Omán látnivalók

Omán bővelkedik izgalmas látnivalókban. Íme néhány kedvencünk a Muszkát környéki látnivalók közül.

Rab-el-háli sivatag

Van valami varázslatos az Ománon keresztülhúzódó sivatagban, a Rab-el-háliban, amely az Arab-félsziget déli harmadában található és a világ legnagyobb folyamatos homoksivataga. A szél ostorként csapkodja a homokot, ami emiatt örvényként hömpölyög a napfényben. A homokdűnékbe vájt hullámok szemet gyönyörködtetően töltik be az egész horizontot. Az adrenalinfröccsre vágyók számára a dűnék között rallyzás garantálja, hogy a dobogó szívvel éljék át a sivatag csodáit.

Sultan Qaboos nagymecset Muszkátban

Omán egyetlen mecsete, amely nyitott nem muszlim vallásúak előtt is. A Sultan Qaboos nagymecset fantasztikus csillárja és mozaikja lenyűgöző példája, mire képes a modern arab építészet.
Omán látnivalók nagymecset

Muttrah bazárok | Al Dhalam Souq és Muttrah Souk

A Muttrah bazár élénk labirintusa maga a totális káosz, viszont a kerámiák, ékszerek, fűszerek valamint a jelentős számú és típusú teve formájú ajándéktárgy mellett kihagyhatatlan alkalmat kínál, hogy az utazó kipróbálja a legősibb cserekereskedelemhez és az alkudozáshoz elengedhetetlen készségeket.

 

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.