Bulgária utazás | Burgasz

Bulgária utazás BurgaszBurgasz Bulgária legnagyobb kikötővárosa és negyedik legnagyobb városa: lélekszámát tekintve csak Szófia, Plovdiv és Várna előzi meg.

Méretéből fakadóan és kikötőjének köszönhetően jelentős szerepet tölt be a bolgár gazdasági életben. 

A burgaszi repülőtér az egész bolgár déli part légiközlekedési központja, ezért kiinduló helyként szolgál az ország többi fekete-tengeri nyaralóhelyéhez, mint a Napospart vagy Neszebar.

Burgasz épületeit nagyrészt az 1900-as évek elején építették, így helyenként Burgasz magyar nagyvárosok hangulatát idézi. Katedrálisa, templomai, és operaháza szintén megtekintésre érdemesek.

Burgasz a színhelye a minden évben, augusztusban tartott Nemzetközi Folklór Fesztiválnak: az 1965-ben alapított fesztivál világhírnévre tett szert. A Burgasztól 20 km-re északra található gyógyfürdő is igen népszerű. Az egyik legrégebbi bolgár gyógyfürdőnek számít, már a Kr. e. 4. században is említették, a rómaiak az anchialosi Aquae Calidae, a bizánciak pedig Megale Therme néven ismerték.

Utazási tippDive Hard Tours utazási tipp: Burgaszthoz közel helyezkednek el a burgaszi tavak, amelyek Bulgária legnagyobb tavai, és látványosságnak sem utolsók. Sőt, ha itt nyaralunk, érdemes megtekintésükre egy fél napot szánnunk.


KINEK AJÁNLJUK A BULGÁRIAI BURGASZ NYARALÁST?
  • Mindenkinek, aki egy csodálatos mediterrán nyaralásra vágyik.
  • A rengeteg látnivaló és a nyüzsgés miatt azoknak, akik nem csak pihenni szeretnének az utazás ideje alatt.
  • Ha kedvező árú utazásra vágyunk, Bulgária tökéletes választás. Különösen, ha figyeljük a last minute akciókat.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.