info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Sharm El-Sheikh fakultatív

A sharm el-sheikhi fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A fakultatív programokat az egyiptomi beutaztató irodák szervezik, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani az esetleges programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs.
 1. Sharm el-Sheikh fakultatív programok

  Ezek a fakultatív programok magyar nyelvű idegenvezetéssel érhetők el, ha pl. az alábbi szállodák egyikébe foglal: Ghazala Beach 3*, Ghazala Gardens 4*, Sharm Resort 4*, Sharm Plaza 4*, Siva Sharm 4,5* és Grand Hotel Sharm el-Sheikh 5* stb.
  Továbbá azoknál a szállodáknál, ahol ezt látja kiírva a szálloda leírásnál:

  "Az elszámolás euróban történik."
  • Luxor Fly - felnőtt: 242 EUR / fő, gyerek: 232 EUR / fő.
  • Kairó Fly - felnőtt: 242 EUR / fő, gyerek: 232 EUR / fő. 
  • Szent Katalin kolostor busszal: felnőtt: 53 EUR / fő, gyerek: 35 EUR / fő.
  • Jeruzsálem busszal: 120 EUR / fő. 
  • Petra hajóval: felnőtt: 262 EUR / fő, gyerek: 205 EUR / fő.
  • Ras Mohammed VIP: felnőtt: 48 EUR / fő, gyerek: 34 EUR / fő.
  • Tiran sziget hajóval: felnőtt: 45 EUR / fő, gyerek: 30 EUR / fő.
  • Royal Seascope: felnőtt: 40 EUR / fő, gyerek: 21 EUR / fő.
  • Super Safari: felnőtt: 44 EUR / fő.
  • Quad motor szafari: felnőtteknek csak! : 22 EUR / fő.
  • Teve szafari: felnőtt: 33 EUR / fő, gyerek: 17 EUR / fő.
  • Városnézés: felnőtt: 17 EUR / fő, gyerek: 10 EUR / fő.
  • Soho Square: felnőtt: 17 EUR / fő, gyerek: 10 EUR / fő. 

  A fenti leírások, árak csak informatív jellegűek, a valós és teljes informácíót a helyszínen kaphatják meg a telepitett képviselőktöl. Az indulási napok mindig az érkezés napjától függ, A CET által szervezett korai indulású programokon van lehetőség ingyenes reggeli csomagot kérni a recepción! Akik nem a CET szervezésében mennek el a fakultatív programokra a reggeli csomagért fizetniük kell a recepción, akik a CET-el kirándulnak, nekik a CET kifizeti ezt a szolgáltatást! Több program minimum létszámhoz kötött, így nem biztos, hogy indul. Frissítve: 2022. május 9. 
 2. Egyéb más szállodákhoz kapcsolódó sharm el-sheikhi programok

  Ha bármelyik másik szállodát választja Sharm el-Sheikhen a fentieken kívül  és nem eurós elszámolású az utazás akkor általában azt alábbi fakultatív programok közül válogathat. Több partnerünk is van kint, de ez az egyik legnépszerűbb lista - konkrét érdeklődésnél kérje irodánktól a vonatkozó programlistát! 

  FONTOS 2020 INFÓ! Ezek a lenti programok közül egyedül a Kairó és Luxor programokhoz szükséges a klasszikus egyiptomi vízum - a többinél elegendő a sínai vízum!


  Essen ámulatba a Szent Katalin-kolostor és a Mózes-hegy láttán, sétáljon Dahab hangulatos tengerparti sétányán, és ha ideje engedi, fedezze fel Izraelt és Jordániát! Sharm el-Sheikh csak úgy bővelkedik az izgalmas fakultatív programokban.
  Sznorizó hajókirándulás
  Felszíni búvárkodás, napozás, fürdés a hajóról korallzátonyok közelében, a Ras Mohamed Nemzeti Parkban vagy a Tiran-sziget közelében, ebéd és üdítő italok biztosítva a fedélzeten, helyi búvárok segítik a felszíni búvárkodást (sznorizás). Indulás 07:30 körül, visszaérkezés kb. 17 óra.

  Intró búvárkodás
  Bevezető palackos merülés kezdők számára hajóról, magyar búvárokkal, megengedett merülési mélység 6-8 méter. Indulás 07:30 körül, visszaérkezés kb. 17 óra.

  Búvárkodás
  Feltétele egy érvényes búvár-igazolvány, hat hónapon belüli jegyzett merülés nélkül ajánlott egy ellenőrző merülés (check-dive), magyar búvároktatókkal lehetséges több napos hajós búvárkodást összeállítani vagy újabb vizsgát letenni, lehetőség van merülésre éjszaka, partról, nitroxxal, roncsmerülésre, stb. További részletek és árajánlat az idegenvezetőnél.

  Különleges, esti sétahajózás, vacsorával
  Délutáni-esti program egy sétahajón, a naplemente megtekintése, majd grill vacsora. Kellemes, romantikus program a tenger szerelmeseinek. Indulás-visszaérkezés: kb. 16:00 - 21:30.

  Féltengeralattjáró
  Egy órás körút a korallzátonyok mellett egy ún. „félig tengeralattjáró” hajóval (semi-submarine), amelynek a 3 méterre süllyedő méretes fülkéjének oldalsó nagy ablakain keresztül lehet megcsodálni a korallzátonyok élővilágát. Indulás-visszaérkezés: délelőtti-délutáni órákban.

  Üvegfenekű hajó
  1 órás körút kis üvegfenekű hajóval a korallzátonyok közelében. Átlátszó üvegfenék teszi láthatóvá a tenger mélységét, élővilágát. Indulás-visszaérkezés: déli –kora délutáni órákban.

  Aqua Park
  A helyi Aqua Parkban egész napos program, fürdőzés, csúszdázás, könnyű sznekkel. Indulás-visszaérkezés: reggeli-késő délutáni órákban.
  Petra hajóval
  Utazás Tabára autóbusszal (kb. 3 óra), majd onnan komppal át Aqabába és ezt követően autóbusszal Petrába, ahol séta következik Petra ősi varosában. Áthaladva a Siq-en eljutunk a kincstár monumentális épületéhez, láthatjuk a királyi sírokat, a római színházat, átérezhetjük a hely misztikus hangulatát. Ebéd a helyi étteremben, majd buszokkal vissza Aqabába és onnan komppal Tabára, majd autóbusszal Sharm el Sheikh-be. Indulás-visszaérkezés: éjszakai órákban-késő este.

  Kairó repülővel - KLASSZIKUS EGYIPTOMI VÍZUM KELL HOZZÁ!
  A világhíres Gízai piramisok és a Szfinx meglátogatása, ebéd, az egyiptológiai múzeum, majd a Citadella látogatása. Indulás-visszaérkezés: kb. reggel 5 –este 22 óra.

  Luxor repülővel - KLASSZIKUS EGYIPTOMI VÍZUM KELL HOZZÁ!
  A csodálatos luxori templom felfedezése. 

  Szt. Katalin kolostor
  Autóbusszal elutazás a kolostorhoz, a bibliai helyszínek felkeresése: égő csipkebokor, Mózes kútja, a kolostorban: ikon-gyűjtemény, Szt. Katalin ereklyék, szentélyfal, mozaik-díszítés, csontkamra, a kolostor kertjei. Utazás Dahab városba, ebéd, vásárlási és városnézési lehetőség. Indulás-visszaérkezés: kb. 07:00 -17 óra.

  Mózes-hegyi túrázás
  A bibliai zarándokhely megjárása jó fizikai kondíciót igényel, esti órákban van az indulás a hotelektől busszal. A kolostortól gyalog haladva hajnal előtt érnek fel a 2285 m magas hegycsúcsra. Napfelkelte után, leereszkedve a hegyről a Szt. Katalin kolostor látogatására van lehetőség. Indulás vissza busszal Sharm el Sheikh-be, érkezés a szállodákhoz 13 óra körül.

  Abu Galoum szafari
  Terepjárózás Dahabig, először az Abu Galoum nemzeti parkban beduinok meglátogatása, majd séta teveháton a Blue Hole-ként ismert híres korallzátonyig, a tölcsér alakú zátonynál fürdés, sznorizás, ebéd a tengerparton beduin sátorban, terepjárókkal vissza Dahabba, ahol vásárlásra, városnézésre van lehetőség, majd visszaindulás Sharm el Sheikhbe. Indulás-visszaérkezés: kb. 07:30 -17 óra.

  Színes kanyon szafari
  Terepjáróval utazás az igen látványos Színes Kanyonig, a gyalogos megjárása a kanyonnak kb. két órát igényel, amelyhez legalább közepes fizikai kondíció szükséges. A kanyontúra után indulás Dahabba, ahol ebéd a tengerparton, majd városnézésre és vásárlásra lesz lehetőség. Indulás vissza Sharm el Sheikh-be a terepjárókkal. Indulás-visszaérkezés: kb. 07:30 -17 óra.

  Jeruzsálem
  Utazás Tabára busszal (kb. 3 óra), majd gyalogos határátkelés Izraelbe, ezt követően busszal Jeruzsálembe. A program tartalma - Holt-tengeri fürdőzés, Olajfák hegye, Óváros (Siratófal, Via Dolorosa, Szent-Sír Bazilika. Palesztin oldalon, Betlehemben: Születés Bazilika látogatása, kegytárgy-boltban vásárlási lehetőség. Indulás hajnali 01 óra körül, visszaérkezés a kirándulás napja utáni hajnali órákban 02:00-03:00 óra körül.
  Tevegelés beduin teázással
  Délutáni-esti program, melynek alkalmával a Sharmtól 20 km-re levő beduin településre látogatnak el. Program: 30-40 perc tevegelés, pihenő beduin sátorban, beduin tea felszolgálása, kézműves termékek, ékszerek megtekintése, vásárlásra lehetőség. Ezután egy szikla tetejéről a feledhetetlen naplemente megtekintése, és vacsora következik, amelyet folklórműsor előz meg. Az estét a különleges csillagképek megtekintése zárja, teleszkópokkal. Indulás-visszaérkezés: kb. 15-20:30 óra.

  Quad motoros szafari
  Sivatagban, hegyek között, homokban, köveken kb. 2 órás túra a négykerekű homoktipró motorokkal, amelyet a résztvevők vezetnek. Menet közben rövid megálló. Indulás-visszaérkezés: kora délelőtti vagy esti órákban.

  Delfin Show
  Felejthetetlen élmény gyereknek-felnőttnek egyaránt. A műsor kb. 45 perc. Indulás-visszaérkezés: kb. 14-16:30.

  Delfinekkel úszás
  Korlátozott számban van lehetőség 30 percet eltölteni a három palackorrú delfin társaságában. Szervezés napja: előzetes lekérésre.

  1001 éjszaka műsor vacsorával
  Helyi esti program az Alf Leila Wa Leila nevezetű komplexumban, csodálatos műsor: dervis- és hastáncosok, hang és fényjáték, vacsora (az italok helyben, külön fizetendőek). Indulás-visszaérkezés: kb. 19 -23. 
 3. Fontos információk a kinti fakultatív programokon való részvételről

  • A sharm el-sheikhi fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
   • A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait.
   • A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
   • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak.
   • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
   • Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást.
   • A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Általában az aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
   • A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek.
  • Minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül megadjuk a kinti helyi iroda által alkalmazott idegenvezető elérhetőségét , legkésőbb a megérkezéskor.
  • A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja.
  • A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.
  • Nem áll módunkban helyt állni, kártérítést fizetni, illetve semmilyen felelősséget nem vállalunk pl. ilyen panaszért: "Azért választottam a a sharm el-sheikhi utazást mert onnan Jeruzsálembe akartam volna menni.... Láttam az oldalon, hogy volt lehetőség Sharmból Jordániába, Petrára ellátogatni, de kint nem volt ilyen fakultatív program... stb. stb." Az oldal célja csupán a tájékoztatás nyújtás a kinti lehetőségekről.
  • ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges.
  • a helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait.
  • információért se forduljon hozzánk, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.