Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Bulgária Fekete-tenger

Bulgáriai utazás Fekete-tenger

A Fekete-tenger Dél-Kelet-Európa és Kis-Ázsia között található.


Bulgári utazás Fekete-tengerJelen leírásban a Bulgária partjait nyaldosó Fekete-tenger ismertetésével foglalkozunk:

A Földközi-tengerhez a Boszporuszon és a Márvány-tengeren keresztülkapcsolódik.  Tengerpartjának bolgár szakaszán évről évre egyre több szálloda, szabadidő és szórakoztató központ épül az oda látogató turisták örömére. Nevének eredetére, hogy a tenger vize, és különösen annak üledéke sötét, feketés elszíneződésű az abban élő szulfát-lebontó baktériumok miatt.

Egy másik történelmi magyarázat szerint az ókorban, több nyelvben színekkel is jelölték az égtájakat. A fekete szín az észak jelzésére szolgált. A Fekete-tenger területe 422 000 km², legmélyebb pontja 2210 m. Az Európát Ázsiától elválasztó tengerszoroson keresztül évi 200 km³ tengervíz áramlik be. A környékről beáramló édesvizek évente 320 km³-t tesznek ki. A legfontosabb belé ömlő folyó a Duna. A Fekete-tenger jelentős részének éghajlatát meghatározza szubtrópusi fekvése, csak északi és északkeleti része helyezkedik el a mérsékelt éghajlati övben. Az éghajlatra jellemző a száraz, forró nyár és a nedves, meleg tél.

Télen felette mediterrán ciklonok haladnak át, amelyek itt felerősödnek és csapadékos, ködös időt okoznak.  A Fekete-tengerben több mint 660 növényfaj él. A partvonal mentén koralinok, barna moszatok, cisztozirok élnek. A cisztozir 20–30 méteres mélységben hozzákötődik a víz alatti lejtők felszínéhez gömbök alakjában, a növényszálak hossza esetenként meghaladja az 1 métert.

A Fekete-tenger vizének hőmérséklete nyáron eléri a 28°C - ot is.

A tengervíz Bulgária partjainál nagyon könnyen felmelegszik és csak lassan hűl ki, ami a vízi sportok szerelmesei körében nagyra értékelt. Bulgária meglátogatására a legalkalmasabb időszak a nyári hónapok, júniustól szeptember közepéig. Ezekben a hónapokban a legmagasabb a napsütéses órák száma és a nappali hőmérséklet.
Fekete tenger Bulgária utazás
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.