info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Sharm El-Sheikh időjárás

2002 óta járunk Egyiptomba, kolléganőnk 3 hónapot lakott is Sharmban, így saját tapasztalat alapján mondhatjuk, hogy Sharm el-Sheikh városába egész évben érdemes utazni! A sharmi utazás előtt érdemes megnéznünk, hogy a mai napon Sharm el-Sheikh városában hány fok van. Ez az aktuális levegő hőmérséklet illetve ide kattintva tudja megnézi az előjelzést is: Sharm El-Sheikh időjárás
A sharm el-sheikhi utazás megtervezését segíti az alábbi összefoglaló.
 1. Sharm el-Sheikh levegő hőmérséklete

  Érdemes tudni, hogy Sharm el-Sheikh elhelyezkedéséből adódóan a leginkább szélvédett város, így Hurghadához és pláne Marsa Alamhoz képest itt mindig 1-2C fokkal melegebb van és a szél is itt a legkevésbé jellemző. Természetesen itt is szokott fújni a szél, Sharmtól északra Dahab például a szörfösök kedvelt célpontja, - de ez a szél közel sem olyan erős, mint például Marsa Alamon. 
  Áprilistól október végéig hatalmas a kánikula, 35-40C fok van napközben, éjjel is bőven elég egy nagyon laza ujjatlan felső. Ekkor nagyon oda kell figyelni a megfelelő fényvédelemre és folyadékpótlásra. 
  Március és november átmeneti hónapnak számítanak, akkor 32C fok körül van a nappali hőmérséklet. Tökéletes választás ez a két hónap azoknak, akik nem bírják a legnagyobb forróságot, de napoznának, fürdenének és kirándulnának is.
  Decembertől februárig van Egyiptomban a leghűvösebb, de ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a napon simán van napközben 28-30C fok a legtöbbször, így lehet napozni. Árnyékban 22-25C fok jellemző, és tudni kell, hogy ilyenkor előbb megy le a nap kint is. Éjjel akár 15C fok környékére is lesüllyed a hőmérséklet. Ha ezzel tisztában vagyunk, és ez megfelel nekünk, akkor érdemes menni egész télen. Mi már nagyon sok karácsonyi-szilveszteri időszakot töltöttünk kint, végig fürödtünk a tengerben és napoztunk. Ez az időszak a legjobb akkor, ha sokat szeretnénk kirándulni, várost nézni, csavarogni.
 2. Sharm el-Sheikh tenger hőmérséklete

  A Vörös-tenger partján a víz hőmérséklete az év bármely időszakában alkalmas fürdésre, búvárkodásra. Sharm el-Sheikh koralljai messze földön híresek, így sznorkelezésre és búvárkodásra tökéletesen alkalmas a tenger. Kivétel ez alól Naama Bay, ahol homokos a part, és korall csak kevés található.
  Márciusban és novemberben 23-25C fokos a víz. A nyári időszakban, áprilistól folyamatosan melegszik a víz szeptemberig, amikor akár a 30-32C fokot is eléri a tenger hőmérséklete. Ezután kezd visszahűlni. A leghidegebb december-februári időszakban is 21-23C fokos a víz: ez sokak számára már túl hűvös, de rengetegen fürdőznek ilyenkor is.
  A mi tippünk, hogy ezekben a hónapokban érdemes vinni búvárruhát, sokszor elég egy vékony shortie, rövid búvárruha is, amely egészen olcsón kapható itthon bármelyik nagyobb sportszereket árusító üzletben. Érdemes tudni, hogy a fűthető medencéket a szállodák általában november végétől március elejéig fűtik, kb. 24-26C fok hőmérsékletre.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.