info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Srí Lanka Negombo és Waikkal

Negombo Srí Lanka egyik legnagyobb települése és egyben legjelentősebb turistaközpontja. Waikkal Negombotól északra fekszik 12 km távolságban, amely ugyan egy csendesebb rész, de itt is több szuper hotel található. Összeszedtük a főbb tudnivalókat, látványosságokat és legfontosabb hoteleket Negombo és Waikkal településeken belül, hogy Ön felkészülten válogathasson az ajánlataink között. Srí Lanka az idei évben közvetlen budapesti charterjárattal elérhető Budapestről! 
 

Negombo legfontosabb tudnivalók 

Srí Lanka egyik legnagyobb települése, a fővárostól, Colombotól 35-40 km távolságban északra, 142 ezer lakossal, a portugál gyarmatosítás során vált jelentős településsé, az itt termesztett fahéj révén, - amelyet ma is a világ legjobbjai között tartanak számon.

Negombo legjobb strandjai

Fontos bevételi forrás ma Negomboban a halászat - úgyhogy ha imádjuk a halakat és a tenger gyümölcseit, az egyik legjobb helyen járunk Srí Lankán. A piactól kezdve az elegáns éttermekig minden árkategóriát megtalálunk a városban. A másik mai fő bevételi forrása a turizmus - ugyanis gyönyörű, hosszan elnyúló, homokos a partja. A legnépszerűbb a Negombo Beach és a közelben található Browns Beach.

Negombo látnivalók

  • Negombo egyik legfontosabb látnivalója az eredetileg a portugálok által épített, majd a hollandok által újjáépített erőd a 17. századból. 
  • Negomboban a lagúna és a Hamilton-csatorna igazán hangulatos látványosságok, ahol tudunk hajókázni is.
  • Tekintve, hogy Negombo lakosságának vallása túlnyomórészt római katolikus, ezért van egy jelentős római katolikus templom itt, a St. Mary’s Church, avagy a Szent Mária Templom.
  • Feltétlenül nézzük meg az Angurukaramulla buddhista templomot, amely a 6 méter magas ülő Buddha szobor mellett még arról híres, hogy a bejárat egy sárkányt formáz, és csak úgy tudunk belépni, hogy a sárkány száján tudunk keresztülmenni.
  • Ha minőségi szuveníreket hoznánk haza, akkor érdemes tudni, hogy Negombot imádják a kortárs helyi művészek és nagy hagyománya van itt a kézműves mesterségnek is. Bátran válogassunk a galériákban és a piacokon! 
  • Bár nem Negomboban található, de ha gyerekekkel vágunk neki Srí Lankának, akkor érdemes tudni, hogy mindössze 20 km távolságban van innen Srí Lanka első számú aquaparkja, állatkertje és dínóparkja, a Guruge Park, amely az év minden napján nyitva van.
  • Imádjuk a természetet? Vegyük akkor célba a környező hegyeket! 
  • Az éjszakai élet szerelmesei megtalálják a számításukat Negomboban. Kiindulásként irány a Lords, a Sherry Land és a Rodeo - ezek a legnépszerűbb helyek, de számos hotel is szervez időről időre beach partykat. 
  • Számos laza hangulatú, színes fesztiválnak ad otthont Negombo, így például a Fisherman's Festival és a Beach Food Festival. 

Negombo szállodák

Waikkal legfőbb tudnivalók 

Waikkal egy, Negombo északi részéhez közel eső nyaralófalu közvetlenül az óceánparton, amelyet brit és holland gyarmatosítók hoztak létre a 18-19. században holland stílusú, hangulatos csatornákkal. Napjainkban azok választják elsősorban, akik csendes és pihentető nyaralásra vágynak. Waikkalból könnyen bejuthatunk Negombo belvárosába, ha kicsit több nyüzsgésre vágyunk, ugyanis Negombo központja 10-12 km távolságban található délre. Negombot egyébként a Maya Oya folyó választja el természetes határként Negombótól, amely folyó egyébként 134 km hosszú és épp itt torkollik az óceánba. A főváros Colombo 50 km távolságban fekszik Waikkaltól, szintén déli irányban. Fakultatív programokra bárhová el tudunk jutni magyar idegenvezetővel. 

Waikkal szállodák

 
FOGLALÁS
Srí Lanka ajánlatok
DIVE HARD TOURS
1134 Budapest, Kassák Lajos utca 31.
hétfőtől péntekig 10:00-18:00
+36 1 785 8492
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.