info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Pomorie utazás

Apró város és homokos tengerpart Burgasztól északra

Bulgária Pomorie akciós utazás, olcsó last minute nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 2 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Látnivalók
Kultúra
Akciós, olcsó nyaralás üdülés Bulgária Pomorie. Last minute utazás a bolgár tengerpartra Pomorie csodálatos tengerpartjára. Nézze meg a honlapunkon az összes bulgáriai utazás ajánlatainkat

A hangulatos kisvárost Ankhialoszt (Pomorie) Kr. e. 4. században görög kereskedők alapították és egészen 1934-ig Anhialo nevet is viselte. A települést már az Ókorban is sókereskedés miatt hozták létre. A sólepárlás jelentős jövedelmet hozott a városnak. A római időkben fontosabb és jelentősebb szerepe volt a városnak mint Szozopolnak vagy Neszebarnak. A már mai néven feltüntetett Pomorie 18 km-re található Burgasztól északra. Az óvárosi rész ami a félszigeten található a 19. század elején leégett ezért sajnos régi épületeket már nem találunk.

A félsziget északi részén nyúlik a el a finomhomokos kiépített strand, ahol napernyők és nyugágyak bérelhetőek. Az óváros déli részén a fősétányon idősebb nénik csipketerítőket árulnak, szuvenír gyanánt. Pomorie a gyógyiszapáról is híres ami reumára és izomfájdalmakra nagyon jó hatással van. Az iszap a part közelében van, egy elhagyatott területen - ingyenesen használható. A város a környék egyik borászati központjának számít, ezért a tengerparti éttermek itallapján gyakran láthatunk pomoriei fehérborokat.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.