik. Időjárási szempontból a december és április közötti időszak a legoptimálisabb a Phi Phi-n nyaralásra.

Miként lehet Thaiföldön belül ebbe a Paradicsomba eljutni? Csak hajóval. Akinek tág az időkeret, az Bangkokból lebuszozik Phuketre vagy még inkább Krabiba és onnan hajóval/komppal megy először Phi Phi Don-ra. A leggyorsabb megközelítés Bangkokból repülővel Phuketre és ott a Rasada nevű kikötőben hajóra szállás. Phuketről és Krabiból naponta több komp is közlekedik Phi Phi Don-ra. Kb. másfél órás a hajóút, a jegy pedig 500 baht (3300 forint hozzávetőleg). Phuketről és Krabiból sok turista csak egynapos hajókirándulás keretében jön ide, és elsősorban Phi Phi Lae csodás szépségének élménye (plusz a búvárkodás) a program. Érkezéskor Phi Phi Don-on minden turistának 20 bahtot kell fizetni "a sziget tisztán tartása" céljából. Kérdőjeles, hogy mire és hogyan költik el ezt a pénzt, mert Phi Phi Don strandjai meglehetősen szemetesek és itt-ott bűz is terjeng a levegőben.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.