info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Bangkok Koh Phangan

Last minute utazás Thaiföld Bangkok Koh Phangan nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
Last minute utazás Thaiföld Bangkok Koh Phangan nyaralás üdülés.

Koh Phangan egy sziget a Thaiföldi-öbölben, Koh Samuitól 15 kilométerrel északra, Koh Tao szigetétől 35 kilométerrel délre. A 168 négyzetkilométer nagyságú sziget háromnegyedét dzsungeles hegyek, dombok teszik ki (a legmagasabb pont: 630 méter). Koh Phangan fő vonzereje azonban a partvidékei, amelynek strandjai bizony szebbek, mint amik Koh Samuin vagy Phuketen találhatók. 
Koh Phangan helyi lakossága kb. 14 ezres. A legnagyobb települése: Thong Sala. A sziget kerülete kb. 40 kilométer, kb. 10 óra alatt körbe gyalogolható. A szigeten belüli utak jellemzően meredeken húzódnak felfelé, lefelé. Jelentős élet a parti területeken van, főleg a nyugati parton. A sziget déli csücske (Haad Rin Nai) tette híressé a szigetet a Full Moon partik által.

Egyelőre a szigtenek nincs repülőtere. Jellemzően Koh Samui szigetéről közelítik meg Koh Phangant komphajókon. A menetidő csupán 20-30 perc, a viteldíj kb. 2 ezer forintnak megfelelő helyi pénz.

Szeptembertől december közepéig tart a monszun időszak, és időjárás szempontjából a január- április időszak a legkellemesebb Koh Phangan meglátogatására.

Koh Pha-Ngan minden hónapban egyszer, teleholdkor a bulizni vágyó nyugati fiatalok célállomásává válik. A napjainkra már nemzetközi hírnévnek örvendő full moon partykat a sziget déli csúcsánál, a Haad Rinnél rendezik, szervezők szerint alkalmanként harminc-ötvenezer fiatal is bulizik itt, kezében alkoholos italokkal teli vödrökkel. A partik helyszínéül szolgáló tengerparton fényképeztem egy olyan táblát, amely arról tanúskodik, külön klinikák jöttek létre abból a célból, hogy ellássák az esetenként orvosi segítségre szoruló fiatalokat, akik feltehetően ilyen alkalmakkor tanulják meg tisztelni a thaiföldi hallucinogén növényeket, varázsgombákat.

Sokan közlekednek a szigeten motoros rollerrel. Egy napra kb. 5 euróért bérelhető és nagyon hasznos egy olyan szigeten, ami nagyon dimbes-dombos. A mopedért sem kell 4-5 eurónál többet fizetni egynapos bérlés esetén. Dombok és völgyek, emelkedők és lejtmenetek váltják egymást drasztikus hirtelenséggel. A gyalogláshoz képest mindenfajta közlekedési eszköz problémás Koh Phangan-on, mert kevés az aszfaltozott út, ellenben sok a borzasztóan göröngyös földút. A bérelt robogókkal a rossz utakon száguldani viszont nagyon veszélyes. Gyakoriak az apróbb lábsérülések. No és a nehézkes közlekedést még nehezebbé teszi az, hogy hőségben kell közlekedni. Koh Phangan esetében gyakran a legkellemesebb, esetenként az egyetlen közlekedési megoldás hajóval eljutni a sziget egyes partszakaszaira.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.