Tunézia időjárása

Tunéziába májustól októberig érdemes utazni, mert ekkor van itt a legjobb idő. Persze mehetünk télen is, mert akkor sincsenek mínuszok, de a napfény, a tenger és finomhomokos tengerpart késő tavasztól kora őszig élvezhető igazán.
Tunéziában májusban és októberben általában 25 fok van napközben, így még ez nem az a kifejezett kánikula, de ha körutazásra megyünk vagy fakultatív programokon vennénk részt úgy, hogy azért napozni is szeretnénk, akkor ez a két hónap a legideálisabb. Ekkor a tenger 20-22 fokos, ami inkább a bátrabbaknak való hőmérséklet, de a szállodák medencéiben a víz hamar felmelegszik, így nyugodtan pihenhetünk a napon és fürdőzhetünk.

Június és szeptember már sokkal inkább strandidő: 29-30 fok van, a tenger pedig már 21-25 fokra melegszik. A nagy forróságot kedvelők azonban mindenképpen júliusban vagy augusztusban utazzanak. Ekkor a levegő 33-34 fokos és a tengerben is eltölthetünk több időt, mert 24-26 fokos mindenhol a víz.

Télen elsősorban akkor érdemes ide utazni, ha már nagyon elegünk van az itthoni mínusz 10-20 fokokból, mert ehhez képest valódi felüdülés az ottani 16-18 fok nappal. De azt azért látni kell, hogy ez nem azt jelenti, hogy egész nap a parton heverészünk. Jó hír viszont, hogy a legtöbb szálloda medencéjét ezekben a hónapokban fűtik, így Tunézia még az árai révén is nagyon komoly alternatívát jelent egy itthon wellness szállodával szemben.

Tunézia télen-nyáron? Miért is ne? Böngéssze át akciós tunéziai utazás ajánlatainkat és foglaljon már most nagyon kedvező árakon!
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Kérjük mutatkozzon be
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.