info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Srí Lanka óceánparti városai

Srí Lanka közvetlen charterjárattal elérhető az idei szezontól. Északról dél felé haladva mutatja a nyugati, dél-nyugati és déli part közkedvelt óceánparti településeit, ahol a szállodáink találhatók. Mindegyik város után jelöljük, hogy ott melyik hotelek foglalhatók. 

Srí Lanka - Waikkal üdülőfalu 

Waikkal egy, Negombo északi részéhez közel eső nyaralófalu közvetlenül az óceánparton, amelyet brit és holland gyarmatosítók hoztak létre a 18-19. században holland stílusú, hangulatos csatornákkal. Napjainkban azok választják elsősorban, akik csendes és pihentető nyaralásra vágynak. Waikkalból könnyen bejuthatunk Negombo belvárosába, ha kicsit több nyüzsgésre vágyunk, ugyanis Negombo központja 10-12 km távolságban található délre. Negombot egyébként a Maya Oya folyó választja el természetes határként Negombótól, amely folyó egyébként 134 km hosszú és épp itt torkollik az óceánba. A főváros Colombo 50 km távolságban fekszik Waikkaltól, szintén déli irányban. Fakultatív programokra bárhová el tudunk jutni magyar idegenvezetővel. 

Srí Lanka - Negombo város

Igazi nyüzsgő nagyváros a főváros Colombotól 40 km távolságban északra, közvetlenül az óceánparton. Lakossága 142 ezer fő. Különlegesség, Negombo lakosságának jelenetős többsége, egészen pontosan kétharmada római katolikus vallású, - miközben Srí Lanka egészét tekintve a buddhizmus (70%), a hinduizmus (15%) és az iszlám (8%) a legelterjedettebb vallások. Negombo a portugálok 15. századi, majd a hollandok, aztán a britek érkezése óta jelentős fokozatosan gazdasági központtá vált. Negombo halászata, fahéjtermesztése és ma már a turizmusa is kiemelkedő. Ha itt járunk, nézzük meg mindenképp az erődöt, a Negombo-lagúnát, a holland stílusú Hamilton-csatornát, a katolikus Szent Mária-templomot és a buddhista Angurukaramulla templomot. Ínyencek vegyék célba a negombói halpiacot! Negombo város és Waikkal bővebben

Srí Lanka - Panadura város

Ha Negombótól 79 km-t megyünk délre, akkor a 182 ezer főt számláló Panadura városba jutunk. Az utunk során egyébként áthaladnánk a fővároson, Colombon is, amelynek központja 27 km távolságban fekszik Panadurától. Panadura különlegessége, hogy minden oldalról víz veszi körül: balról az Indiai-óceán, a többi oldalról pedig a szokatlan alakú Bolgoda-tó és Bolgoda-folyó. Panadura kiemelt szerepet tölt be történelmileg a buddhisták körében, ugyanis itt zajlott a 1873-ban a Panadura Hitvita, amely a buddhista ébredési mozgalommal van kapcsolatban. Busszal és vonattal könnyen eljuthatunk a környező településekre. Ha Panadurában járunk, ne hagyjuk ki látnivalóként a Rankoth Viharaya sziklára épült buddhista templomot, valamint a Boldoga-tó melletti sétát vagy olvasgatást.

Srí Lanka - Kalutara város

Ahogy haladunk még délebbre, 15 km-t kell utaznunk Panadurától, hogy a 197 ezer főt számláló Kalutara városhoz érjünk. Kalutara a buddhisták szemében szent városnak számít, itt található a Kalutara Viharaya buddhista templom és a Kalutara Chaitya sztúpa. A látnivalók közül mindenképp nézzük meg a Richmond kastélyt, a Kalutara óratornyot és az Asokaramaya templomot. A város legjobb strandja a Calido Beach, itt mindenképp napozzunk majd - és kóstoljunk friss halat, tenger gyümölcseit. Ha kedvünk van egy hajókiránduláshoz, akkor a Kalutarát átszelő és itt az óceánba torkolló Kalu Gangán, azaz "Fekete Folyón" megtehetjük. 

Srí Lanka - Beruwala város

Kalutarától 14 km-re délre található a 143 ezer főt számláló Beruwala óceánparti város, amelynek különlegessége, hogy a legtöbben muszlim vallásúak. A látnivalók közül így a legfontosabb Beruwalában két mecset. Az egyik a Ketchchimalai-mecset, míg a másik a 920-ban épült Masjid Al Abrar-mecset. Ha a környéken járunk, nézzük meg a Fishery Harbort, azaz a város kikötőjét, amelyet egy természetes korallzátony véd a nagy hullámoktól. 

Srí Lanka - Bentota város

Haladjunk 8 km-t délre, és máris Bentotában találjuk magunkat! A vízisportok szerelmesei bátran válasszák Bentotát, mert nem csak az óceánpart izgalmas is, hanem a Bentota-folyó is. Éppen ezért egymást érik a vízisít, banánozást, sznorkelezést, szörfözést és jet skit kínáló helyek. Bentota nevezetes még ayurvédikus központként.is. Ha belekóstolnánk a legnépszerűbb srí lankai alkoholos italba, akkor érdemes tudni, hogy Bentotán gyártják a legjobb toddy nevű italt. 

Srí Lanka - Induruwa üdülőfalu

Bentotától mindössze 3 km-re délre található a csendes Induruwa üdülőfalucska, amelynek van egy kis kikötője és néhány apróbb boltja, de alapvetően a teljes relaxálásról szól itt minden. Éppen ezért tökéletes választás, ha itt egy all inclusive resortot választunk. Induruwa nevezetessége egy teknős keltető.

Srí Lanka - Ahungalla üdülőfalu

Irány 10 km délre Induruwától és már meg is érkezünk Ahungalla településre, ahol az abszolút legjobb minőségű srí lankai all inclusive resortunk található, a RIU Srí Lanka 5*. Csodálatos a szálloda minden szeglete, mi garantáltan ide foglalnánk, ha Srí Lankát terveznénk! Érdemes tudni, hogy a főváros Ahungallából 76 km távolságban található. A településen nem sok mindent tudunk csinálni a strandoláson kívül, de megáll itt a helyi vonat, így a közlekedés megoldott a nagyobb városokba - de mi bátran ajánljuk a magyar idegenvezetéssel elérhető fakultatív programjainkat, így könnyen felfedezhetjük Srí Lanka látnivalóit úgy, hogy még a transzfer is megoldott. Elég csak a hotel recepciójáig kigyalogolnunk, és onnan már mindent intéz az idegenvezető, ráadásul annyi mindent tudunk meg tőle Srí Lankáról, amennyit több napnyi olvasással sem tudnánk összevadászni sem az internetről, sem az útikönyvekből. Első rangú élmény! 

Srí Lanka - Hikkaduwa üdülőfalu

Utazzunk 22 km-t délre és el is jutunk Hikkaduwába, amely a legismertebb víz alatti élővilággal rendelkezik Srí Lankán, egészen pontosan a Hikkaduwa Coral Sanctuary részen, a partton pár száz méterre, így sznorizásra és  búvárkodásra ez a legideálisabb célpont. Ha szörfösként keresünk megfelelő úticélt Srí Lankán, akkor szintén megtaláltuk az álom úticélt Hikkaduwán!

Srí Lanka - Habaraduwa város

Hikkaduwától 31 km-re kell délre utaznunk, hogy a 62 ezer főt számláló Habaraduwa városba jussunk. Habaraduwa szintén szuper helyszín szörfözésre és arra is, ha esetleg teknősökkel találkoznánk! 


FOGLALÁS
Online minden nap 0-24 órában: www.divehardtours.com.
Személyesen hétfőtől péntekig 10:00-18:00 óráig:
DIVE HARD TOURS
​1134 Budapest, Kassák Lajos utca 31. 
+36 1 785 8492
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.