info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Ománi szuvenírek

Az ománi szuvenírek között mindent megtalálunk, amelyet az Ezeregyéjszaka világában elképzelünk. Van itt ezüst, ománi szablya, kézzel készült, mintás fadoboz. A legtipikusabb két szuvenír azonban az ománi tömjén és az ománi datolya. 

Ománi tömjén

Hozzunk haza bátran tömjént szuvenírként! A Bibliából egészen biztosan mindenki ismeri a tömjént, hiszen a három királyok aranyat, tömjént és mirhát vittek a kis Jézus születésekor. A tömjénfa hazája Omán, így teljesen autentikus, ha ezt választjuk. A tömjén kinézetében kis kövekhez hasonlít, azonban a lényege, hogy meg kell gyújtani, és füstölőként égetve stresszoldó hatású. A tömjént egyébként az ókor óta használják a gyógyászatban is, ugyanis kiváló gyulladásokra és sebkezelésre kenőcs formájában, belélegezve füstje pedig oldja a hörghurutot.

Ománi datolya 

Omán a datolya hazája. Muszkátban még külön datolyapiac is van, amit meg is látogattunk. Önmagában is eszik az omániak a datolyát, de rengeteg datolyás süteményük is van. Mi most hoztunk haza normál és csokoládéval bevont ománi datolyát, illetve szárított mangót. Ezeknek az árak 1-3 riál között van, attól függően, hogy milyen típust és márkát választunk. 
Ománi utazás ománi szuvenírek

Egyéb tipikus ománi szuvenírek

Tipikus ománi szuvenírnek számítanak az ezüst ékszerek, az agyagedények, a gyönyörű mintázatukról híres fadobozok, manduk. A pálmafák leveleit is hasznosítják az omániak, ezekből kisebb-nagyobb méretben kosarakat készítenek, amelyek nem csak szépek, hanem nagyon strapabíróak is.  Bár nagyon speciális szuvenírnek számítanak, és garantáltan nem engedik fel a kézipoggyászba, de művészi igényűek a khandzsarok, az ománi szablyák. Ománi szuvenírként mi a gyerekeknek pólót és kis ruhát hoztunk haza, amelyek bár ez nem tipikus ománi szuvenírek, mégis szépek és jó minőségűek. A pólókat 4 riálos áron adták 2019 márciusában. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.