info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Bulgária Neszebár utazás

Bulgária utazás | Neszebár félsziget 

Neszebár, Európa egyik legősibb városa és a bolgár tengerpart egyik leglátogatottabb kirándulóhelye. Neszebár óvárosát a görögök alapítottak a Kr. e. 5. században. Neszebár félszigetét egy keskeny földsáv köti össze a szárazfölddel, amelyet az UNESCO 1983-ban a Világörökség részévé nyilvánított. a 2 km2 félszigeten mintegy 40 templomot fedezhetünk fel.

Művészeti élményt jelentenek a régi Neszebár bizánci stílusban épült lenyűgöző szépségű középkori templomai. Neszebár óvárosának régi kikötője mellett az öblök sok kis strandot is rejtenek.

A 4 kilométer hosszú finomhomokos strand Neszebár déli részén található, többségében a szállodáink is itt fekszenek. A strandeszközökért Neszebár üdülőközpontban fizetni kell.

A szórakozni vágyók az Neszebár újvárosában élvezhetik a pezsgő életet. A várostól pár kilométerre található Napospart, amit busszal, Dottóval vagy akár vízitaxival is meg lehet közelíteni. 

A sétányon található teraszos éttermek sült hal választéka egyedülálló. Kiváló hely szuvenírek, antikvitások és emléktárgyak vásárlására.

Frissítve: 2023. szeptember 15.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.