Éppen most frissülnek az áraink. Várjon pár percet vagy kérjen ajánlatot az info@divehardtours.com e-mail címen!

Kréta búvárkodás

Kréta sziget búvárkodásGörögország a  világ egyik legnépszerűbb úticélja számos oknak köszönheti vonzerejét. Az antik emlékek ma is számos turistát vonzanak, de a kellemes nyár, az emberek kedvessége, az égszínkék tenger is sokat nyom a latban. Ráadásul igencsak változatos lehetőségekkel kecsegteti a sok sziget a nyaralni vágyókat.  Természetesen a víz hőmérséklete is a délebbre eső szigeteknél magasabb, Kréta  környékén gyakorlatilag állandó a búvárok által elérhető mélységben a 26-27 fok. Ebben az időszakban viszont a felszínen is nagy a hőség.

Értelemszerűen sok roncs van a görög vizekben, az utóbbi időben búvárkodásra felszabadított területeken pedig még újabbakat fedeznek fel. Az ókori hajók amforarakományától egészen világháborús repülőgépekig sok maradvány merülhető a szigetek környékén. Sok helyen vannak érdekes üregek, sziklaalakzatok.

Ezek tehetik változatossá a merüléseket, az élővilág ugyanis nem túl gazdag általában, a gazdasági életben nagy szerepet játszó halászat megtizedeli az állományt. Nagyobb halakra ezért nem érdemes számítani, ám az aljzat közelében természetesen vannak érdekességek, és felbukkannak kisebb-nagyobb halak máshol is. Az élővilág a sekély sziklás öblökben viszonylag gazdagabb, ezért a legtöbb sziget kitűnő sznorkelezési lehetőségekkel büszkélkedhet.

Mivel a görög szigetek nem tipikus búvárúticélok, nincs igazán sok búvárbázis legtöbbjükön, így Krétán sem.

Ezek egy jelentős része is inkább turisták próbamerültetésére szakosodott, nem feltétlenül ideálisak a végzett búvárok számára.
Kréta sziget búvárkodás, merülésA szigetek kínálnak parti és hajós merüléseket is, ez utóbbiakat inkább motorcsónakokkal bonyolítják.

A nagyobb hajókon időnként együtt viszik a merülőhelyekre az intrósokat és a búvárokat, elsősorban a kezdők igényeire koncentrálva.

Krétán a merülések drágák! Nekünk, magyaroknak.

Ha valaki kifejezetten a búvárkodás kedvéért keresi fel Görögországot, ezekre érdemes először gondolnia, de a legtöbben megosztják az időt a felszíni programok és a merülések között, ami feltétlenül indokolt is. Ilyen jellegű utakkal a különféle szigetek mind más kalandot kínálnak, tehát érdemes újabbakat felkeresni.

A nyári csúcsszezonban viszont számítani kell a turisták áradatára, ezért az árban és klímában kedvezőbb őszi utószezoni utazást is érdemes megfontolni.

Utazási irodánknak nincs magyar búvárbázis kapcsolata Krétán. Úgy tudjuk, hogy nincs is kint magyar búvárbázis.

Búvárkodás KrétánHa búvárkodni szeretnénk, akkor előtte mindenképpen érdemes a neten utána nézni, hogy, hogy hol és mennyiért adják a búvárcsomagokat.

Búvárfelszerelést nem érdemes vinnünk, hiszen a charter járaton ez eléggé drága mulatság oda -vissza útra 80 Euróval kell számolnunk. Az sem megoldás, hogy a ruháink közé csomagoljuk el a búvárfelszerelésünket, hiszen a charteren csak 15 kg/fő az ingyenesen feladható poggyászsúlykeret.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.