info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Törökország időjárás

A Török Riviérára készül? Akkor érdemes tudnia, hogy most a lehető legjobb az idő egész évben. Törökországban ugyanis június elejétől szeptember végéig tart az igazán jó idő, augusztusban van a legnagyobb meleg. Saját tapasztalat alapján mondjuk, hiszen 2009 óta járunk Törökországba, ismerjük a terepet!
 1. Törökországi időjárás

  Törökország időjárás szempontjából a mediterrán övhöz tartozik. Főbb jellemzői az enyhe tél, forró nyár, kevés csapadék. Természetesen az ország domborzati viszonyai ezt jelentősen befolyásolják. Csapadék elsősorban télen esik, decemberben és januárban. A nyári hónapok szárazak, és igen magas hőmérsékletűek. A tengerpartokon a nyári hőséget nagymértékben enyhíti a tenger felől fújó könnyű szellő.
  Törökországi utazás során mehetünk az antalyai régióba vagy a bodrumi régióba, mindkét térségben érvényes az időjárásra, hogy októbertől már elkezd hűlni a levegő, és még május elején sincs igazán strandidő. Emiatt a legjobb, ha júniustól szeptember végéig utazunk. Júniusban és szeptember napközben 30C fok körül van az átlaghőmérséklet, júliusban és augusztusban pedig a 35C fok körüli értékek gyakoriak. Éjjel nem hűl le a levegő vészesen: 22-25C fokkal számoljunk a leghidegebb ponton. Májusban és októberben nappal 25C fokkal számolhatunk. Ezt csak akkor ajánljuk, ha körutazásra mennénk, ugyanis ez a strandoláshoz még nem a legideálisabb, pláne, hogy ilyenkor gyakran felhős is az ég és a szél is erőteljesebb. Azonban ez az idő pont kedves a városnézéshez. Novembertől áprilisig viszont tényleg ne menjünk a Török Riviérára: a levegő alig 15-19C fokos, éjszaka pedig 5-10C fokban fagyoskodhatnánk. Emiatt egyébként rengeteg hotel zárva is tart.
  Antalya
  www.wunderground.com/weather/tr/antalya

  Alanya
  www.wunderground.com/weather/tr/alanya

  Bodrum
  www.wunderground.com/weather/tr/bodrum

  Side
  www.wunderground.com/weather/tr/side
 2. Törökország tenger hőmérséklete

  A tenger hőmérséklete szintén júniustól szeptemberig a legjobb. Az antalyai régióban a tenger júniusban 24C fokos, júliusban és szeptemberben 26C fokos, míg most, augusztusban 28C fokos. A bodrumi régióval kicsit hűvösebb a tenger, de még bőven élvezhető. Júniusban 22C fokkal számoljunk, júliusban és szeptemberrel 24C fokkal és augusztusban 25C fokkal.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.