info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Kréta városok

Kréta utazás, városok

Rethymno, Panormo, Agia Pelagia, Amoudara, Gouves, Analipsis, Hersonissos, Anissaras, Stalis, Malia, Sissi, Kokkini Hani, Makrigialos, Ierapetra, Elafonisi, Chania, Platanias, Agios Nikolaos, Sitia, Siteia


Görögország legnagyobb szigetén minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges, egyetlen út talán nem is elegendő, hogy a természeti szépségeket mind megismerjük.
Kréta utazás nyaralás, városok
Garantált, hogy itt minden alkalommal felfedezhetünk valami újdonságot! Béreljenek autót és derítsék fel akár önállóan a kis, eldugott, hangulatos, hegyi falvakat, a tipikus görög életet, és tapasztalják meg az egyedülálló görög vendégszeretetet!

Látogassák meg a borairól ismert Archanest vagy a krétai kézműves hagyományokat őrző fazekas falut, Trapsanót, ahol a szigeten mindenütt közkedvelt kék kerámiák készülnek!

Egy titkos tipp a sziget déli részén található Porto Loutro, melyet csak gyalogosan illetve Agia Roumeliből vagy Chora Sfakionból indulva hajóval lehet megközelíteni. Tökéletes nyugalom és pihenés várja Önöket!

Nyaralásuk alkalmával ne hagyják ki a méltán híres nevezetességeket, a Knosszoszi és Fesztoszi Palota ásatásait a legjelentősebb mínosz-kori leletekkel, a lélegzetelállító, 18 km hosszú Szamaria-szurdokot vagy Chania és Rethymnon történelmi városát! Térjenek be a hangulatos tavernákba, és feltétlenül kóstolják meg a helyi specialitásokat, mint például a tipikus krétai olívaolajjal készült görög salátát és a Rakit!

Kréta utazás Heraklion, Iraklion

Kréta utazás HeraklionIráklio (ógörögül: Hérakleion; olaszul Candia; törökül Kandiye), a korábbi török uralom idején Megalokasztro város Görögországban, Kréta szigetének legnagyobb városa és legfontosabb kikötője, Iráklio prefektúra (nomósz) székhelye, 1971-től fővárosa. A sziget északi partján fekszik, az ókori minószi főváros, Knósszosz északnyugati szomszédságában. Ezért feltehető, hogy ebben az időben a palotabirodalom kikötője lehetett. Mai nevét Heracleum ókori római kikötőről kapta, amely valószínűleg ugyanezen a helyen volt.
 

Kréta utazás -Matala

Kréta utazás Matala
Matala a sziget déli partján található egykori halászfalu a 60-as években, a hippik idején vált kedvelt üdülő- és kirándulóhellyé, azonban meg tudta őrizni eredeti báját. A mitológia szerint Zeusz egy fehér bika képében egy főníciai királylánnyal, Európéval a hátán itt lépett Kréta földjére. A szép, homokos/kavicsos strandot kétoldalt barlangokkal teli, magas mészkőfalak zárják körül. A barlangokban, melyek már a neolitikum óta lakottak, korábban a hippik is letelepedtek.

Kréta utazás - Rethymno

Kréta utazás Rethymno
Rethymno környékén, Nyugat-Kréta virágzó tartományában, hosszú, homokos/kavicsos strandokat, hangulatos, eredeti halászfalvakat és kis, hegyi falvakat találunk. Óvárosa és festői kikötője a környék gyöngyszeme, tavernáiban és kávézóiban élvezhetjük a helyiek vendégszeretetét (esténként nem lehet autóval közlekedni). Számos üzlet, galéria, taverna, bár és diszkó várja a szórakozni vágyókat. Ideális kiindulópont a sziget belsejébe, a régészeti ásatásokhoz, Matala híres strandjához vagy a Szamaria-szurdokhoz tett kirándulásokhoz. A busztranszfer a repülőtérről kb. 2 óra.

Kréta utazás - Panormo

Kréta utazás Panormo
Panormo, a kedves, idilli üdülőhely már az antik korban is fontos kikötőnek számított. Ma szép, egyedi utcái és épületei miatt műemlékvédelem alatt álló terület. A tipikus krétai halászfaluban eredeti kávézók, a kikötőben tavernák és bárok várják az ideérkezőket. Ez az üdülőhely azok számára is ideális, akik viszonylag nyugodt környezetben szeretnének pihenni. Az Iberostar szállodák a helységen kívül helyezkednek el, közvetlen a tengerparton. Heraklion kb. 57 km-re, ahova menetrend szerinti buszokkal lehet eljutni. A busztranszfer a repülőtérről kb. 2 óra.  

Kréta utazás - Agia Pelagia

Kréta utazás Agia Pelagia
Agia Pelagia, a bájos egykori halászfalu, idilli helyen fekszik, egy kis, homokos stranddal rendelkező öbölnél, hegyvidékes tájjal a háttérben. A festői kikötőből hajókirándulások indulnak a Dia és Dragon szigetekre vagy a gyönyörű part mentén. A kedvelt strandon a napfürdőzés mellett lehetőség nyílik vízi sportok (pl. búvárkodás) kipróbálására vagy horgászásra is. A parti sétányon számos üzlet és taverna található. A változatos kikapcsolódási lehetőségeknek és a biztonságos tengerpartnak köszönhetően tökéletes nyaralóhely a családok számára. A busztranszfer a repülőtérről kb. 40 perc.

Kréta utazás - Amoudara

Kréta utazás Amoudara
Amoudara egy kb. 10 km hosszú, természetes, sekély, homokos/aprókavicsos strandon fekszik, Herakliontól kb. 6 km-re. A központban található bárokon és éttermeken kívül számos lehetőség várja a szórakozásra vágyókat a fővárosban is. Ideális kiindulópont a sziget különböző részeibe tett kirándulásokhoz. A város határában található az elektromos művek egyik állomása. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.  

Kréta utazás - Gouves

Kréta utazás Gouves
Gouves, a kis, nyugodt település Herakliontól kb. 15 km-re keletre fekszik. Neve a középkorból származik, amikor a földművesek a gabonát földbe ásott gödrökben raktározták, melyeket gouves-nek neveztek. A település, mely 2 részből, az eredeti, tradicionális faluból és a közvetlen a tengerparton fekvő Kato Gouves üdülőhelyből áll, szép, hosszú, homokos/kavicsos strandjai és Heraklion közelsége miatt is igen kedvelt. A bárok, tavernák és vásárlási lehetőségek ideális feltételeket biztosítanak egy kellemes nyaraláshoz. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.  

Kréta utazás - Analipsis

Kréta utazás Analipsis
A hangulatos, tipikus krétai falu, Analipsis Herakliontól kb. 24 km-re keletre fekszik. A bájos, nyugodt település az utóbbi években fejlődött kedvelt üdülőhellyé. A hosszú, homokos strand mellett sziklás partszakaszok és egy kis, homokos öböl is várja a napozásra vágyókat. A központban és a kb. 2 km hosszú parti út mentén éttermek, tavernák és üzletek sorakoznak. A közelben fekvő Chersonissosban számos vásárlási és szórakozási lehetőség található. Ideális kiindulópont a régészeti ásatásokhoz tett kirándulásokhoz. A busztranszfer a repülőtérről kb. 50 perc.

Kréta utazás - Hersonissos (Chersonissos, Chersónisos, Hersónisos)

Kréta utazás Hersonissos
Hersonissos ( ersonissos, Chersónisos, Hersónisos) Herakliontól kb. 30 km-re, keletre fekszik. A város hivatalos neve: Limenas Hersonissou. Az egykori halászfalu, mely egy antik római település romjaira épült, mára az északkeleti part legnagyobb üdülőhelyévé és kedvelt idegenforgalmi központtá fejlődött. A várost direkt a turistáknak építették. A bárok, kávézók, hangulatos tavernák, diszkók és vásárlási lehetőségek sokasága ideális feltételeket biztosít az éjszakai életet kedvelőknek. Jó a menetrend szerinti buszközlekedés Heraklionba, Agios Nikolaosba és a környező helységekbe is. A busztranszfer a repülőtérről kb. 50 perc.

Kréta utazás - Anissaras

Kréta utazás Anissaras
Anissaras 6 km hosszú, homokos partja Hersonissos előtt található. A nyugodt partszakasszal rendelkező üdülőhelyen mindig mélykék tenger valamint számos vízi sportolási lehetőség fogadja az ideérkezőket. A környéken szállodák, kényelmes bárok, jó éttermek és hangulatos tavernák is rendelkezésre állnak. A tájat a Dikti-hegység nyúlványa uralja, és a Lassithi-fennsík teszi igazán érdekessé. Heraklionba (kb. 31 km-re) és a nagyobb nyaralóhelyekre menetrend szerinti buszokkal juthatunk el. Anissaras luxusszállodák által beépített település. Ebben a csendes, nyugodt faluban szórakozást a szállodán belüli szolgáltatások vagy a 3 km-re található Hersonissos városa biztosítja. A magas színvonalú szállodák által határolt tengerpart finomhomokos, lassan mélyülő. A busztranszfer a repülőtérről kb. 50 perc.  

Kréta utazás - Stalis

Kréta utazás Stalis
Stalis az utóbbi években fejlődött modern, igazi üdülővárossá. A Malia szomszédságában fekvő üdülőhely különösen kedvelt hosszú, homokos és lassan mélyülő strandja miatt. A parti út mentén ajándéküzletek és szupermarketek sorakoznak. A központban számos hangulatos étterem, bár és taverna kínál változatos szórakozási lehetőséget. A busztranszfer a repülőtérről kb. 75 perc.  

Kréta utazás - Malia

Kréta utazás Malia tengerpart
Malia a Lythos-hegység lábánál fekszik, Herakliontól kb. 40 km-re, olajfákkal övezett területen. A homokos strandon kipróbálhatjuk a vízi sportok egyikét, esténként pedig várnak bennünket a görög tavernák, kávézók és bárok. Látogassák meg Knosszosz és Fesztosz után a harmadik legnagyobb mínoszi palotát is! A busztranszfer a repülőtérről kb. 90 perc.

Kréta utazás - Sissi

Kréta utazás nyaralás Sissi
Sissi, az egykori halászfalu kis, romantikus kikötőjében számos bár, kávézó és taverna várja a nyaralókat. Az olívafákkal körülvett üdülőhelyen kívül több hangulatos öböl található homokos/kavicsos strandokkal. A busztranszfer a repülőtérről kb. 2 óra.

Kréta utazás - Kokkini Hani

Kréta utazás nyaralás Kokkini Hani
A fővárostól 13 km-re keletre található üdülőtelep Kréta egyik legszebb homokos partú strandjával büszkélkedhet. A lassan mélyülő partja van. A városkában tavernák, üzletek várják a nyaralókat. A mozgalmasabb éjszakai életet kedvelők a környékbeli üdülőhelyeket, vagy a fővárost kereshetik fel, mely menetrend szerinti buszjárattal pár perc alatt elérhető.

Kréta utazás- Ierapetra

Kréta utazaás nyaralás Ierapetra
Ierapetra Kisváros Kréta déli partjainál. Mezőgazdasági központnak is mondható. Ierapetra apartmanjaival, szállodáival várja a turistákat. Fürdési lehetősége a várostól kicsit távolabb lévő hatalmas homokos strandok nyújtják.
Sétálóutcája lenyűgöző, boltokkal és tavernákkal ékesítve. Bár egy két szobrocskát leszámítva nem sok történelmi emléket tud mutatni. A környéket nyaralóknak ideális "bevásárló hely". A buszpályaudvartól a kb. 5 percre található egy Chapion ahol olcsón be elehet vásárolni.  

Kréta utazás - Makrigialos

Kréta utazás nyaralás Makrigialos Beach
Makrigialos, Ierapetra és Sitia között elterülő üdülőfalu. Pihenésre kiválóan alkalmas. Tavernák és apartmanok sokasága várja az idelátogatókat. A falu mögötti hegy páratlan látványt nyújt, a partja pedig finom aranyhomokos.

Kréta utazás - Chania

Kréta utazás nyaralás Chania
Chania Kréta második legnagyobb városa. A csaknem teljesen épen maradt óváros, a szűk utcácskák és a festőien szép kikötő hamisítatlan görög hangulattal ajándékozza meg az idelátogatókat. A 70 000 lakosú város érdekessége a 16. században épült, 3 km hosszú városfal, a velencei kikötő és városrész a szűk sikátoraival. Itt található még a város régi fegyverraktára és a régi erődítmény megmaradt részei. Mindenképpen érdemes megnézni még a kikötőben található régi világítótornyot, és a város piacát ahol az oliva olajtól a Kréta polóig minden kapható. A városhoz tartozó kis homokos strand a centrumtól 10-15 perc sétára található.  

Kréta utazás - Elafonisi


Elafonisi két dologról híres, a koralltörmelék miatt rózsaszínű Elafonissia homokjáról és arról, hogy bokáig érő vízben át lehet sétálni a szemben lévő szigetre. Kiváló hely a búvárkodásra és az önfeledt pihenésre. Természetesen látványnak sem utolsó képest fest az utazó elé a türkizkék színű víz, amelyet a legszebben a déli napsütésben lehet fotózni, az Elafonisi felett kanyarodó autóútról. A legcélszerűbb az érkezés előtt megállni 5 percre a csodás felvételek miatt.


Kréta utazás - Platanias


A városkában milliónyi boltocska található, ahol ékszerektől kezdve az oliva olajig mindent lehetett kapni. Este a legszebb Platanias, mert akkor ki van világítva minden bolt és remek hangulat árad a tavernákból is. Az élet este kezd igazán lüktetni, a turisták is szívesebben vásárolnak ilyenkor, mert napközben mindenki a tengerben hűsíti magát a melegtől.
 

Kréta utazás - Sitia, Siteia


Sitia egy kis, de egyben elbűvölő piacváros a Lassithi prefektúrán, Kréta északkeleti részének csücskében. Lassithi prefektúra egyik legmesésebb városa, nyaranta több tízezer turistával. A város egy mesés kis öbölben kapott helyet. Az egész környék remek festői képet ad, minden természetkedvelő számára, hiszen magas hegységek, dombok, barlangok, völgyek és homokos tengerpartok váltogatják egymást, amíg a szem ellát. Az éghajlat mediterrán és afrikai éghajlat kombinációja, meleg, száraz területekkel.
A város remek kikötővel rendelkezik, így tökéletesen ki tudja szolgálni a Piraeusból és más szigetről érkező kompokat is. A kikötőbe délután érdemes ellátogatni, mikor a nap már elindult lefelé és a kikötőben levő hajók csodás festői képet kínálnak. A tengerparti rész fenyőfákkal van díszítve és egyszerű, de praktikus gyalogos utakkal van kiépítve a sétálórész, hogy ezzel a város még mesésebb és romantikusabb legyen az ide látogató turisták számára.
A város lakói híresek a vendégszeretetükről és a meleg fogadtatásukról. A tradicionális városlakók nyugodtsága meglehetősen kellemes visszajelzéseket kapott világszerte, így a Krétára látogató turisták előszeretettel mennek Sitia városába, hosszabb-rövidebb időre  

Kréta utazás - Agios Nikolaos

Kréta utazás Agios Nikolaos
Agios Nikolaos a Lasithi prefektúra elbűvölő fővárosa. Az óváros nagy része, még épségben van és régebben az európai tinik, leginkább a britek kiemelt szórakozó helye volt. Napjainkban már csak pár disco típusú épület van a városban.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.