info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Jordánia fakultatív Aqabából

Jordániai utazáskor fakultatív kirándulások Petra, Holt-tenger, Wadi Rum, Izrael Jeruzsálem

Már itthon el lehet gondolkodni, hogy melyik fakultatív programon akarunk részt venni Jordániában.
Az alábbi tájékoztatás csak saját utasaink részére szól, azoknak, akik nálunk fizettek be az utazásra. Aki egyénileg vagy más utazási irodával utazik ki, nekik csak fakultatív programot nem nyújt a kinti partnerünk. A kinti idegenvezető szolgáltatásait csak saját utasaink vehetik igénybe.

Jordánia Holt-tenger

Kirándulás a Holt-tengerhez, Madaba, Nébó-hegy

Holt-tenger Jordánia Holt-tenger + Madaba - Nebo-hegy, ebéddel: Időtartam: reggel 6:30 - 7:00 közötti indulás és este 21:30 - 22:00 körüli hazaérkezés. Kora reggel indulás Aqabából (reggeli reggelicsomag formájában). Egy körülbelül 3,5 órás út vár ránk autóbusszal, egy sivatagi pihenőhellyel. Útközben érdekes információk az országról, történelméről és a Holt - tengerről. Majd megérkezünk a Holt - tenger partján található színvonalasan kiépített strandszakaszhoz, ahol kb. 2 órás szabadprogram, fürdőzési lehetőség a Holt - tengerben.
A fürdőzés után svédasztalos ebéd következik.
(Az ebéd benne van a kirándulás árában, az italok külön fizetendőek.)
Továbbutazás a strandszakasztól 13:30 körül.
Egy kb. félórás út a Nébó-hegyig, ahonnan Mózes megpillantotta az Ígéret földjét.A Nébó- hegy után rövid megálló egy mozaikkészítő műhelynél, ahol vásárlásra is lehetőségünk nyílik.Innen már csak kb. 10 km-re található Madaba, ahol megismerkedünk a Szent- György templom padlózatán található világhírű VI. századból származó Szentföld mozaiktérképpel.Madabai állomásunk után indulunk vissza Aqaba felé, egy kb 4,5 órás út vár ránk, egy sivatagi megállóhellyel.Késő este érkezünk vissza aqabai szálláshelyeinkre.

Petra

Petra Jordánia Petra: Időtartam: reggel 7:30 - 8:00 közötti indulás és délután 19:30 - 20:00 körüli hazaérkezés. Reggeli után indulás az aqabai szállodáktól Petra irányába. Egy körülbelül 2 órás út vár ránk (Az út nagy részén már elkezdünk ismerkedni Petra sziklavárosának a város lakóinak történetével, történelmével, különböző érdekességekkel, Bibliai történetekkel tarkítva.) Egy sivatagi pihenőhellyel, ahol lehetőség nyílik mosdóhasználatra, italvásárlásra. Megérkezünk Petra látogatóközpontjához és innen indulunk majd magyar idegenvezetéssel, csoportban a nabateusok sziklavárosának felfedezésére. Egy közel 6 km-es gyalogtúra vár ránk, át a világhírű 1,2 km hosszúságú Siq-en is. Utunk során megnézzük a Dzsinkockákat, a híres sírokat, valamint a Kincstárat is és pontosan megismerjük ezen helyek eredeti rendeltetését, a város kialakulását, és történelmét. A vezetett túra a sziklaváros szívében két étteremnél ér véget, ahol lehetőségünk nyílik ebédelni, vagy akár visszatérhetünk a nekünk leginkább tetsző helyekre, vagy új utakat, helyszíneket fedezhetünk fel, (pl. Kolostor, Magasáldozati hegy, Urnasír, stb.), nézhetünk meg tüzetesebben.Visszafelé mindenki egyénileg halad az odafelé csoportosan megtett úton. Külön térítés fejében lehetőségünk van teveháton, szamárháton illetve lovaskocsin utazni ezen az úton.Kb. délután 17:00- kor indulunk vissza Petrából Aqaba irányába. Ismét egy kb. 2 órás út vár ránk, egy sivatagi megállóval. Vacsoraidőben érkezünk aqabai szálláshelyeinkre.  

Wadi Rum

Wadi Rum: Időtartam: délután 14:30 - 15:00 (évszaktól függően) körüli indulás és este 21:00 - 21:30 körüli hazaérkezés.
Autóbuszunkkal a szállodánktól indulunk a délutáni órákban. Kb. 1 órát teszünk meg a sivatag pereméig, a látogatóközpontig.

A látogatóközpontnál átszállunk sivatagi négykerék-meghajtású, nyitott terepjárókra. Egy körülbelül 2- 2 és fél órás dzsiptúra vár ránk három megállóval (forrás, homokdűne, naplemente nézés helyszíne).

A naplemente megtekintése után terepjáróval és autóbusszal indulunk vissza a hotelekbe. Érkezés a kora esti órákban.  

Jeruzsálem - Holt-tenger (2 nap)

Jeruzsálem jordánia fakultatív utazás Jeruzsálem - Holt-tenger (2 nap): Időtartam: hajnali 3:30 - 7:00 közötti indulás és másnap késő esti 21.30 - 22:00 körüli hazaérkezés.
1. nap: Autóbuszunkkal a szállodánktól a hajnali órákban (reggeli reggeli csomag formájában) indulunk a körülbelül 6 óra hosszú buszutunkra a Sheikh Husszein jordán - izraeli határátkelőhelyre. A határátkelés pontos időtartama teljes mértékben a jordán és izraeli oldal hivatali szerveitől függ! Részletes biztonsági ellenőrzésen esünk át!). A határtól egy - másfél órás további út Jeruzsálembe (pontos érkezési idő a határátkelés időtartalmától függ.) Jeruzsálemben megtekintjük az Olajfák hegyét, ahonnan látjuk majd Jeruzsálem óvárosának panorámáját és madártávlatból láthatjuk a város összes fontosabb nevezetességét. A nap folyamán sétát teszünk Jeruzsálem óvárosában (Siratófal, Via Dolorosa, Szent Sír Bazilika megtekintése, Sion hegy, Getshemani - kert, Minden nemzetek temploma).
A látnivalók pontos megtekintési sorrendje a helyi viszonyoktól függően változhat! Számos egyéb nevezetességét látunk majd buszos és gyalogos utunk során (pl. Sziklamecset, Al-aksza mecset, Dávid városa, Dominus flevit templom, Qidron völgye, Mária Magdolna ortodox templom). A nap folyamán egy ebéd benne van a kirándulás árában ( italfogyasztás nélkül). Délután 17:30 körül visszaindulás a Sheikh Husszein határátkelőhelyre. Határátkelés után továbbutazás a Dead Sea Spa 4*-os Holt- tenger parti szállodába. Érkezés 22:00 után a hotelbe, szállodai szobák elfoglalása. (szállodai ellátás: félpanzió).

2. nap: Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség a Holt - tengerben. Továbbutazás a szállodától 13:30 körül. Egy kb. félórás út a Nébó-hegyig, ahonnan Mózes megpillantotta az Ígéret földjét.A Nébó- hegy után rövid megálló egy mozaikkészítő műhelynél, ahol vásárlásra is lehetőségünk nyílik. Innen már csak kb. 10 km-re található Madaba, ahol megismerkedünk a Szent - György templom padlózatán található világhírű VI. századból származó Szentföld mozaiktérképpel. Madabai állomásunk után indulunk vissza Aqaba felé, egy kb 4,5 órás út vár ránk, egy sivatagi megállóhellyel. Késő este érkezünk vissza aqabai szálláshelyeinkre.

Snorkeling

Körülbelül 4 órás felszíni búvárkodás, mely során utasaink betekintést nyerhetnek a Vörös-tenger csodálatos élővilágába.
  • A partmenti snorkeling program
  • A hajóval induló snorkeling program

Búvárkodás

A Vörös-tenger az egyik legjobb merülőhely a világon. Az Aqabai-öböl északi részén könnyű merüléssel számos szokatlan halat pillanthatunk meg. Utasaink a teljesen kezdő szinttől a profi búvár szintjéig többféle program közül választhatnak. Több napos búvár csomagokkal kapcsolatos ajánlatkérésével keresse irodánkat!
  • A partmenti búvárprogram 1 merülés
  • Egész napos program, 2 merüléssel
  • A hajóval induló búvárprogram 1 merülés
  • Egész napos program, 2 merüléssel

Vízi banánozás és vízibob

Móka és izgalom mindenkinek, ahol várható, hogy vizes lesz. Természetesen mentőmellényében, képzett motorcsónak vezetők irányításával élvezhetik utasaink a száguldást.
  • Banánozás
  • Vízibob

Vízisí

A vizisíelés minden féle módja elérhető: wake board és knee board illetve számos síléc és deszka áll rendelkezésre. Oktató kérésre elérhető, kezdőtől a haladóig.

Parasailing - motorcsónakos ejtőernyőzés

Nagy kedvenc a motorcsónakkal vontatott vízi ejtőernyőzés, akár egyedül, akár párosan. A motorcsónakkal a tenger közepéig tart az út, majd a hátukra kötött paplant lassan kiengedik. El sem kell rugaszkodnunk, hiszen egyszerűen csak felemelkedünk a csónakról, ahogy belekap az ernyőbe a szél. S mire felérünk 80–100 méter magasba, kitárul alattunk a Vörös-tenger páratlan látványa. A parasailing indulása függ az időjárási körülményektől.
  • Egyéni
  • Tandem

Korall-nézés üvegfenekű hajóval

Merülés nélkül is élvezheti az egész család a csodálatos korallvilág látványát az üvegfenekű hajózás programon, melynek során felfedezhetik a környező vizeket szépségeit a fedélzetről és sznorkelezve a vízből is.

Hajókirándulás snorkelezéssel

Hajókirándulás snorkelezéssel és ebéddel: Az utazás során egy ízben élvezhetik utasaink a tenger felől érkező hűs szellőt, miközben megcsodálhatja a várost egy másik szemszögből. Az aqabai partvonal mentén a tenger gazdag élővilágban bővelkedik. A sznorkelezési, fürdőzési lehetőség mellett kikapcsolódhatnak a fedélzeten, ahol bőséges svédasztalos ebédet szolgálunk fel.

Naplementés hajókázás

A kora esti hajókázás során utasaink a fedélzetről élvezhetik a csodálatos naplementét. Lélegzetelállító, ahogy a nap eltűnik a Sínai-félsziget hegyvonulatai mögött, miközben a vörös tenger ezer színben pompázik körülöttünk.

Fontos

Gyermekkedvezmény (2-12 éves kor között) A program a várakozási idő függvényében változhat. A programok árai létszám függőek. Magyar nyelvű idegenvezetést minimum 15 főtől biztosítanak! Utolsó frissítés: 2016.06. 08
 

Érdekességként pár darab belépőjegy:

Petrai és Nébó-hegyi belépőjegyek: Jordánia Petra belépőjegyJordánia Nebó-hegy

Jerash és Madabai St. Georges templom belépőjegyei:
Jordánia Jerash belépőjegyJordánia Madaba belépőjegy

Fontos tájékoztatás a kint igénybe vett fakultatív programokkal kapcsolatban

Ha a kinti fakultatív programokra a telepített idegenvezetőnél jelentkezik, akkor az alábbi leírás szerinti kitételeket és feltételeket vegye figyelembe:

A fakultatív programokat a helyi beutaztató iroda szervezi, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani a programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs.

Tehát, ha a kinti iroda a fenti programokat nem vagy másként kínálja, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon mást látott, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. Abban az esetben ha az utas nálunk fizette be az utazását, akkor irodánk, minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül segítségére van a hozzá a kifejezetten ilyen kéréssel forduló Utasoknak, ekkor lehetőség szerint megadjuk a kinti helyi utazási iroda képviselőjének az elérhetőségeit.

Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak.
Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partneriroda, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, - kérjük még hazaindulás előtt-  keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről is. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnernek visszatéríteni nem áll módjában.

A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő), tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.