info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Maszkat utazás

Klasszikus arab hangulat

Maszkat másként Muscat utazás last minute utak, olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Látnivalók
Kultúra
Omán fővárosa, Maszkat másként Muscat a Hadzsar-hegység és a Perzsa-öböl partvidéke közé ékelődve megőrizte a klasszikus arab idők báját, így igazi ritkaságnak számít a modern Közel-Kelet felhőkarcolókkal tarkított, ultramodern, üvegpalotás városai között. Az omániak nem törekedtek soha arra, hogy tartsák a szomszédaik - Abu Dhabi vagy Dubai - által diktált modernizálódás gyors ütemét, ennek ellenére az arab hagyományokat ápolva máig tárt karokkal fogadják a kultúrájuk és tájaik iránt érdeklődő, őket megismerni szándékozó utazókat. Maszkatot a nyugodt, de hagyományos légkör teszi különlegessé: egy olyan hellyé, ahol a bibliai történelem találkozik a 21. századdal.
Egy Maszkatban végigsétált nap után emlékként örökre megmarad a kupolás háztetők tengere és a napsütésben szikrázó fehér épületek, a szűk sikátorokon végigszálló tömjén mámorító illata emlékeztetve az utazót a város gazdag vallási örökségére. A gazdag tradíciók mellett a város virágzó kikötőjének köszönhetően ugyanakkor igazi kozmopolita nagyváros is egyben, ahol a modern idők elegánsan keverednek az arab világ klasszikus múltjával.

Vásárolhat friss halat a nyüzsgő kikötőben, kirándulhat a sivatagban vagy naplementekor egy jéghideg ital kíséretében leülhet a strandon nézni, ahogy a helyiek fociznak: Maszkat valódi arab álom-városként megad mindent, amit a modern utazó kívánhat. Ugyan az arab világhoz hasonlóan a nyár itt is perzselő, viszont a november és február közötti 20-30 fok körüli hőmérséklet igazán kellemes klímát kínál. A máshol nem tapasztalható Közel-Keleti egzotikum iránt fogékony utazó ománi, maszkati útja során mindenképpen készüljön fel a vibrálóan színes bazárokban a turistát megrohamozó kereskedők áradatára, akik alku nélkül nem fogják könnyen adni portékájukat.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.