info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Srí Lanka fakultatív programok

Srí Lanka, azaz Ceylon szigetén egyik ámulatból a másikba esünk. Gyönyörű természeti környezet, hatalmas kontraszt a régi és modern között, valamint pazar buddhista szent helyek várnak minket. Praktikus tudnivaló, hogy a szent helyekre belépni csak fedett vállakkal és térddel, cipő nélkül lehet, zoknit érdemes vinni ezekre a helyekre. Mutatjuk is a srí lankai fakultatív programkínálatunkat! 

Kolombo, avagy Colombo városnézés Srí Lanka szigetén

Városlátogatás Colomboban, amely a modern üzleti negyedet és a város parkosított részeit is magában foglalja. Látogassa meg Fortot, az egykori brit közigazgatási központot és katonai helyőrséget, a Sea Street-et, az ötvösnegyedet Pettah szívében, a Bazaar negyedet, ahol egy kőszobrokkal díszített hindu templomot és az 1749-ből származó holland Wolfendhal-templomot is találja. Látogassa meg a BMICH-t is, tekintse meg az Invupendan Budha és az Avukandha replikáját. Következő állomás a Mlesna utcai butik, egy kesudiót árusító üzlet, és vásárlási lehetőség Majestic Cityben. Visszatérés a szállodába. Az ár nem tartalmazza a belépőjegyeket és az ebéd díját. 6 órás program. Ár: kb. 10.613 Ft / fő.

Pinnawala elefánt árvaház és Kandy, az egykori srí lankai főváros egész napos fakultatív program

A program kezdetén utazás Pinnawalába, az elefánt árvaházba. Érkezés ezután Kandybe, ebéd és Sri Lanka egykori fővárosának felfedezése. A Szingaléz Királyság utolsó fővárosa, amely a központi tartományban található, élő példája az ország egykori pompájának. A programban templomok és egy 16. század végi épület meglátogatása szerepel. Megtekintjük a szent buddhista ereklyét, Buddha fogát és egy mesterséges tó partján található Királyi Botanikus Kertet. Az ár tartalmazza a belépődíjakat és az ebédet is, italok nélkül. Egész napos program. Ár: kb. 14.151 Ft / fő.

Galle egész napos fakultatív program Srí Lankán

Reggel transzfer Galléba. A város két részből áll. Egyrészt a 17. századi, tengerbe nyúló történelmi erődből - az UNESCO-listás, és a szárazföldön található újabb városrészből. A Galle-erőd a legnagyobb a fennmaradt erődvárosok közül, amelyeket európaiak emeltek Ázsiában. A város fennmaradó része tele van a holland gyarmati építészet történelmi emlékeivel az elmúlt 400 évből. A program része a koszgodai teknőskeltető és a hagyományos srí lankai maszkok faragásának műhelybe történő látogatása. Ár: kb. 16.981 Ft / fő.

Sinharaja - UNESCO bioszféra-rezervátum

A Sinharaja Nemzeti Park a biológiai sokféleség területe Srí Lankán, az UNESCO hivatalos bioszféra-rezervátuma és a világörökség része. Rengeteg olyan faj él ezen a területen, amely csak itt található meg - ide értve a fákat, rovarokat, kétéltűeket, hüllőket, madarakat és emlősöket. Ár: kb. 16.981 Ft / fő.

Kitulgala, Srí Lanka legpárásabb vidéke

Körülbelül 3 órás látogatás az ország egyik legpárásabb helyén, Srí Lanka nyugati részén. A Kitulgala név az égő caryota növényről származik, amelyet Srí Lankán "kitulnak" hívnak. Itt banánt termesztenek, vörös és sárga, nagyobb magasságban pedig gumifákat. A legtöbb trópusi madárfaj a Szinharaja-i Világ Bioszféra Rezervátumban található. Kitulgala egy olyan hely, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni! Itt forgatták a "Híd a Kwai folyón" című Oscar-díjas filmet is. Ár: kb. 17.698 Ft /fő.

Sigiriya, Srí Lanka leghíresebb látványossága 2 napos program keretében

Kora reggel indulás Sigiriyába egy 180 méteres sziklával, melynek tetején az V. században épült ősi palota és erőd romjai vannak. Rövid mászás az erőd romjaihoz. Sigiriya Srí Lanka hét helyének egyike, amely felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Itt vannak az alapok és a megerősítések maradványai, valamint a sziklafalakon jól megőrzött festmények. Ezután transzfer Dambullába, ahol Walagamba király által épített barlangtemplomok találhatók, amikor 14 év száműzetés után átvette a trónt. Éjszaka 3*-os szállodában. Reggel transzfer a Minneriya Nemzeti Parkba, amely több mint 8000 hektáros területen található. Elefántlovaglás opcióként. Az ár tartalmazza a programot idegenvezetővel, 1 éj szállást egy 3* szállodában és a jeep szafarit. Az ár nem tartalmazza az étkezéseket és az italokat, az elefántlovaglást, és a belépődíjakat. Ár: kb. 34.669 Ft / fő.

Bálnales Mirissában fakultatív program

Srí Lanka jól ismert hely a természet szerelmesei körében. Ez az egyik legjobb hely a világon a bálnák megfigyelésére. Ez a forró trópusi napsütésnek, a légköri viszonyoknak és a tiszta víznek köszönhető. A 30 méter hosszú és több mint 200 tonna tömegű kék bálnák a Föld legnagyobb állatai. Az első találkozás egy akkora állattal, mint a repülő, minden bizonnyal felejthetetlen élmény lesz. Decembertől márciusig figyelhetők  meg emellett a rövidfarkú bálnák. Mindössze 24 méter hosszúak, de olyan fenségesen néznek ki, mint a kék bálnák. Ár: kb. 38.561 Ft / fő.

Yala Nemzeti Park 2 napos fakultatív program

Szafari a Yala Nemzeti Parkban, kb. 300 km-re Colombótól. A park területe mintegy 1000 km², 1938-ban alapították lövészsport rezervátumként. Ez a legnépszerűbb és legfejlettebb nemzeti park, ahol vadon élő állat- és madárfajok figyelhetők meg, köztük elefántcsordák, leopárdok, eurázsiai vaddisznók, krokodilok, vadon élő bivalyok és pávák, sakál, lajhármedve. A madarak körülbelül 130 fajt fednek le, beleértve a lakókat és a vándorlókat is. A dzsip szafari időtartama: kb. 3 óra. Ezután bejelentkezés a szállodába, vacsora és szállás. Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Visszafelé - a teknőskeltető meglátogatása Tissamaharamában. Az ár tartalmazza a programot idegenvezetéssel, 1 éj szállást egy 3* szállodában és a jeep szafarit. Az ár nem tartalmazza az étkezéseket és az italokat, valamint a belépődíjat. Ár: kb. 40.684 Ft / fő.

Tudnivalók a Srí Lanka szigetén elérhető fakultatív programok kapcsán

 • A fenti programok kizárólag akkor foglalhatók, ha nálunk foglalta az utazását. Ha Ön nem nálunk foglalt, külön fakultatív programban nem tudunk segíteni.
 • A srí lankai fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
 • A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
 • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak.
 • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást.
 • A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Általában az aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
 • A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek.
 • A fenti programok és árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- illetve az árváltoztatás jogát. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról.
 • A fenti programok a közvetlen charterjárattal elérhető utak esetében érvényesek Srí Lankán. Menetrend szerinti járatokkal történő utaknál vagy körutazásoknál más programok elérhetők.
 • Magyar asszisztencia lesz a helyszínen, de nem garantálható, hogy minden fakultatív programon magyar idegenvezető tart Önökkel. Erről az idegenvezető érkezés után a programokra történő jelentkezéskor ad részletes tájékoztatást.
 • Javasoljuk, hogy a fenti fakultatív programokra vigyenek magukkal elegendő készpénzt amerikai dollárban ráhagyással. 
 • Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.

Frissítve: 2023. augusztus 15.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.