info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Törökország vízum és útlevél

Kell Törökországba vízum és útlevél?

 1. Kell Törökországba vízum és útlevél?

  Magyar állampolgároknak nem szükséges vízum Törökországba, ha egyszerűen nyaralni mennek. Útlevél vagy személyi igazolvány azonban szükséges, amelynek érvényesnek kell lennie a hazaérkezéstől számított legalább 180 napig.
  A 2014/5881. számú Miniszteri Bizottság döntése értelmében, mely 2014.02.07-én 28906 számú Hivatalos Közlönyben jelent meg, 2014. február 9-ével életbe lépett a magán útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok Törökországba történő vízummentes belépése. A vízum nélküli beutazás szabályai a következők szerint történik.
   
  • Magánútlevéllel és/vagy személyi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárok turista céllal Törökországban, az első belépéstől számítva 180 napon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen.
  • Munkavállalói , tanulmányi , tudományos kutatói és egyéb céllal történő utazások esetében továbbra is Külképviseleteinken előre kell igényelni a belépéshez szükséges feltételekhez kötött vízumot, tehát ezekben az esetekben a vízumkötelezettség fennáll.

  Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.
  Ha még Önnek nincs útlevele, vagy ha nem lesz érvényes a hazaérkezéstől számított 180 napig, akkor új útlevelet az okmányirodában vagy a Központi Hivatalban (telefonszám: 1818, cím: 1132 Budapest Visegrádi u. 110-112.) lehet csináltatni. Ehhez személyesen kell megjelenniük. Az útelevél ügyintézésről ezen az oldalunk lehet tájékozódni: Útlevél ügyintézése
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.