info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Hurghada időjárás

2002 óta járunk Egyiptomba, így saját tapasztalat alapján mondhatjuk, hogy Hurghadába egész évben érdemes utazni! A hurghadai utazás előtt érdemes megnéznünk, hogy a mai napon Hurghadán hány fok van. Az aktuális hőmérsékletet és az előrejelzést ezen az oldalon : www.wunderground.com tudja megtekinteni.

Hurghadai időjárás, utazás előtti előrejelzés. A hurghadai utazás megtervezését segití az alábbi összefoglaló. 
 1. Levegőhőmérséklet

  Egyiptomban egész évben nagyon jó idő van. Áprilistól október végéig hatalmas a kánikula, 35-40C fok van napközben, éjjel is bőven elég egy nagyon laza ujjatlan felső. Ekkor nagyon oda kell figyelni a megfelelő fényvédelemre és folyadékpótlásra. Ezekben a hónapokban a luxori program extra forró időjárással társul, Kairó elviselhetőbb időjárás tekintetében. 
  Március és november átmeneti hónapnak számítanak, akkor 32C fok körül van a nappali hőmérséklet. Tökéletes választás ez a két hónap azoknak, akik nem bírják a legnagyobb forróságot, de napoznának, fürdenének és kirándulnának is.
  Decembertől februárig van Egyiptomban a leghűvösebb, de ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a napon simán van napközben 28-30C fok a legtöbbször, így lehet napozni. Árnyékban 22-25C fok jellemző, és tudni kell, hogy ilyenkor előbb megy le a nap kint is. Éjjel akár 15C fok környékére is lesüllyed a hőmérséklet. Ha ezzel tisztában vagyunk, és ez megfelel nekünk, akkor érdemes menni egész télen. Mi már nagyon sok karácsonyi-szilveszteri időszakot töltöttünk kint, végig fürödtünk a tengerben és napoztunk. Ez az időszak a legjobb akkor, ha sokat szeretnénk kirándulni, várost nézni, csavarogni.
 2. Vízhőmérséklet

  A Vörös-tenger partján a víz hőmérséklete az év bármely részén alkalmas fürdésre, búvárkodásra.
  Márciusban és novemberben 23-25C fokos a víz. A nyári időszakban, áprilistól folyamatosan melegszik a víz szeptemberig, amikor akár a 30-32C fokot is eléri a tenger hőmérséklete. Ezután kezd visszahűlni.
  A leghidegebb december-februári időszakban is 21-23C fokos a víz: ez sokak számára már túl hűvös, de rengetegen fürdőznek ilyenkor is. A mi tippünk, hogy ezekben a hónapokban érdemes vinni búvárruhát, sokszor elég egy vékony shortie, rövid búvárruha is, amely egészen olcsón kapható itthon bármelyik nagyobb sportszereket árusító üzletben. Érdemes tudni, hogy a fűthető medencéket a szállodák általában november végétől március elejéig fűtik, kb. 24-26C fok hőmérsékletre.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.