info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Tenerife városok

Fedezze fel Tenerife legnépszerűbb városait! 

Los Gigantes

Los Gigantes a sziget nyugati partján helyezkedik el. Leghíresebb ismertető jegyei a hatalmas sziklaképződmények, amelyek magassága akár az 500-800 métert is elérheti. Ezekről kapta a nevét a város, a Los Gigantes spanyolul annyit tesz: a hatalmasok. Los Gigantes egyben a sziget nyugati partjának legnagyobb kikötője is. A parti úton haladva megtalálhatjuk Playa de la Arena 250 m hosszú strandját, ahol a sziget legerősebb napsugárzását mérik és különösen szép látványt nyújt finomszemcsés fekete homokjával a pálmasorok ölelésében. Icod de los Vinos Icod de los Vinos falu a kiváló borokról, a 16 méter magas "ezeréves" (valójában 5-600 évre tehető a kora), fokozottan védett sárkányfáról, és a 15. században épült San Marcos templomról híres.

La Laguna

La Laguna (teljes nevén San Cristóbal de la Laguna), mely város 1999 óta a Világörökség része, Tenerife régi fővárosa, hangulatos kis utcákkal, és házacskákkal. La Lagunában egymást érik a szobrok, a paloták, és a 17.-18. századi házak. San Cristóbal de la Laguna egyetemi város, a 130.000 lakosán kívül 30.000, rendkívül szerencsés diák ideiglenes otthona. A várost a 15. században alapították, míg az egyetem 1701-ben létesült. 1723-ban La Laguna elvesztette a fővárosi rangot, azóta Santa Cruz számít Tenerife fővárosának.

Los Cristianos

A népszerű üdülő-település Tenerife délnyugati csücskében, két impozáns hegy között, egy védett öbölben fekszik. A csendes halászfaluból mára rendkívül népszerű turistacélpont lett. Los Cristianosban csendesebb pihenésre van lehetőség, a modern szállodák építése ellenére sikerült megtartania tradicionális hangulatát, a hagyományos építészetét, és valamelyest a régi halászfalu légköréből. Néhány éjszakai szórakozóhely is van itt, de az éjszakai élet össze sem hasonlítható Playa de Las Americassal. A nappali szórakozási lehetőségekből sincs hiány: Los Cristianos két aranyhomokos, igen színvonalas strandján szinte minden létező vízisport kipróbálható.

Los Realejos

A 36 ezres város a Teide lábánál található. Minden felől a természet csodái veszik körül. Gyönyörű, fekete-homokos tengerpartja van, az El Socorro.

Masca

Masca, az "elfelejtett falu" egy hangulatos hegyi kisváros mindössze 150 lakossal. Masca az 1960-as évekig csak gyalog volt elérhető, út csak később épült hozzá. A falu évszázadokkal ezelőtt a kalózok tanyája volt, ugyanis fekvésének köszönhetően rendkívül jól belátható a tenger, és a megtámadandó hajók. A hegy lejtőire épült fehér házak nagyon jellegzetesek, és hozzátesznek a falu összehasonlíthatatlan hangulatához. No, meg az is, hogy sok ház elhagyatott - sok lakó Tenerife vagy Spanyolország más részeire költözött. Masca faluban gyönyörű látvány fogadja az utazót: a sziklák, a szakadékok, az óceán, a hegyvidéki táj, a jellegzetes épületek, és a pálmafák leírhatatlan és felejthetetlen látványt nyújtanak.

Puerto de la Cruz

A 32 ezres lakossággal rendelkező Puerto de la Cruz Tenerife északi részének fő üdülőhelye. Modern köztéri alkotásai egyedi megjelenést kölcsönöznek a volt halászfalunak. Tenerife több más városától eltérően Puerto de la Cruz sikeresen megtartotta eredeti építészeti stílusát, és báját. Pálmafás promenádok, bevásárlóutcák, kis utcácskák, sok szép, régi templom mind-mind Puerto de la Cruz sármjának részei. Ebben a hangulatos, igen szép városban található a Loro Parque, és egy gyönyörű botanikus kert is. Így Puerto de la Cruz ideális azoknak, akik elegáns, tartalmas tenerifei nyaralásra vágynak.

Vilaflor

Az 1500 méteres magasságba épült Vilaflor Spanyolország legmagasabban fekvő települése. Az 1800 lakosú kis falu szinte állandó felhőben van. Klímája és kristálytiszta levegője rendkívül jót tesz az asztmás betegeknek. A falu neve, azaz Vilaflor spanyolul azt jelenti, hogy "a virágok városa", ezt gyönyörű flórájának köszönheti - tavasszal a vadvirágok az egész falut beborítják.

Teide

A Teide 3718 méteres magasságával Spanyolország legmagasabb hegye, amelyről lélegzetelállító kilátás nyílik az egész szigetre. A Pico de Teide tűzhányó egyben a föld harmadik legnagyobb vulkánjának is számít. A tűzhányó utoljára 1798-ban tőrt ki, de a jövőben újabb kitörésekre számítanak. A Teide vulkán, és a környező részei nemzeti parki védelem alatt állnak, valamint 1998 óta jelölve vannak UNESCO Világörökségi címre is. A Teide csúcs megmászásához nem kell profi hegymászónak lennünk: a Los Roquillos állomásról libegővel juthatunk el a Teidéhez - kb. 10 perces utazás után a La Rambletta fennsíkra érkezünk, ahonnan mintegy fél órás, oxigénszegény levegőben megtett gyaloglás után a csúcsra érkezhetnek a vállalkozó kedvű turisták. A csúcson terjengő sárgás-kénes füstöt, és a kellemetlen szagot kompenzálja a gyönyörű látvány - szép időben Tenerife egész szigetét láthatjuk, míg felhős időben az áthatolhatatlan felhőket csodálhatjuk. A csúcs utolsó 200 méterének megtételéhez engedélyt kell kérnünk, amely beszerezhető a nemzeti park irodájában, a következő címen: Santa Cruz, C/ Emilio Calzadilla, 5, 4. emelet.

Playa De Las Americas

Turistaparadicsom, napozáshoz és vidám kikapcsolódáshoz tökéletes hely. Itt található a bárok, éttermek, üzletek többsége, az utcákon egymást érik az angol pubok, a pizzériák és más gyorsétkezdék. Az Avenida de las Americas utcán végigsétálva szállodákban gyönyörködhetni és üzletek tömkelege között lehet válogatni. Valamint itt található a Piramis rendezvénycsarnok is, amely Carmen Mota musicalek, flamenco, spanyol balett és el classico espanol előadásairól nevezetes. Számos strandra, amelyek főként mesterséges kialakításúak, Afrikából importáltak homokot, az eredeti homok vulkáni eredetű fekete homok.

Playa El Médano

Egy kis tengerparti üdülőhely, gyönyörű, fehér homokos stranddal Tenerife déli részén, a Reina Sofia repülőtértől, Playa de las Americas és Los Cristianos-tól, 20km-re Északra. Tenerife egyik legnagyobb természetes módon kialakult, 2km hosszúságú strandja. Itt nincsenek hullámtörő gátak, a homokos föveny közvetlenül kapcsolódik a nyílt óceánhoz. Jó szélviszonyai miatt kedvelt helye a windusurd és Kitesurf kedvelőinek.

Playa San Marcos

Ez egy kis halászfalu Santa Cruz-tól 20 kilométerre nyugatra, szép sötét homokkal és sziklákkal szegélyezve. Főleg hétvégéken ez egyike a legnyugalmasabb strandoknak, nem zsúfolt, és kis éttermek is vannak a parton.

Santa Cruz, Playa de las Teresitas

Ez egy nagyon szép mesterséges strand. 1973-ban bővítették ki, és ekkor hozták be a fehér homokot a Szahara spanyol felségterületéről. Körülbelül 4 millió zsák homokot importáltak. Itt mindig vannak látnivalók és alkalmak a kikapcsolódásra, mint a strandröplabda, aerobic, és hasonlók. A strand adottságai nagyon jók, sok bár van és jópár étterem is található itt. Rengeteg pálmafa áll a parton árnyékot nyújtva, az érzékenyebbeknek, ezen a másfél kilométer hosszú strandon. Ez a legnépszerűbb strand a szigeten.

Playa Jardin

Tenerife szigetén majdnem mindegyik strand mesterségesen készült. Na ez nem. A sziklák miatt három részre van tagolva, a legutolsó részre tűnik alkalmasnak fürdésre és sétálgatásra. Van itt egy kis vízesés is, ami elsőre megnyeri a gyerekeket. Ez a strand elnyerte az Európai Unió kék zászlaját is.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.