info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Bulgária városok

Bulgária közel 111 000 km2-en fekszik, amelyet többnyire egy nyugat-kelet irányú hegygerinc, a Balkán-hegység alkot. A magyar utazók számára azonban az igazi vonzerőt itt a közel 400 km hosszú tengerpart jelenti. Fedezze fel a bolgár városokat ebben cikkben. Keressen minket, hogy személyes tapasztalat alapján ajánljunk nyaralóhelyet és szállodát!


A bolgár tengerpart hosszú, homokos, sziget a tengerben nem található. A dagály és apály között nincs érzékelhető különbség a Fekete-tenger zártsága miatt. A tengerparton rengeteg szálloda található. 

Napospart | Bulgária legnépszerűbb nyaralóhelye

A legnagyobb és legkeresettebb bulgáriai üdülőterület, amely 8 km hosszú, 60 méter széles finom homokos tengerpartjával csalogatja a turistákat. Különlegesség a déli részen található dűnesor a szomszédos Neszebár mellett. Az itt található szinte összes szállodát felújították, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal várják az utasokat. A környéken épült egy aquapark is, amely fiatalok és idősek számára egyaránt nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A városban sok étterem, helyi stílusban épült tavernák, bárok, kávézók, este diszkók és night clubbok várják a szórakozni vágyókat. Neszebár városa helyi vonattal könnyen megközelíthető, ami kulturális látnivalókat is kínál. Transzfer a repülőtérről: kb. 30 perc.

Szveti Vlasz | Napospart nyugodt csücske

Naposparttól két kilométerre, északra található Szveti Vlasz települése. A két üdülőközpont között rendszeresen közlekednek az autóbuszjáratok. Itt, Napospart nyüzsgő központjától nem messze biztosított a csendes, nyugodt pihenés szép környezetben. Központjának a yacht kikötő és a mellette lévő éttermekkel, szórakozóhelyekkel tarkított sétány számít. A strandokon napernyő és nyugágy térítés ellenében használható.

Neszebár | Legromantikusabb bolgár kisváros

Neszebár az egyik legrégebben lakott történelmi kisváros az egész Fekete-tenger partján. Ránézésre nem nehéz kitalálni, hogy a tengerészeket már régtől vonzotta elszigetelt, szinte szigeti fekvésével. Neszebár az utóbbi évtizedekben kedvelt helye a művészeknek. A különféle festményeket, rajzokat megcsodálhatjuk sétálás közben a város kacskaringós, macskaköves utcáin, amelyeket a helyre jellemző házak szegélyeznek. A hely történelmi és szellemi jelentőségét alátámasztja a számtalan helyi templom, amelyekből egy 500 x 500 méteres területre majdnem 40 jut. Neszebár az UNESCO Világörökség része. A félszigettel szemben néhány méterrel a szárazföldön egy szép, hosszú homokos part található, amely egyre népszerűbb a turisták körében. A homokos part déli részén számos magas színvonalú új szálloda épült és egy nagy aquapark is található ott. Transzfer a repülőtérről: kb. 30 perc.

Ravda | Mediterrán gyöngyszem

Ravda, Neszebártól mintegy 4 km-re délre terül el a tengerparton. Hangulatos, mediterrán jellegű település. A strandokon napernyő, nyugágy térítés ellenében használható. Ravda határában található a bolgár tengerpart egyik legújabb aquaparkja, az Aqua Paradise.

Obzor | Homokos part és nyugalom

A városka a Dvojnica folyó mentén fekszik, amelyik a Kamjica folyóval együtt egy természeti védett rezervátumhoz tartozik. A település félúton fekszik a két legnagyobb bolgár kikötőváros, Várna és Burgasz között. A környék gyönyörű homokos tengerpartját a turisták csak nemrég fedezték fel, itt viszonylag még kevés hotel várja a pihenni vágyókat. A feltárt görög és római romok kellemes kikapcsolódást kínálnak a történelmi emlékekért rajongóknak. A központban lehetőség van a bárok és éttermek meglátogatására, illetve vásárlási lehetőség is adódik. Transzfer a repülőtérről: kb. 90 perc.

Burgasz | Nyüzsgő nagyváros reptérrel

Modern kikötő és iparváros, az ógörögök alapították Pirgos néven. A 14. században az oszmán törökök katonai erődöt építettek, a 17. században kapta mai nevét. A 19. és 20. században az ipar, hajózás és kereskedelem fellendülése kapcsán gyors fejlődésnek indult, jelenleg Bulgária negyedik legnagyobb városa. Repülőterére érkezik charterjáratunk.

Pomorie | Szép strandok közel a reptérhez

Burgasztól 20 km-re, északra fekvő kis üdülőváros, hosszan elterülő strandokkal. 

Szozopol | Bolgár St. Tropez

Gyönyörű halászváros 35 km-re délre Burgasztól. A város két részre osztható. A régi részén sok templom, szűk utcák és emlékművek találhatók, amelyek az ógörög, trák és római korszakhoz köthetők. A város új része Charmanite, amely nem a félszigeten található, hanem kintebb helyezkedik el. A város tengerpartja széles, homokos: a bolgár St. Tropeznek is nevezik. Transzfer a repülőtérről: kb. 45 perc.

Primorsko | Egyik legszebb tengerparti szakasz

Burgasztól 52 km-re délre fekvő halászfalu, amelynek finom homokos tengerpartja Kék Zászló minősítést kapott. A város közelében fekvő Ropotamo és Dyavolska folyók egy természetvédelmi területet alkotnak, ahol rengeteg különleges madár él. A város elsősorban a nyugodt pihenésre vágyó utasoknak ajánlott. Transzfer a repülőtérről: kb. 60 perc.

Várna | Igazi nagyváros történelmi és kulturális látnivalókkal

Várna lakosság számát tekintve Bulgária harmadik legnagyobb városa, az ország egy gazdasági és kulturális központja. Az idelátogatókat boltok szórakozóhelyek és hangulatos kávézók sokasága várja a sétálóövezetté alakított belvárosban. Érdemes ellátogatni a Delfináriumba, sétálni a tengerparti kertben, valamint meglátogatni I. Ulászló mauzóleumát is.

Albena | Hangulatos és egyedi nyaralóövezet

A Várnától mindössze 35 km-re fekvő Albena a bolgár tengerpart egyik legigényesebb és legkedveltebb üdülőközpontja. A 150 m széles és 6 km hosszú gondozott strand, az aranyszínű homokos tengerpart, és a lassan mélyülő tengerfenék, valamint a kellemes nyári hőmérséklet ideális fürdőhelyé varázsolják, ahol minden korosztály, kicsi és nagy jól érzi magát. A felsoroltak miatt Albena üdülőközpontot gyermekes családoknak különösen ajánljuk. Albena sok színvonalas all inclusive szállodájáról híres, amelyekből a bolgár tengerparton itt található a legszélesebb választék. Albena üdülőközpont zárt terület, átmenő forgalom nélkül, ezért olyan mintha egy óriási rendezett parkba csöppentünk volna. Albena déli részén található a Baltata Nemzeti Park, amelyet akár csónakázva is megtekinthetünk a Hotel Gergananál lévő stégről indulva. Szórakozásra ajánljuk a Gorskije Tzar nevű szórakozóhelyet. Kellemes kirándulás ellátogatni az Albenától kb. 10 km-re lévő Balcsikba, ahová akár kerékpárral is eljuthatunk a főút mellett haladó kerékpárúton. Itt található Mária román királyné palotája, valamint gyönyörű, vízesésekkel tarkított botanikus kertje. Hangulatos belvárosában kedvező éttermi árak várják az idelátogatókat. 


Frissítve: 2020. március 3.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.