Monastir fakultatív programok, kirándulások, az árak tájékoztató jellegűek. 1 TND = kb. 145 Ft (205.január)

Tunézia -Szahara túra (2 napos)

Tunézia 2 napos faklutatív program Szahara
1. nap:
Korai indulás a szálloda elől légkondicionált autóbusszal. Első állomásként El Jemben a világ harmadik legnagyobb amfiteátrumát tekintik meg, melyet a III. században építettek a rómaiak. Változatos tájakon haladva jutnak el Matmatába. Ez a kopárságában is egzotikus vidék és környéke volt a forgatási helyszíne számos hollywood-i szuperprodukciónak: pl. A csillagok háborújának és Az angol betegnek is. Ebéd után keresik fel a közelben fekvő ősi berber lakásokat, a föld alá épült világhírű troglodytákat.
Felejthetetlen élmény látni a hőség és az ellenség távol tartására épült és ma is lakott otthonokat. Tovább utaznak Kebili oázisba, majd tovább délnek igazi sivatagi tájakra érve. Douz oázisában fakultatív módon tevegelni is lehet. Ezt az élményt nem szabad kihagyni! Vacsora és szállás egy negy csillagos szállodában.

2. nap:
Korai ébresztő, majd reggeli után indulás a Chott El Jerid kiszáradt sóstón keresztül Touzeur felé. Útközben megtekinthetik a varázslatos napfelkeltét. Két kiváló fakultatív program is igénybe vehető ezután. Tozeurban lovaskocsival fedezhetőek fel a helyi datolyaültetvények és pálmaligetek. Ezután Land Rover terepjárókkal lehet az Atlasz-hegység lenyűgöző tájait bejárni. Egy izgalmas sivatagi utazás folyamán eljutnak Ong Jamel-hez a tevenyak sziklához, és Mos Espa-ba a Csillagok háborúja díszletvárosába.
A foszfát vidékeken át Gafsa irányába folytatódik az út. Itt fogyasztják el az ebédet, majd Kairouan az iszlám negyedik szent városa jelenti a túra utolsó úti célját.
Ár kb: 200 TND / fő
 

Tunézia- Friguia állatkert (fél napos)

Tunézia Fakultatív program Friguia Állatkert Delfin Show
Látogatás a Sousse-hoz közeli Friguia állatparkban, ahol 61 állatfaj több mint 400 egyede él szinte szabadon. Az állatkert magánkézben van, és létrejöttének célja a védett afrikai fajok megőrzése volt. Térítés ellenében lehetőség van egy rövid tevegelésre a park területén (kb. 5 TND/15 perc).
 

Tunisz-Karthago-Sidi Bou Siad (1 napos)

Tunisz-Karthago-Sidi Bou Siad
Rövid gyalogos városnézés Tuniszban, az ország fővárosában, szabadidő a bazárban vásárlási lehetőséggel, majd múzeumlátogatás, a római és pun műemlékek megtekintése a Karthágói Múzeumban. Karthágóban - mely az egykori pun birodalom legendás gazdagságú fővárosa volt, Antoninus Pius császári fürdőjének maradványai és a város romjainak felfedezése, majd ebéd. Délután a lélegzetelállítóan gyönyörű és csodálatos fekvéséről híres andalúz művészfaluba, Sidi Bou Said-ba látogatunk. A városban szabad program, mely során jellegzetes kávézójában elfogyaszthatunk egy török kávét vagy egy menta teát.
Ár kb.: 85 TND / fő
 

Tunézia- Hajókirándulás (félnapos)

Tunézia hajókirándulás, sétahajókázás
Az azúrkék színű Földközi-tengerre kalózhajók fedélzetén hajózunk ki, majd lehorgonyzás után átérezhetjük a hullámok ölelését vagy megpróbálkozhatunk saját ebédünk kifogásával. Amennyiben esetleg nem járnánk sikerrel, a fedélzeten élvezhetjük a könnyű ebédet (hal, saláta, üdítő, víz), miközben a kalózhajó legénysége gondoskodik szórakoztatásunkról.
Ár kb.: 40 TND / fő
 

Tunézia - Kairouan - El Jem – Monastir – Mahdia - 1 napos (autóbusszal)

Tunézia fakultatív Kairouan EL Jem Monastir
A kirándulás a környék négy fő látnivalója köré csoportosul. Kairouan szent városa, El Jem Amfiteátruma, Monastir városa, ahol a Bourguiba család aranykupolás mauzóleumának megtekintésére kerül sor, majd szabadidő a monastiri bazárban vásárlási lehetőséggel. Végül Mahdia halászfaluját látogatjuk meg.
Ár kb.: 77 TND / fő
 

Tunézia - Kairouan – Félnapos kirándulás „A szent város”-ban (autóbusszal)

Tunézia Kairouan utazás
Látogatást teszünk az iszlám világ egyik legfontosabb és leghíresebb városába, Kairouan-ba, ahol a Borbély Mecseten kívül megtekintünk egy világhírű, kézi csomózású szőnyegeket készítő műhelyt, majd lehetőség nyílik a szokványos bazári alkudozásokra az óvárosi utcákon való barangolás közben.
Ár kb.: 55 TND / fő
 

Tunézia - Karawan (félnapos)

Tunézia utazás, Karawan kirándulás, fakultatív program
A környékbeli olíva ligetek és tanyák világát fedezhetik fel a 3 órás karavántúra során. Utazhatnak tevén, lovon, lovas kocsin. A karavánút során a hagyományos berber kenyér, a Tabuna sütését is bemutatják és természetesen meg is kóstolhatják a frissen sült kenyeret. A program során rendhagyó teveetetésre is vállalkozhatnak.
Ár: 40 TND / fő
 

Tunézia - Al Zahra est

Tunézia fakultatív Al Zahra est
A délután induló és késő estebe nyúló program kereteben megismerkedhetnek a tradicionális tunéziai élettel, majd orientális tunéziai 3 fogasos vacsora, amely alatt a színpadon táncosok szórakoztatják a közönséget. Az est folytatása pedig egy világszínvonalú lézer show, amely Tunézia 3000 éves történelmet mutatja be Önöknek. Felejthetetlen élményt nyújt minden korosztály számára.
Ár: 75 TND /fő
 

Tunézia - Zulu Show -Állatkerti látogatással

Tunézia utazás Zulu est
Tunézia legnagyobb állatkertjét látogatják meg, ahol a 36 hektáros parkban afrikai állatokban gyönyörködhetnek. Látogatás után tunéziai nemzeti ételekből álló vacsora várja Önöket, melynek fogyasztása közben fekete afrikai táncosokkal, hastáncossal, tunéziai folklór műsorral gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról. A vacsorához korlátlan üdítő, víz és borfogyasztás biztosított.
Ár: 75 TND / felnőtt
 

Tunézia -Nabeul-i piac (autóbusszal)

Tunézia utazás Nabeul piac látogatás
Népszerű félnapos program a heti rendszerességgel megrendezésre kerülő pénteki Nabeul-i piacon, ahol az alkudozási képességeinket is próbára tehetjük, majd betekintést nyerhetünk egy igazi fazekasműhelybe.
Ár: kb. 44 TND
 

Tunézia -Dougga - Zaghouan – Thuburbo – 1 napos (autóbusszal)

Tunézia utazás Dougga Zaghouan Thuburbo
A kirándulás során egyedülálló lehetőség adódik az Atlasz-hegység árnyékában fekvő gyönyörűséges Dougga város felfedezésére, ahol megelevenednek a letűnt római civilizáció fontos emlékei, ebéddel egybekötve.
Ár: kb. 85 TND
 

Tunézia - Tevegelés - félnapos

Tunézia fakultatív kirándulás tevegelés
A kirándulás minden Tunéziába utazó számára kötelező, aki még nem ült teveháton, hiszen a félnapos túra során a tevékkel kerülünk „közelebbi kapcsolatba”, zöldellő pálmafák és olívaligetek mentén tevegelve.
Ár: kb. 45 TND

FONTOS

A kinti fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A fakultatív programokat a helyi beutaztató iroda szervezi, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani a programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs.

Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. Abban az esetben ha az utas nálunk fizette be az utazását, akkor irodánk, minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül segítségére van a hozzá a kifejezetten ilyen kéréssel forduló Utasoknak, ekkor megadjuk a kinti helyi utazási iroda képviselőjének az elérhetőségeit.

Tájékoztató információk
A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők telepített idegenvezetőinknél. A fenti árak tájékoztató
jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák.
Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.

A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő), tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.