info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Maszkat utazás

Klasszikus arab hangulat

Maszkat másként Muscat utazás last minute utak, olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 2 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Látnivalók
Kultúra
Omán fővárosa, Maszkat másként Muscat a Hadzsar-hegység és a Perzsa-öböl partvidéke közé ékelődve megőrizte a klasszikus arab idők báját, így igazi ritkaságnak számít a modern Közel-Kelet felhőkarcolókkal tarkított, ultramodern, üvegpalotás városai között. Az omániak nem törekedtek soha arra, hogy tartsák a szomszédaik - Abu Dhabi vagy Dubai - által diktált modernizálódás gyors ütemét, ennek ellenére az arab hagyományokat ápolva máig tárt karokkal fogadják a kultúrájuk és tájaik iránt érdeklődő, őket megismerni szándékozó utazókat. Maszkatot a nyugodt, de hagyományos légkör teszi különlegessé: egy olyan hellyé, ahol a bibliai történelem találkozik a 21. századdal.
Egy Maszkatban végigsétált nap után emlékként örökre megmarad a kupolás háztetők tengere és a napsütésben szikrázó fehér épületek, a szűk sikátorokon végigszálló tömjén mámorító illata emlékeztetve az utazót a város gazdag vallási örökségére. A gazdag tradíciók mellett a város virágzó kikötőjének köszönhetően ugyanakkor igazi kozmopolita nagyváros is egyben, ahol a modern idők elegánsan keverednek az arab világ klasszikus múltjával.

Vásárolhat friss halat a nyüzsgő kikötőben, kirándulhat a sivatagban vagy naplementekor egy jéghideg ital kíséretében leülhet a strandon nézni, ahogy a helyiek fociznak: Maszkat valódi arab álom-városként megad mindent, amit a modern utazó kívánhat. Ugyan az arab világhoz hasonlóan a nyár itt is perzselő, viszont a november és február közötti 20-30 fok körüli hőmérséklet igazán kellemes klímát kínál. A máshol nem tapasztalható Közel-Keleti egzotikum iránt fogékony utazó ománi, maszkati útja során mindenképpen készüljön fel a vibrálóan színes bazárokban a turistát megrohamozó kereskedők áradatára, akik alku nélkül nem fogják könnyen adni portékájukat.
 • IADC Fúrási Kiállítás és Konferencia
  08.2020. December
  IADC Fúrási Kiállítás és Konferencia2020. December 08. 08:002020. December 09. 20:00
  Maszkat, Omán (Ázsia)
  Az IADC közel-keleti fúrási konferenciája és kiállítása az ipar vezetőit és a fúrási szakembereket hozza össze az ilyen kihívások megvitatására és a bevált gyakorlatok megosztására. A legmodernebb technológiai fejlődést - beleértve a fúrási automatizálást - is bemutatják, valamint a vonatkozó műszaki eredmények esettanulmányait.
 • ODEC Konferencia és Kiállítás
  22.2021. March
  ODEC Konferencia és Kiállítás2021. March 22. 08:002021. March 24. 19:00
  Maszkat, Omán (Ázsia)
  A konferencia és kiállítás célja, hogy bemutassák a legmodernebb technológiákat és megoldásaikat a régió finomítási és petrolkémiai iparának legfontosabb szereplői számára. A rendezvény színpadán pedig különböző előadásokat hallgathatunk meg az ágazat piaci trendjeiről, fejleményeiről, projektjeiről, technológiáiról és innovációról, mely Omán területét érinti.
 • Bányászati Kiállítás és Konferencia Maszkatban
  05.2021. April
  Bányászati Kiállítás és Konferencia Maszkatban2021. April 05. 08:002021. April 07. 20:00
  Maszkat, Omán (Ázsia)
  A Bányászati Kiállítás és Konferencia (Közép-Kelet és Közép-Ázsia) egy lehetőség a bányászati, kőbányászati és építőanyag-iparágak vezetői számára, hogy az országok résztvevői összegyűlhessenek. A miniszterek, a bányászati cégek, a befektetők és a szolgáltatók a Közel-Keletről, Ázsiából, Afrikából, Európából és Észak-Amerikából utaznak ide, a partnerség, a hálózatépítés és az üzleti megfelelés érdekében.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.