info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Bulgária körutazás

Fedezze fel Bulgáriát a tengerparton túl is!

Bulgária körutazás olcsó akciós üdülés nyaralás last minute körutak.

Ezen az oldalon 1 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Látnivalók
Kultúra
Fedezze fel Bulgáriát körutazásaink keretein belül! Bulgária a Fekete-tenger partján fekvő állam Délkelet-Európában.
Bulgária éghajlata annak ellenére összetett, hogy az ország viszonylag kis területű. A mérsékelt övben található, jórészt kontinentális éghajlatú, a déli területei egy része pedig közelebb áll a mediterrán éghajlathoz.
Bulgária Fekete-tenger homokos tengerpartja kiválóan alkalmas üdülésre. A partvidék legnagyobb központjai: Várna és Burgasz, amelyek nemzetközi repülőtérrel is rendelkeznek. Ismert és kedvelt üdülőhelyei Napospart, Neszebar, Pomorie és Aranyhomok. Az üdülőturizmus mellett jellemző a gyógyturizmus, és a kulturális idegenforgalom is.
Burgasz épületeit nagyrészt az 1900-as évek elején építették, így helyenként Burgasz magyar nagyvárosok hangulatát idézi. Katedrálisa, templomai, és operaháza szintén megtekintésre érdemesek. Burgasz a színhelye a minden évben augusztusban tartott Nemzetközi Folklór Fesztiválnak.
Várna lakosság számát tekintve Bulgária harmadik legnagyobb városa, az ország egy gazdasági és kulturális központja. Az idelátogatókat boltok szórakozóhelyek és hangulatos kávézók sokasága várja a sétálóövezetté alakított belvárosban. Érdemes ellátogatni a Delfináriumba, sétálni a tengerparti kertben, valamint meglátogatni I. Ulászló mauzóleumát is.
Neszebár, Európa egyik legősibb városa és a bolgár tengerpart egyik leglátogatottabb kirándulóhelye . Neszebár óvárosát még a görögök alapítottak az i.e. 5. században, egy keskeny földsáv köt össze a szárazfölddel, amelyet az UNESCO 1983-ban a világörökség részévé nyilvánított. A 2 km2-nyi félszigeten mintegy 41 templomot fedezhetünk fel. Művészeti élményt jelentenek a régi Neszebár bizánci stílusban épült lenyűgöző szépségű középkori templomai. Neszebár óvárosának régi kikötője mellett az öblök sok kis strandot is rejtenek.A 4 kilométer hosszú finom homokos strand Neszebár déli részén található, többségében a szállodáink is itt fekszenek.
 • Burgasz utazás Spice Zenei Fesztivál 2022
  05.2022. August
  Burgasz utazás Spice Zenei Fesztivál 20222022. August 05. 08:002022. August 07. 23:00
  Burgasz, Bulgária (Európa)
  Parádés fellépők: Gipsy Kings, Arash, Bellini, Cascada, Chimo Bayo, Dario G, Gala, Heather Small - The Voice of M People, Liberty X, Loft, Loona, Los Del Rio, Magic Affair, DJ Sash!, Touch and Go, Boney M. Xperience, Fab Morvan aka Milli Vanilli, Kaoma, The Weather Girls & Ottowan
 • 16th International Conference
  25.2022. August
  16th International Conference2022. August 25. 08:002022. August 28. 16:00
  Burgasz, Napospart, Bulgária (Európa)
  A szervezők között találjuk: Bulgarian Academy of Sciences, Union of Scientists in Bulgaria, Science & Education Foundation, Bulgaria, Institute of Philosophy and Social and Political Studies of the Southern Federal University, Russia.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.