info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Alanya város

Alanya városa ideális nyaralóhely minden utazó számára, hiszen csodálatos történelmi emlékekkel rendelkezik, a táj képeslapokra kívánkozóan szép, és a helyiek nagyon vendégszeretőek. Lépjünk túl azon, hogy a transzferidő hosszú a reptértől, hiszen amint megérkezünk, el is felejtjük a buszozást. Vessük bele magunkat az élményekbe!
 1. Alanya városról

  A város 120 kilométerre fekszik Antalya városától, ahová a repülőgépünk érkezik. Ne aggódjunk a nagy távolság miatt, egy átlagos itthonról induló utazás esetén a transzfer megoldott, de ha egyénileg utazunk, akkor is választhatjuk a helyi buszokat, amelyek viszonylag olcsók még ekkora távolságra is.

  Alanya legnépszerűbb látnivalói közé tartozik a 13. században épült erőd, amely közel 6,5 km hosszan terül el a városhoz közel, és amelynek fő pontja a 33 méter magas Vörös Torony.

  Alanya számos más romot is kínál a turistáknak ebből az időből, de még korábbról is maradtak fenn történelmi emlékek: például a 3. századi óváros fürdőkkel és a falakon freskókkal. Ha mélyebben is betekintenénk Alanya múltjába, keressük fel az itt található 4 múzeum egyikét. Kirándulni vágyók kifejezetten kedvelni fogják Alanyát, ugyanis a környéken több kalandos barlang is található. Törökország második legnagyobb barlangja a Dim-barlang, de könnyen elérhető a városból még többek között a Hasbahce-barlang, több víz alatti barlang és a Dalmatas-barlang, amelynek levegője jó hatással van az asztmára.

  Számos lehetőség adódik az aktív pihenés és a szórakozás más formáira is: bowlingozhatunk, moziba is mehetünk, de természetesen a szórakozóhelyek a legnépszerűbbek: célozzuk meg a kikötő környékét, ahol biztosan megtaláljuk azt a klubot, ami közel áll az ízlésünkhöz.
  Alanya szállodái, különösen a magasabb kategóriába tartozó hotelek minden igényt kielégítenek. Tekintve a kedvező ár-érték arányt, az all inclusive ellátást nem érdemes kihagyni, ám még emellett is kóstoljuk meg a helyi vendéglők kínálatát, hiszen a török konyha világhírű, és itt ismerhetjük meg az autentikus török ízeket. A szállodáknak általában saját partszakaszuk van: a tenger nyugodt és kellemes hőmérsékletű áprilistól októberig, a part finom homokos, és a partot körülölelik a vadregényes hegyek.
  Vízisportok széles választéka áll a rendelkezésünkre, ha két koktél között, egy hosszú napozás során valamilyen aktivitást is keresünk: búvárkodjunk, esetleg béreljünk jet-ski-t vagy vitorlást. De akár egy teljes napot is eltölthetünk az itteni aquaparkban, amely több csúszdával és vízi attrakcióval mind a gyerekeket, mind a felnőtteket sok órán keresztül szórakoztatni fogja.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.