info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Bulgária Burgasz utazás

Burgasz Bulgária legnagyobb kikötővárosa és negyedik legnagyobb városa: lélekszámát tekintve csak Szófia, Plovdiv és Várna előzi meg. 


A burgaszi repülőtér az egész bolgár déli part légiközlekedési központja, ezért kiindulóhelyként szolgál az ország többi fekete-tengeri nyaralóhelyéhez, mint a Napospart vagy Neszebar.

Burgasz épületeit nagyrészt az 1900-as évek elején építették, így helyenként Burgasz magyar nagyvárosok hangulatát idézi. Katedrálisa, templomai, és operaháza szintén megtekintésre érdemesek.

Burgasz a színhelye a minden évben, augusztusban tartott Nemzetközi Folklór Fesztiválnak. Az 1965-ben alapított fesztivál világhírnévre tett szert. A Burgasztól 20 km-re északra található gyógyfürdő is igen népszerű. Az egyik legrégebbi bolgár gyógyfürdőnek számít, már a Kr. e. 4. században is említették, a rómaiak az anchialosi Aquae Calidae, a bizánciak pedig Megale Therme néven ismerték.

Burgaszhoz közel helyezkednek el a burgaszi tavak, amelyek Bulgária legnagyobb tavai, és látványosságnak sem utolsók. Sőt, ha itt nyaralunk, érdemes megtekintésükre egy fél napot szánnunk.

Kinek ajánljuk a burgaszi nyaralást?
  • Mindenkinek, aki egy csodálatos mediterrán nyaralásra vágyik.
  • A rengeteg látnivaló és a nyüzsgés miatt azoknak, akik nem csak pihenni szeretnének az utazás ideje alatt.
  • Ha kedvező árú utazásra vágyunk, Bulgária tökéletes választás. Különösen, ha figyeljük a last minute akciókat.

Frissítve: 2023. szeptember 15.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.