info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Neszebar utazás

Hangulatos óváros a legromantikusabb félszigeten

Bulgária Neszebár akciós utazás, olcsó last minute nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 7 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Látnivalók
Kultúra
Utazások Bulgáriába olcsón. Várja Önt Neszebár. Last minute olcsó, akciós nyaralás üdülés nyáron Bulgáriában. A bolgár tengerpart gyöngyszeme Neszebár várja Önt. Nyáron nagy jó választás Neszebár.
Neszebár, Európa egyik legősibb városa és a bolgár tengerpart egyik leglátogatottabb kirándulóhelye. Neszebár óvárosát még a görögök alapítottak az i.e. 5. században, egy keskeny földsáv köt össze a szárazfölddel, amelyet az UNESCO 1983-ban a világörökség részévé nyilvánított. A 2 km2-nyi félszigeten mintegy 41 templomot fedezhetünk fel.
Művészeti élményt jelentenek a régi Neszebár bizánci stílusban épült lenyűgöző szépségű középkori templomai. Neszebár óvárosának régi kikötője mellett az öblök sok kis strandot is rejtenek.A 4 kilométer hosszú finom homokos strand Neszebár déli részén található, többségében a szállodáink is itt fekszenek.
A strandeszközökért Neszebár üdülőközpontban fizetni kell, kb. 6 Leva/eszköz/alkalom. A szórakozni vágyók az Neszebár újvárosában élvezhetik a pezsgő életet. A várostól pár kilométerre található Napospart, amit busszal, Dottóval vagy akár vízitaxival is meg lehet közelíteni. A sétányon található teraszos éttermek sült hal választéka egyedülálló. Kiváló hely szuvenírek, antikvitások és emléktárgyak vásárlására.
Neszebárban a parkolás nehezen megoldható, különösen az Óvárosi részen, amely a gépkocsiforgalomtól részben elzárt terület, ezért az ott lévő szállodákat is csak annak egyeztetés alapján lehet érkezéskor és elutazáskor megközelíteni. Praktikus a félsziget elejénél lévő parkolókat használni. A kocsikat egyébként a Neszebár üdülőközpontban több helyen található fizető parkolókban lehet biztonságosan elhelyezni, kb.4 Euro/nap körüli összegért.
Az Óvárost-melyet Kr. e. az ötödik században alapítottak- egy keskeny földsáv köti össze a szárazfölddel.Jellegzetes bolgár faházaival, kis vendéglőivel, szűk utcáival felejthetetlen élményt nyújt.A városka, mely az egyik leglátogatottabb kirándulóhelye a bolgár tengerpartnak, a világörökség része 1983-óta. A kis szigeten 41 templom található, mely bizánci stílusban épült.Az óváros kikötöje mellett sok kis romantikus öböl található.A sziget 1-2 óra alatt körbejárható, ezzel a sétával csodálatos élményben lesz részünk. Hangulatos éttermek, kávézók, tavernák és szuvenirboltokat találhatók a kis szigeten. Neszebár újvárosi részén modern szállodákat, és szórakozóhelyeket találunk.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.