info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Kréta időjárás

A legnagyobb görög szigeten, Krétán száraz és forró nyár uralkodik, a tél enyhe és esős. A sziget a Földközi-tenger legnaposabb szigetei közé tartozik. Az időjárás december kivételével egész évben nagyon kellemes. Januárban és februárban tavaszi időjárás uralkodik, amikor is a hőmérséklet nap közben 16-18 °C-ig emelkedhet, de éjjel enyhén nulla alá is süllyedhet. Márciusban kezdődik az igazi nyár, 30 °C körüli hőmérséklettel, tehát a hely az év nagy részében alkalmas a nyaralásra. Az igazán forró nyár valódi szerelmesei választják Krétát a júliusi-augusztusi időszakban, amikor a hőmérséklet akár 40°C fokig is emelkedhet.

Kréta éghajlati övei

Kréta két éghajlati övezettel rendelkezik, mediterránnal és észak-afrikaival. A sziget legnagyobb része a mediterrán éghajlathoz sorolható. A tengertől való távolság határozza meg a páratartalmat, de elmondható, hogy a nyár meglehetősen meleg, míg a tél enyhe, csapadékos. A hegyekben gyakori a havazás november és május között, de az alacsonyabban fekvő területeken meglehetősen ritka. Míg a hegyekben megmarad a hó egész évben, a part menti területeken a hó alig pár percig-óráig látható. Kréta déli részén a Mesara területe és az Asterousia hegyei már az észak-afrikai éghajlati zónában található, így sokkal többet süt a nap egész évben, A datolyapálmák egész évben tudnak teremni és nem szükséges őket Afrikába áttelepíteni a hideg időkben. Ierapetra környékén, ami a sziget délkeleti részén található kivételes mezőgazdasági körülmények uralkodnak és egész évben remek termést tudnak elkönyvelni, növény és zöldség különlegességekből egyaránt.

Krétai tengervíz hőmérséklete

Az alábbi táblázatban látható, hogy a tengervíz hőmérséklete júliusban és augusztusban a legmagasabb 26C fok körüli, télen pedig a leghidegebb, 15C fokos. A déli parton áprilistól novemberig fürödhetünk a tengerben.
Kréta utazás tenger hőmérséklete
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.