info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Srí Lanka szuvenírek

Srí Lanka szigetéről rengeteg szuvenírrel térhetünk haza, ha bele akarjuk magunkat vetni a vásárlásba. Az abszolút kötelező kör természetesen a tea, de alkudhatunk szárikra, szarongokra, Buddha és elefánt szobrokra, népi maszkokra, fűszerekre, drágakövekre és ékszerekre is. 

Srí Lanka Ceylon tea  

Mi először úgy találkoztunk az ország nevével gyerekkorunkban, hogy a Ceylon elnevezésű teát ittuk, amit azóta is imádunk. Srí Lankáról tehát hozzunk fekete teát. Előre nem is spoilerezünk, helyben szánjunk rá időt, hogy megismerjük a kínálatot és válasszunk ízlésünknek megfelelően. A legjobbat akkor tesszük magunkat, ha meglátogatunk egy teaültetvényt, hogy megismerkedjünk a témával első kézből. 

Srí Lanka tradicionális viseletek és maszkok

Mindenkit elvarázsolnak a színskála minden színében pompázó szárik és szarongok. Ha Ön úgy érzi, hogy itthon bármikor is viselné ezeket, akkor ne fogja vissza magát, mert biztosan megtalálja azt a mintát és színt, amelybe egyből beleszeret. Batikolt anyagok, gyönyörű selymek, a válaszék végtelen. Srí Lankán ezen kívül gyakran vásárolt szuvenír még a raksha maszk, amelyek a tradicionális srí lankai tánchoz használt, démonokat ábrázoló maszkok. Ijesztő kinézetükkel pont ellentétes a jelentésük, ugyanis a helyiek hite szerint ezek a maszkok elűzik a rossz szellemeket és a rossz szerencsét. 

Srí Lanka drágakövek és ékszerek

Srí Lanka világhírű a drágaköveiről - így ha megbízható forrásból vásárolunk, igen jutányos áron kaphatunk igen magas minőséget. Ugyanezek felhasználásával készítenek helyi ékszereket is. A kulcs tényleg csak annyi, hogy tájékozódjunk az idegenvezetőtől arról, hogy hol érdemes ezeket megvenni. 

Buddha és elefánt szobrok

Bár itt is elterjedtek a kínai termékek, de rengeteg gyönyörű, kézzel készített, igényes szobrot is hazahozhatunk Srí Lankáról, amelyet fából, kőből vagy elefántcsontból készítenek, akár drágakő díszítéssel. 

Srí lankai porcelán

Álomszép és világszínvonalú porcelánokat fogunk látni Srí Lankán, amelyekre még alkudozni is tudunk! Ha sikeresen megköttetett az üzlet, mindenképp nagyon gondosan becsomagolva szállítsuk majd haza a szerzeményeinket. 

Srí Lanka fűszerek

Készüljünk fel az egzotikus fűszerek egész sorára, amelyet az itthoni árak töredékéért fogunk tudni kint megvenni. Leggyakrabban curryt, fahéjrudat, borsot, kardamomot és kurkumát vásárolnak az ide utazók. 

Srí Lanka hűtőmágnesek és képeslapok

Ugyan nem helyi jellegzetesség, de ha a baráti körnek, kollégáknak vagy tágabb családnak szeretnénk valami aprósággal kedveskedni, mi nagyon hiszünk abban, hogy ne költsünk vagyonokat - elegendő egy hűtőmágnes vagy egy képeslap is. Szuper jópofa dolog a mai világban, ha képeslapot veszünk, megírjuk és ezt még Srí Lankán feladjuk. Vagy megérkezik, vagy nem - mindenesetre aranyos kaland, és ha tényleg megérkezik, biztosan mosolyt csal a címzett arcára. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.