info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Monastir városról infók

Tunézia egyik legszebb és legnagyobb üdülővárosa, A fővárostól délkeletre található, legismertebb nevezetességei közé tartozik a 9. században épült Nagy Mecset. Monastir az első tunéziai elnök, Habib Bourguiba szülővárosaként ismert. Hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartja és a szállodák reptérhez való közelsége igazán népszerűvé teszik az utazók körében.
 1. Monastir látnivalói

  A Bourguiba Mauzóleum mellett a Nagy­mecset és a Ribat a fő látnivalók, de a város váráslásra és szórakozásra is kitűnően alkalmas.
  A Ribat Észak-Afrika egyik legnagyobb és legrégebbi arab erődítménye, amelyet 796-ban épített Harthama be Ayan. Az erődítmény filmekből is ismerős lehet, ugyanis részben itt játszódik a Brian élete című film és Zeffirelli Názárati Jézusának néhány jelenete. Az erősítmény délkeleti oldalán található a Nador-torony, amelynek tetejéről pazar kilátás nyílik a yachtkikötőre. Az erődítményt helyt ad az Iszlám Múzeumnak is.
  A mauzóleum a monastiri temető északi csücskében található és a független Tunézia első elnökének állít emléket. Az 1963-ban épült mauzóleum külső részén egy kupola látható, két szélén egy-egy, 25 méter magas minaret áll. 
  Monastir városa egy mecsetet is állított első független elnöke emlékére, méghozzá 1963-ban, a tuniszi Hammouda Pacha Mecset tervei alapján. A mecset egyszerre 1 000 hívőt is be tud fogadni, és minaretje 41 méter magas.
  Monastir óvárosa kevésbé maradt meg épen, mint Sousse medinája, de ettől függetlenül igen hangulatos, így mindenképpen érdemes felkeresnünk. Alkudozzunk a helyi árukra, készüljünk fel, hogy nem tudunk majd olyan jó árakat kialkudni, mint egy fix áras boltban - hiszen turisztikailag kiemelt helyszínen vagyunk. De ezen ne is aggódjunk, az a pár száz forint különbség nekünk nem sokat jelent, de az ottani árusoknak igen! Mi legutóbb egy csodás, kézzel festett tajine edénnyel tértünk haza Tunéziából. Sétáljunk el a kikötőbe is, csodás yachtokat láthatunk itt!
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.