info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Kelet-Kréta látnivalói

Fedezze fel a minószi kultúrának helyt adó Krétát, amely több ezer éves történelemre tekint vissza! Összeállításunkban megismerheti azokat a főbb látnivalókat, amelyeket érdemes meglátogatnia, ha kelete-krétai nyaralást tervez. Keressen minket nyaralás ajánlatokért, már többször jártunk a szigeten.

Dikté-barlang

Kréta szigetének leghíresebb barlangja, ahol a mitológia szerint maga a görög főisten, Zeusz született. E jelentőségén túl a cseppkövek miatt érdemes meglátogatnunk a Dikté-barlangot. Az 1025 méteres magasságban található cseppkőbarlang megható csenddel és csodás természeti képződményekkel vár minket. A barlangban található egy tó is.

Ida-hegy 

A fenséges Ida-hegy a mitológiából ismert, ugyanis az Ida-barlangban nevelkedett Zeusz a görög mítoszok szerint, miután átcsempészték óta a Dikté-barlangból. Az Ida-hegy csúcsa Ida-hegy vagy Psziloritisz-hegy néven ismert, és 2456 méter magasságba emelkedik, így igazi kihívás lehet a túrázóknak. A Nidá-fennsík útba esik a csúcs felé, a kopár táj egészen biztosan ámulatba fog minket ejteni. 

Ámári-völgy 

Az Ida-hegy keleti részén fekszik az olajfaligetekkel tarkított Ámári-völgy, amely vadregényes tájat kínál a kirándulóknak. Utunk során nem csak a természeti szépségeket csodálhatjuk meg, hanem számtalan kis templomot és ikonokkal tarkított kolostort. Ámári közepén fekszik például az Ájiá Anna-templom, ahol a sziget legrégebbi freskója található 1225-ből. Fedezzük fel kirándulás közben az apró falvak ízeit is: Gerákári nevezetes a friss cseresznyéjéről és a cseresznyéből készült befőttjeiről, valamint cseresznyelikőrjéről.

Knósszoszi palota

Egész Kréta legjelentősebb történelmi látnivalója egyértelműen a minószi civilizációból fennmaradt Knósszoszi palota. A Kr. e. 1900 körül épült palotát Kr. e. 1700 körül lerombolta egy földrengés, de teljesen újjáépítették. A ma látható romok szinte teljes egészében ennek a második építkezésnek a maradványai. Rengeteg minden látható helyben, azonban a freskók többségének a Heraklioni Régészeti Múzeum ad otthont. 

Heraklion, Kréta fővárosa

Heraklion városát Iráklionnak kell kiejteni, erre már előre készüljünk fel érkezés előtt. Maga a város kevésbé vonzó és hangulatos, de a Régészeti Múzeuma a minószi civilizáció leggazdagabb gyűjteményét nyújtja, így a történelem kedvelőinek kötelező megállót jelent. A városban tett séta során érdemes útba ejtenünk az El Greco-parkot, a velencei erődöt, a Lodzsát, a Bembo-szökőkutat és több templomot. Múzeumrajongók meglátogathatják a Történeti Múzeumot, a Természettudományi Múzeumot és az Egyházi Művészetes Múzeumát.

Fesztosz és a Messzárái-síkság

Fesztosz mai napig lenyűgöző romjait 1900-ban kezde el feltárni Frederico Halbherr olasz régész, aki azonosította, hogy e város története legalább Kr. e. 1900-ig nyúlik vissza. A várost Kr. e. 1700 körül földrengés rombolta le, amelyet aztán intenzív újraépítés követett. Mindkét korszakból maradtak ránk romok a királyi palotából, és igen nagy területen fennmaradt az ókori város alapjai. Tekintsük meg mindenképpen a központi udvart, a főlépcsőt, a színházat, valamint a királyi lakosztályok maradványat! 

Gortüsz romvárosa

A minószi kultúra egyik legfontosabb városa volt Gortüsz, ahol egy nagy kiterjedésű romterület található, az antik görög városok felépítésének megfelelően agórával és akropolisszal, különféle templomokkal, valamint a helytartó palotájával.

CretAquarium

Kréta szigetén található a rengeteg családot vonzó hatalmas akvárium, amely csodálatos módon mutatja be a víz alatti világot. Tekintse meg az akvárium belépődíjait és részletes leírását a https://www.cretaquarium.gr/en/visit/fees-cretaquarium oldalon!
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.