Tunézia vásárlás, árak

Tunéziában egy normál bolt nyitvatartási ideje általában hétköznapokon 8-12-ig, majd 16-20-ig tart. Vasárnap a legtöbb üzlet zárva van. A soukh-ok (piacok) és a medinák (óváros) üzletei egész nap nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran éjfélig is nyitva vannak.

Borravaló Tunéziában

A dolgok természetes velejárója, mindennapi élethez hozzátartozik, szinte minden külön szolgáltatásnál elvárják, az útiköltség tervezésénél érdemes számolni vele. Utasainknak mindig ajánlatos aprópénzt tartani maguknál, amely nagyban megkönnyíti az ügyintézés menetét. 

Vásárlás Tunéziában

Az alkudozás szinte része a vásárlásnak, különösen a bazárokban, utcai árusoknál. Szőnyegek, szőrmék, bőráruk, kerámiák, fűszerek, rézből és ezüstből készült ajándéktárgyak előnyös áron megvehetők. A cigaretta és az alkohol szinte kétszer annyiba kerül, mint az európai árak.

Irányárak tunéziai boltokban

1 db pékáru: 1 TND
1 liter tej: 1,3 TND
0,5 liter sör: 2,6 TND
2 liter üdítő: 2,6 TND
1 kg alma: 3,6 TND
1 üveg bor: 24 TND
1 kg sajt: 28 TND
Emellett az éttermekben úgy számolhatunk, hogy egy gyorséttermi menü egy személyre kb. 9 TND, étteremben ebédmenü kb. 15 TND.

A piactereken az alkudozás szinte kötelező és hatalmas élmény is, így minden utazónak ajánljuk. Szánjunk rá elég időt!
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.