Jordániai Holt-tenger utazás last minute olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 8 szálloda közül választhat.

1*2*3*4*5*ÖnellátóReggeliFélpanzióTeljes panzióAll inclusive
Jordániai Holt-tenger utazás last minute olcsó akciós nyaralás üdülés. Egy különleges tenger vizében szeretne megmártózni? Akkor irány a Holt-tenger. A világ egyik legmélyebb pontján fekvő tengere nem csak a hihetetlenül sós vize miatt népszerű a turisták körében, de sokan a víz gyógyító hatása miatt keresik fel ezt a különleges tengert. S ha már itt van, akkor pihenjen meg a Dive Hard Tours által kínált szállodák valamelyikében, és nyaraljon Jordánia eme különleges mikroklímájával rendelkező turistaparadicsomában.

Holt-tenger

A sókoncentráció eléri a döbbenetes 33,7 százalékot, azaz a tó vize körülbelül tízszer sósabb, mint az óceánoké, amelyek sótartalma mindössze 3,5 százalék. A magas sótartalom miatt a part menti sziklákat sókéreg borítja, és a vízbe bemerészkedő fürdőzők akarva sem tudnak lemerülni. A fürdés húsz percnél tovább nem ajánlott, mert a tó kiszívná a vizet az emberi testből.

A holt-tengeri búvárkodás

A Holt-tengerbe nemcsak lemerülni nem könnyű, de különleges felszerelés is kell hozzá. Annak a búvárnak, akinek Hawaiinál elég volt 6 kilogramm súly a merüléshez, itt 45 kilogrammot kellett magára erősítenie. A holt-tengeri búvárkodáshoz speciális, a teljes arcot takaró, a szemet és a szájat is védő maszkot kell viselni. Egy véletlen nyelés a sós vízből a gége megduzzadását okozná, és szinte azonnali fulladásos halálhoz vezetne. A szemet érő sós víz irritációt és akár vakságot is okozhat rövid időn belül. A ruhának is tökéletesen kell zárnia, hogy a sós víz ne szívja ki a testből a nedvességet.
Kérdezze szakértőnket!
  Utazást foglalna? Kérdezzen minket, hogy megtaláljuk Önnek a legjobb ajánlatot!
Kérjük mutatkozzon be
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.