Törökországi vízum kiváltása nem kötelező a maygar állampolgároknak, Törökország utazás

Magyar állampolgárokra vonatkozó vízummentesség

A 2014/5881. számú Miniszteri Bizottság döntése értelmében, mely 2014.02.07-én 28906 számú Hivatalos Közlönyben jelent meg, 2014. február 9-ével életbe lépett a magán útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok Törökországba történő vízummentes belépése. A vízum nélküli beutazás szabályai a következők szerint történik.
  • Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok turista céllal Törökországban, az első belépéstől számítva 180 napon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen.
  • Munkavállalói , tanulmányi , tudományos kutatói és egyéb céllal történő utazások esetében továbbra is Külképviseleteinken előre kell igényelni a belépéshez szükséges feltételekhez kötött vízumot, tehát ezekben az esetekben a vízumkötelezettség fennáll.

    2014. február 10. 
Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.

Az útlevelem nem érvényes a hazautazást követően 6 hónapig. Hol csináltassak újat?

Útlevelet az okmányirodában vagy a Központi Hivatalban (1132 Budapest Visegrádi u. 110-112. Tel.: 443-5747, 443-5748) lehet csináltatni. Ehhez személyesen kell megjelennünk. Csak akkor nem kell személyesen mennünk, ha annyira betegek vagyunk, hogy az orvos ezt igazolja is – bár ekkor kérdéses, hogy minek nekünk az útlevél, de ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz.

Útlevél

A magánútlevél valamint a második magánútlevél rendes eljárás keretében történő kiállításának ügyintézési határideje 30 nap, amely a kérelem benyújtását követő napon kezdődik.

Az útelevél ügyintézésről ezen az oldalunk lehet tájékozódni: Útlevél ügyintézése
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.