Tunéziai utazás last minute áron Zarzis városába, olcsó üdülés akciós nyaralás. Zarzis nem Djerba szigetén található, hanem Tunézia szárazföldi részén. A repülőgép viszont Djerbán száll le és fel.

Ezen az oldalon 6 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Tunézia, Zarzis utazás last minute olcsó akciós áron. Az utazás Budapest- Djerba Budapest útvonalon történik, Djerba szigetén száll le a repülőgép. Üdülés Zarzis csodálatos tengerpartján, ami Tunézia szárazföldi részén található és nem Djerba szigetén. Tunéziai utazás last minute áron Zarzis városába, olcsó üdülés akciós nyaralás.
Arabul Jarjisnak írják. A francia gyarmatosítás idején hozták létre a római Gergis helyén. Vásárváros volt egy olyan területen, amelyről egészen 1950-ig azt gondolták, hogy terméketlen pusztaság. A franciák rávették az accarai beduinokat arra, hogy itt letelepedjenek és a terméketlennek vélt talajon olajfákat gondozzanak. A kísérlet minden várakozást felülmúlt. A vidék másik kedvező adottsága a hosszú tengerparti szakasz, tele villákkal és szállodákkal. Ha Jerbe felől érkezünk, az első jelzés a tenger irányába, Oamarit felé mutat. A jelzést követve a sziklás úton a Sangho Club Hotel nevű szállodakomplexumhoz lyukadunk ki. Ismét balra kanyarodva lejutunk a tengerpartra, pálmafák, kisebb-nagyobb megművel földterületek, tanyák, mecsetek mellett haladunk el, majd a Zita, Zarzis és a Zéphir szállók következnek, majd bazárok.

Zarzis nyugalmas település. Nincs benne török erőd, mint ahogy azt sokan hiszik, 1978-ban lebontották, hogy a helyén felépülhessen a Nagymecset Minaretje és a Nagytestvér árboc a város központja fölé magasodhasson. A vásárt hétfőn és pénteken tudjuk megtekinteni.
Tunézia Zarzis fakultatív
Matmata és Douz kirándulásA kirándulás alatt megtekinthetik a matmatai berber barlanglakásokat, Douz-ban pedig a Szahara csodálatos világával ismerkedhetnek, ahol már igazi homoksivataggal találkozhatnak. Korán reggel indulás Djerbáról, majd az első megálló Matmata-ban, berber troglodyta lakás látogatása, holdbéli táj fotózás. A Csillagok háborúja bizonyos jeleneit itt forgatták. Tamezretben egy berber végvár megtekintése, fotószünet, Douzban lehetőség van tevegelésre (külön fizetendő – kb. 25 TND/fő), ebéd Douzban (az ebédet az ár tartalmazza, az italok külön fizetendők). Ebéd után fotószünet Toujine hegyi berber falunál, majd újabb megálló, egy sivatagi erőd, Ksar megtekintése Metameurben. Este visszaérkezés a szállodába. Irányár: kb. 120 TND[BANNER-26] Kirándulás Djerba szigeténReggeli indulás a szállodából, az első megálló a római útnál lesz, itt rövid fotószünet, utána a Guelallában lévő népművészeti múzeumot tekintjük meg, majd egy tipikus fazekesműhelybe látogatunk, ahol vásárlási leh...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.