info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Jordánia Aqaba városról

Aqaba - Jordánia egyetlen vörös-tengeri nyaralóhelye és kikötője

Egy hely, ahol a turistát magával ragadja a tenger csodás élővilága, a helyiek vendégszeretete, a város különleges hangulata és a környéken lévő történelmi, kulturális és természeti szépségek. És ez még nem minden, hiszen a városból viszonylag könnyen kiruccanhatunk Izraelbe vagy akár Egyiptomba is.

Jordániai utazás Aqaba, Akaba last minute olcsó akciós nyaralás, üdülés


AQABA VÁROSÁRÓL


Aqaba utazás, akabai tengerpartAqaba, ahol már Kr. e. 4 000-ben is laktak, ma Jordánia egyetlen tengerparti üdülőparadicsoma, ugyanis Jordániának Aqaba az egyetlen tengerparti városa és egyetlen kikötője. Kitüntetett szerepének köszönhetően Aqaba mindig is fontos kereskedelmi központ volt, amely Ázsiát, Afrikát és Európát kötötte össze. Ezt a fontos kereskedelmi szerepet jelzi a tény, hogy bár mindössze 25 kilométeres az aqabai partszakasz, mégis e városról nevezték el az egész vörös-tengeri öblöt, amely Egyiptom, Izrael és Szaúd-Arábia partjainál is húzódik.
A kikötő ma is fontos szerepet tölt be Aqaba életében, azonban már legalább ilyen jelentős a turizmus is:csodálatos szállodák épültek az elmúlt évtizedek során végig a tengerparton, és egymást érik a bárok, éttermek, szórakozóhelyek, valamint a különböző vízi sportokat kínáló centrumok.
A gazdag történelmi múlt örökségei ma számos látnivalót kínálnak: romantikus sétát tehetünk az ókori városfalak mentén és megtekinthetjük az erődöt is.
 
Dive Hard Tours TippDive Hard Tours utazási tipp: A Vörös-tenger naplementéje egy kellemes esti sétára csábítja az itt pihenőket. Ha a Huszein-király út pálmafái között lemegyünk a partra, nem túl messze, az öböl másik felében egy másik város fényeit pillanthatjuk meg. A túlparton Izraelt láthatjuk, Eilatot, a híres üdülőparadicsomot. Ha pedig a kereskedelmi kikötőnél tekintünk át a túlpartra, Egyiptom fényeit láthatjuk.

AQABA TENGERPARTJA

Aqaba búvárkodás, Vörös-tenger Aqaba tehát a Vörös-tenger partján terül el, amely nevét a parti sivatag vöröses-barnás színéről kapta. A homokos-korallos tenger hőmérséklete szinte az egész év folyamán kellemes, a nyári hónapokban a 26 fokot is meghaladhatja. Biztosan nem maradunk étlen-szomjan akkor sem, ha a strandon töltjük az egész napot, hiszen számos büfé, bár és étterem helyezkedik el végig a parton. Fontos tudnivaló, hogy csak a kijelölt partszakaszokon lehet strandolni, hiszen ahogy már említettük is, Aqaba fontos kikötő is egyben, és a hajókat jobb elkerülni. A kijelölt strandokon azonban biztonságban fürdőzhetünk és búvárkodhatunk.
A Vörös-tenger méltán híres a csodás élővilágáról: a színes halakról és a változatos korallokról. Így nemcsak a fürdőzőknek, de azoknak is ideális, akiket magával ragadott a Némó nyomában, és azóta szeretnének megismerkedni a tenger világával - még ha csak a felszínen úszkálva, egy maszkkal és pipával. A tapasztalt búvároknak is érdemes kipróbálniuk a merülést Aqaba partjainál: ha nem akarunk a felszereléssel bajlódni a repülőn, nyugodtan hagyjuk otthon, mert ahogy a világ többi pontján, itt is bérelhetünk teljes felszerelést a merüléshez helyben a búvárbázisokon.
Még jobban meg szeretnénk ismerni a víz alatti élővilágot? Látogassunk el az Aquariumba! Az aqabai tengerpart déli részén 100 méterre a kereskedelmi kikötőtől található a Tengeri Tudományok Központja, amely a Vörös-tenger élővilágát mutatja be. Azért is lesz nagy élményt az itt tett látogatás, mert a Vörös-tenger természeti szépsége és gazdagsága egyedülálló: 110 puha- és 120 keménykorall, valamint mintegy 1000 különböző halfajta él itt.

Dive Hard Tours TippDive Hard Tours utazási tipp: Vegyük figyelembe a szálloda kiválasztásánál, hogy milyen a tengerpartja! Azt tervezzük, hogy úszunk és napozunk egész nap? Netán kisgyerekünk van? Akkor válasszuk a homokos partot, aki lassan mélyül és ahol még jobban felmelegszik a víz. Színes halakat néznénk búvármaszkon keresztül? Akkor menjünk inkább olyan szállodába, amelynek gyorsan mélyülő, korallok a tengerpartja.

 

AQABA SZÁLLODÁI

Aqaba hotelek, szállodák Aqabában több szálloda közül választhatunk igényünknek és pénztárcánknak megfelelően az egyszerűbb, három csillagos szállodáktól kezdve a luxusszínvonalú hotelekig. Mindegyik szállodában bőséges büféreggeli szerepel az alapárban, de ha szeretnénk, felár ellenében félpanziós ellátást is rendelhetünk. A hotelekben széleskörű a szolgáltatások kínálata, így lehetőség van sportolásra, szórakozásra és relaxálásra is. A vízi sportok szerelmesei is megtalálják itt a számításaikat.

Dive Hard Tours TippDive Hard Tours utazási tipp: Ha úgy tervezzük, hogy rengeteg programunk lesz napközben, akkor ne költsünk feleslegesen drága szállodára, mert nem töltünk majd sok időt a hotelben. Amennyiben azonban pihenni szeretnénk, válasszunk a 4-5 csillagos hotelek között, hiszen így ki tudjuk használni az extra szolgáltatásokat és hosszan élvezhetjük az exkluzív környezetet, amit meg is érdemlünk az egész évi hajtás után.

KINEK AJÁNLJUK AQABA VÁROSÁT?
  • Azoknak, akik az elmúlt évek nagy hulláma során meg nem fedezték fel Jordániát.
  • Azoknak, akik ezekben az években 2-3 csillagos szállodákat próbáltak ki, hiszen a luxusszállodák az aqabai nyaralás egy egészen új dimenzióját nyitják meg.
  • Kezdő búvároknak és azoknak, akik még nem nyaraltak soha a Vörös-tengernél, hiszen bár a merülőhelyek nem olyan izgalmasak, mint Egyiptomban, mégis összehasonlíthatatlanul színesebb az élővilág, mint például itthon a Balatonban vagy Horvátország vizeiben.
  • Romantikára vágyóknak, hiszen a Vörös-tenger és a történelmi környezet éppen ideálisak egy nyaraláshoz kettesben.
  • Történelmi látnivalók szerelmeseinek, hiszen Aqaba önmagában is izgalmas, azonban innen könnyedén eljuthatunk Petrába, Izraelbe és Egyiptomba is fakultatív programok keretében.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.