info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Zarzis fakultatív

 1. Zarzis fakultatív programok Utasaink részére

  A kirándulás alatt megtekinthetik a matmatai berber barlanglakásokat, Douz-ban pedig a Szahara csodálatos világával ismerkedhetnek, ahol már igazi homoksivataggal találkozhatnak. Korán reggel indulás Djerbáról, majd az első megálló Matmata-ban, berber troglodyta lakás látogatása, holdbéli táj fotózás. A Csillagok háborúja bizonyos jeleneit itt forgatták.

  Tamezretben egy berber végvár megtekintése, fotószünet, Douzban lehetőség van tevegelésre (külön fizetendő – kb. 25 TND/fő), ebéd Douzban (az ebédet az ár tartalmazza, az italok külön fizetendők). Ebéd után fotószünet Toujine hegyi berber falunál, majd újabb megálló, egy sivatagi erőd, Ksar megtekintése Metameurben. Este visszaérkezés a szállodába.

  Irányár: kb. 120 TND
  Reggeli indulás a szállodából, az első megálló a római útnál lesz, itt rövid fotószünet, utána a Guelallában lévő népművészeti múzeumot tekintjük meg, majd egy tipikus fazekesműhelybe látogatunk, ahol vásárlási lehetőség is adódik.

  Utána a La Ghriba (Az Idegen)-nek nevezett zsinagógába látogatunk, később pedig egy olívaolaj gyárba. Dél körül érkezés Houmt Soukba, a sziget legnagyobb városába, itt szabadidő és bazározás.

  Visszaindulás előtt fotószünet a Borj Ghazi Mustapha erődnél, ebédre visszaérkezés a szállodába.

  Irányár: kb. 45 TND.
  Reggeli indulás a Houmt Souk-i kikötőből, áthajózás a Flamingó szigetre, a szigeten kb. 1,5 óra szabadidő a napozásra és fürdőzésre (napernyők és napágyak bérelhetők), animációs program a kalózokkal a hajón és ebéd után a szigeten, ebéd (ebéd, üdítő és víz az ár része), mentateázás, ezután kb. 14:00 órától hajózás vissza a kikötőbe és transzfer busszal a szállodába. (Idegenvezető nélküli program)

  Irányár: kb. 55 TND.
  Kétnapos kirándulás, amely a legkülönlegesebb sivatagi hangulattal ajándékozza meg a turistákat. Douz tipikus szaharai település, ahol a városka határában húzódnak a fantasztikus látványú homokdűnék, Tozeur óriási pálmaligeteiről és egzotikus építészetéről nevezetes. Útközben érintik a Chott El Jerid sóstavat, és ha szerencséjük van, ott még délibáb is megfigyelhető. Szállás Tozeur-ben középkategóriájú hotelben


  1 nap
  Reggeli indulás Djerbáról, komppal átkelés a szárazföldre. Az első megálló Matmata-ban, berber troglodyta lakás látogatása, holdbéli táj fotózása, részben a Csillagok háborúja forgatási helyszínein. A Dahar-hegységben továbbhaladva Tamezret hegyi faluba érünk, itt snack és fényképezés. A következő állomás egy jellegzetes sivatagi oázis, Douz, ahol lehetőség van tevegelésre (külön fizetendő, kb. 25 TND/fő), majd átkelés a Chott el Jerid kiszáradt sóstón, érkezés Tozeurbe, ahol fakultatív programként meg lehet tekinteni a helyi állatkertet és botanikus kertet. Vacsora és szállás egy tozeuri szállodában. Esti fakultatív programként megtekinthető a Dar Cheraiet múzeum.

  2 nap
  Reggeli Tozeur-ben, majd lehetőség van dzsiptúrára – kb. 5 órás program: Chebika, Tamerza, Mides hegyi oázisok (külön fizetendő, további kb. 32 TND/fő) meglátogatása, délben ebéd Tozeur-ben, majd továbbindulás busszal, megálló El Hamma fürdőváros közelében, majd Metameurben a sivatagi erőd, Ksar meglátogatása, visszatérés Djerbára késő este.

  Irányár: kb. 210 TND.
  A szállodasor végén lévő krokodilfarm megtekintése délutáni programként. Ebéd után indulás a szállodából, kb. 2-3 órás szabadidő a krokodilfarmon, ahol késő délután az etetést is meg lehet figyelni, majd egy djerbai tanya (menzel) skanzent, valamint egy iszlám művészeti múzeumot is meglátogatunk. Vacsora előtt visszaérkezés a szállodába.

  Irányár: kb 45 TND.
 2. Tájékoztató információk

  A kinti fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A fakultatív programokat a helyi beutaztató iroda szervezi, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani a programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs.

  Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. Abban az esetben ha az utas nálunk fizette be az utazását, akkor irodánk, minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül segítségére van a hozzá a kifejezetten ilyen kéréssel forduló Utasoknak, ekkor megadjuk a kinti helyi utazási iroda képviselőjének az elérhetőségeit.
  A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők telepített idegenvezetőinknél. A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák.

  Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.

  A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő), tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.

  A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.

  Bizonyos partnereink a fentitől eltérő fakultatív programot kínálhatnak, eltérő áron.
 3. Galéria

  Djerba utazás Matmata fakultatív program Djerba utazás Djerba kirándulás fakultatív program Djerba utazás Kalózhajó fakultatív program Djerba utazás Sivatagi kirándulás fakultatív program Djerba utazás Krokodilfarm fakultatív program
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.