Kréta fakultatív kirándulások

Kréta utazás Knosszoszi Palota Ha Krétán nyaral, akkor 2 lehetőség is adott ahhoz, hogy fakultatív programokra jelentkezzen:
1.) Bizonyos utakhoz már itthon is be lehet fizetni fakultatív programokra.
2.) Más utazásoknál csak kint van lehetőség fakultatív programra jelentkezni.

Mindkét esetben a fakultatív programokat csak azoknak az Utasoknak tudjuk biztosítani, akik nálunk rendelték meg az utazást.
- Azok az Utasok, akik más utazási irodában fizették be az krétai utazásukat, ők érdeklődjenek annál az irodánál.
- Akik egyénileg utaznak ki, nekik azt tanácsoljuk, hogy keressen kint olyan irodát, akik szerveznek fakultatív programokat.
 

Itthonról rendelhető krétai fakultatív programok.

Fontos: Nem mindegyik utazáshoz lehet itthonról előre megrendelni és befizetni az alábbi fakultatív programokra. Részletekről érdeklődjön irodánkban.
 

Krétai utazás fakultatív program Knossos PalotaKréta fakultatív - A Knossosi palota és az Iraklioni Múzeum

Azt beszélik, hogy ha Ön úgy próbálja elhagyni Kréta szigetét, hogy meglátogatta volna Knossost, akkor visszafordítják a repülőtérről. Knossos nem csak egy egyszerű régészeti lelőhely, hanem szobák, termek és átjárók három emeletes palota együttese, az időszámításunk előtti 2.500-ból, valamint a minószi kultúra központja (amikor is az emberek legnagyobb része még barlangokban lakott a világ többi részén). Ez az a labirintus, ahol Thészeusz megölte a Minotauruszt, és ahol a történelem és a legenda szorosan összekapcsolódik. Knossos után meglátogatjuk a Heraklioni Régészeti Múzeumot, ahol Knossos és más helyszínek legjobb leleteit állították ki. A kirándulás során egy városnéző körútra is sor kerül Heraklionban.
A program ára: 14.500 Ft/felnőtt, 7.300 Ft/gyermek (+ belépőjegy: kb. 2.300 Ft/fő)
 

Kréta fakultatív - Santorini

Krétai utazás, fakultatív program Santorini

Reggel kb. 9-kor indulunk a katamaránnal Santorini felé, kb. 2 órás út után, Athinio kikötőjébe érkezünk, ahol már vár a busz. Rövid kirándulásunk során meglátogatjuk Pyrgost és Oiát, majd végül megállunk Fira fővárosban. Lesz idő ebédre, sétára. Délután a busz visszavisz a kikötőbe, a hajó kb. fél 5-kor indul, visszaérkezés Heraklion kikötőjébe kb. fél 8-kor.
A program ára: 54.000 Ft/felnőtt, 27.000 Ft/gyermek
 

Kréta fakultatív - Szamaria-hasadék, rövidebb úton

Ne hagyja ki azt a lehetőséget, hogy lássa a hasadékot, csak azért, mert Ön nem szeret túrázni! Menjen a rövidebb úton! Elvisszük Önt a Chora Sfakionig, ahonnan kis hajóval elmennek Agia Roumelibe, a hasadék végéhez, ahonnan sétálhat néhány kilométert a hasadékban, és szemtanúja lehet a szépségnek és békességnek, melyet nemrégiben kitüntettek, mint Európa legjobban őrzött természeti területe. Lesz még idejük, hogy egyenek és fürödjenek egyet, mielőtt visszaindulunk hajóval Chora Sfakionba, majd onnan a busszal a szállodáig.
A program ára: 16.800 Ft/felnőtt, 8.400 Ft/gyermek (+ belépő- és hajójegy: kb. 5.500 Ft/fő)
 

Kréta utazás fakultatív program SpinalongaKréta fakultatív - Elounda, Spinalonga, Agios Nikolaos

A kirándulás során az északkeleti parton haladunk, először Eloundába megyünk. Ha a falu neve nem cseng ismerősen, gondoljon a "Ki fizeti a révészt?"-re, melyet itt filmeztek, a kicsi, de bájos halászfalucskában. Eloundában hajóra szállunk Spinalonga szigete felé, melyet a velenceiek sánccal erősítettek meg, és ebben az évszázadban lepratelepként használtak.

Miután visszatérünk Eloundába, ott maradunk egy kicsikét.
Ezután Agios Nikolaosba megyünk, útközben csodálatos kilátás nyílik a Mirabello-öbölre. Agios Nikolaos a legdivatosabb helyszín Krétán, mely a feneketlen tó, a "Voulismeni" melett található.

Sétálhat egyet a festői kikötőben, vagy vásárolhat visszaindulásig.

A program ára: 20.000 Ft/felnőtt, 10.000 Ft/gyermek (+ belépőjegy: kb. 800 Ft/fő)
 

Krétai folklór görög estKréta fakultatív - Krétai folklór, görög est

Egy nem elhanyagolható lehetőség egy hamisítatlan görög stílusú estre egy közeli, krétai faluban.

A hangszerek, a táncosok és a kosztümjeik, Görögország szárazföldjéről és más szigetekről, valamint bouzouki zene és a híres Zorba ritmus és tánc, mind-mind bemutatásra kerül az est folyamán egy három órás non stop program keretében, amelynek során Ön is csatlakozhat a táncolókhoz. A kellemes vacsora, korlátlan mennyiségű házi bort vagy két üdítőt is magába foglal.
Egy őrületes este minden korosztály számára!
A program ára: 18.600 Ft/felnőtt, 9.300 Ft/gyermek
 

Kréta fakultatív - Nyugat-Kréta

Hania-Rethimno-Arkadi kolostor angol vagy német nyelvű idegenvezetéssel!
A program ára: 14.500 Ft/felnőtt, 7.300 Ft/gyermek
 

Kréta fakultatív - Vízi csúszdapark (transzferrel)

A program ára: 11.500 Ft/felnőtt, 5.800 Ft/gyermek

Kréta sziget fakultatív program üvegfenekű hajó
Üvegfenekű kishajótúra (1,5 óra)

A program ára: 8.400 Ft/felnőtt, 4.200 Ft/gyermek


GYERMEKKEDVEZMÉNY (4-12 ÉVES KORIG)


A programok árai létszám függőek. Magyar nyelvű idegenvezetést minimum 10 főtől biztosítunk!

Utolsó frissítés: 2013.06.21.
Ha itthon fizet be a fenti fakultatív programra, akkor felelősséget vállal a hazai utazásszervező a programért. Ha kint fizet be , akkor nem. Ekkor olvassa el az alábbi leírásokat
 

A helyszínen, Krétán, az idegenvezetőnél lehet jelentkezni az alábbi fakultatív programokra

Kréta fakultatív - Krétai görg folkor est

Vacsora és előadás egy kis krétai faluban. Végigkóstolhatják a krétai konyha remekeit és a finom helyi borokat, miközben hangulatos görög zenére járt hagyományos táncokat és mitológiai jeleneteket láthatnak.
Irányár: 40 EUR
 

Kréta fakultatív- Santorini kirándulás (egy nap)

Kirándulás az egyik legszebb görög szigetre, a vulkanikus eredetű Santorinire. 2 és fél-3 órás utazás után a gyorskomppal buszozás, illetve séta a sziget két legnagyobb településén, Ia és Fira városokban. Igazi mediterrán hangulat, gyönyörű kilátás a vulkáni kráterre és környező kis szigetekre. További programlehetőségek fürdőzésre,kráter körüli hajókázásra, városnézésre.
Irányár: 130 EUR + transzfer
 

Kréta fakultatív - Knossos (fél nap)

A híres knossosi palota romjainak megtekintése idegenvezetéssel, szabadidő Heraklion központjában.
Irányár: 40 EUR + belépő
 

Kréta fakultatív - Samaria-szoros (egy nap)

Transzferút a sziget délnyugati oldalán található szoros bejáratához. 16 km-es gyalogtúra a lenyűgöző szépségű Samaria-szorosban, melyet Európa leghosszabb szorosaként tartanak nyilván. A szoros kijáratánál fürdőzés a Líbiai-tengerben, majd hajóút Chora Sfakion településig, ahonnan buszos transzfer vissza a szállodákhoz.
Irányár: 75 EUR
 

Kréta fakultatív - Chrissi-sziget (egy nap)

Transzferbusz az ierapetrai kikötőbe, ahonnan egyórás hajókázással juthatunk el a festői Chrissi-szigetre, a krétai „aranypartra”. Délutánig napozás, fürdőzés a csodálatos fehér homokos tengerparton.
Irányár: 38 EUR + hajójegy
 

Kréta fakultatív - Gramvousa-sziget/ Balos-lagúna (egy nap)

Transzferbusz a sziget északnyugati csücskén található Kissamosig, ahol hajóra ülünk. Első megálló a krétai kalóz-sziget, Gramvoussa, ahol fürdőzésre nyílik lehetőség, illetve felkapaszkodhatunk a vár romjaihoz. Ezután továbbhajózunk a türkizkék vizű, rózsaszín homokos Balos-lagúnához.
Irányár: 58 EUR + hajójegy
 

Kréta fakultatív - Spinalonga (egy nap)

Agios Nikolaos kikötőjéből hajókázás a hányatott múltú kis szigetre, Spinalongára, melyen a velencei, majd török uralom után lepratelepet alakítottak ki. Idegenvezetés keretében kapunk képet a kis kolónia életviteléről. A hajókázást megszakítjuk egy gyönyörű kis öbölben pár órás fürdőzésre és barbecue ebédre, visszatéréskor pedig rövid szabadidő marad Agios Nikolaos városközpontjának megtekintésére.
Irányár: 55 EUR
 

Kréta fakultatív - Watercity csúszdapark (egy nap)

Egynapos program Kréta legnagyobb csúszdaparkjában, a Watercityben.
Irányár: 30 EUR
 

Fontos információk a kinti fakultatív programokon való részvételről

Amennyiben Ön más irodánál fizetett be az utazására, akkor:
 • ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges.
 • a helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait.
 • információért se forduljon hozzánk, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette.

Amennyiben nálunk fizette be utazását, akkor az alábbiakat kérjük olvassa el:
 • A hurghadai fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
  • A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait.
  • A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
  • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak.
  • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
  • Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást.
  • A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Általában az aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
  • A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek.
 • Minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül megadjuk a kinti helyi iroda által alkalmazott idegenvezető elérhetőségét , legkésőbb a megérkezéskor.
 • A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja.
 • A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.