info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Srí Lanka helyi közlekedés

Srí Lankát látni kell! Úgy értjük, hogy tényleg látni. Ha ott vagyunk, élvezzük természetesen az akár all inclusive ellátású hotelek minden kényelmét, de mindenképpen mozduljunk ki a szállodából, mert millió látnivaló és élmény vár minket. Az egyik legjobb módja Srí Lanka felfedezésének természetesen a fakultatív programkínálatunk magyar idegenvezetővel - de nyugodtan induljunk neki magunk is a városnézésnek és csavargásnak. Ez utóbbihoz adunk mos tippeket! 

Srí Lanka taxi tudnivalók és taxi telefonos appok

A legkényelmesebb és legegyszerűbb módja Srí Lankán a közlekedésnek, ha fogunk egy taxit. Érdemes tudni, hogy a legtöbb taxiban nincs taxióra vagy nem kapcsolják be, így ki kell előre alkudni a viteldíjat. A normál tarifa a kiállásért 100 srí lankai rúpia, míg szintén kb. 100 rúpiát számolhatunk kilométerenként. Könnyen át tudjuk ezt forintra számítani, ugyanis majdnem egy az egyben számolhatunk fejben. 1 srí lankai rúpia 1,13 magyar forintot ér nagyságrendileg. Taxit találunk az utcán, hívhatunk a hotel recepcióra vagy telefonos appon keresztül is. A legelterjedtebb taxi applikáció Srí Lankán a PickMe. Az Uber is elérhető Srí Lankán, de ez főleg a fővárosban, Colomboban működik jól. Szóval inkább tényleg a PickMe-t töltsük le előre és ezt használjuk. Tippünk, hogy vegyünk érkezéskor netkártyát kb. 2,99-16,99 USD áron, így mindig tudjuk használni többek között ezt az appot is. Netkártyáról bővebben: Srí Lanka hasznos tudnivalók

Srí Lanka tuk tuk

Srí Lankán nagyon elterjedt és kedvező árú közlekedi forma a tuk tuk. Elsősorban rövid távú utakra érdemes ebben gondolkodni, szuper és autentikus élmény, ha 2-3 fő szeretne utazni, elsősorban csomagok nélkül. Persze lehet többen is utazni, de ez esetben több tuk tukra lesz szükségünk.

Srí Lanka tömegközlekedés 

Srí Lankán közlekedhetünk busszal és vonattal is, mindkettő meglehetősen kedvező áron elérhető. A buszok közül vannak a pirosak, amelyek az állami buszok, és vannak a kékek, amelyek egy cég által üzemeltett buszok. Buszjegyet a buszon lehet venni. Készüljünk fel, hogy elég kalandos a buszozás, mert hangos és zsúfolt is. Ha a vonatot választjuk, akkor szintén igen jó árakkal fogunk találkozni, és ez kényelmesebb is. Megvehetjük a jegyeket előre vagy az utazás napján is. Európaiként érdemes lehet az 1. osztályra jegyet váltani, mert itt foglalt helyünk lesz és itt van légkondi. Nagyon jópofa dolog, hogy a vonaton folyton járnak-kelnek az ételt és italt árusító kiskocsik - használjuk ki ezt a lehetőséget! 

Srí Lanka autóbérlés 

Elsőre jó ötletnek tűnhet az autóbérlés, de ezt mi nem javasoljuk. Először is ki kell váltani a nemzetközi jogosítványt, majd ennek a helyi verzióját is az autóbérléshez - és maga a közlekedés is sokszor káosznak tűnhet számunkra, pláne, hogy bal oldali a közlekedés. A fenti közlekedési módok sokkal egyszerűbbek, így mi ezeket javasoljuk.

FOGLALÁS
Végre elérhető Srí Lanka közvetlen charterjárral Budapestről! 

Online 0-24 órában a www.divehardtours.com oldalon. 
Személyesen hétköznap 10:00-18:00 óra között: 
DIVE HARD TOURS 
1134 Budapest, Kassák Lajos út 31. 
+36 1 785 8492

 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.