Antalya Törökország fakultatív kirándulások


Alanya városnézés
A gyorsan fejlődő város, egyike a vezető üdülőközpontoknak a Török Riviéra keleti részén. Kr. e. 44-ben Antonius ajándékozta Kleopátrának, mint nászajándékot, nevét ma az egyik strand őrzi. A strand felett egy sziklás fok mered a magasba, melyen a középkori erődítmény áll 6 km hosszú várfallal, és csodás panorámával a környékre. Ha nem kívánnak ilyen magasra felkapaszkodni, érdemes legalább a Vörös bástyára felmászni, ami a kikötő felett őrködik. Ez a szeldzsuk flották anyakikötője és a tengeri kalózok közkedvelt célpontja is volt egyben. Az erőd alatt a szoroson - ami összeköti a hegyfokot a szárazfölddel-, terül el az eredeti városközpont, napjainkban az éjszakai szórakozás színtere a helyi lakosok és a turisták számára egyaránt. Az itteni kis üzletek tradicionális kézműves munkákat kínálnak. Használják ki az alkalmat egy kellemes sétára és nézzék meg a Damlatas barlangot is. A kirándulás ára tartalmazza az ebédet is.
Irányár: kb. 20 EUR Gyermekeknek 12 éves korig kb. 10 EUR

Törökország PamukkalePamukkale
Pamukale Törökország last minute utazás aciós olcsó utak. Egész napos kirándulás Törökország egyik fő nevezetességéhez. A Taurus hegység felé vezető úton a táj csodálatos panorámájában gyönyörködhetnek. Pamukkale, világhírét fehér travertínójának (mésztufa-gátak) köszönheti, melyeket a rajtuk végigfolydogáló gyógyvíz alakított ilyenné. Ezt a helyet, amit gyapotvárnak is neveztek, a rómaiak is felfedezték, ők voltak az elsők, akik fürdőt építettek. A közelben van Hierapolis fürdővárosa, amit gyógyközpontnak alapított a pergamoni király Kr. e. a II. században. Egy nagyszabású nekropolisz, templomok, amfiteátrumok és természetesen fürdők is találhatók itt. Útközben megcsodálhatják az ügyeskezű szőnyegszövőket munka közben. A kirándulás ára tartalmazza az ebédet is.
Irányár: kb. 50 EUR Gyermekeknek 12 éves korig 30 EUR

Perge és Aspendos kirándulás
Egész napos kirándulás az antik kultúra nyomában. Perge az egyik legjobb állapotban fennmaradt római város a tenger menti Pamfília fennsíkon. Az eredetileg hellén kis településből egy valóságos római város lett. Az átgondoltan megtervezett szerkezete és polgárias berendezkedése igen figyelemreméltó több száz év távlatából is. Ebéd előtt látogatás a szőnyeggyárban. Ebéd után az amfiteátrum maradványait tekinthetik meg, azután Aspendosban a kikötőt, ahol a Koprucay hajózható folyó siet kanyarogva tovább. Az ár tartalmazza a belépőket és az ebédet.
Irányár: kb. 50 EUR Gyermekeknek 12 éves korig 25 EUR

Kappadókia  2 napos kirándulás
A két napos kirándulás egy hihetetlenül mesés tájra kalauzol el, ahol a több millió éves erózió egész kőtorony-várost hozott létre, amit vulkanikus tufa ezek koronáznak. Hasonlóan döbbenetet és csodálatot válthatnak ki a korai keresztények sziklákba vájt templomai és lakásai is. Az első megálló Konya, a régi török szeldzsuk birodalom fővárosa lesz. Itt megtekintik majd a táncoló dervisek kolostorát és a történelmi hírű Han fogadót. Este megérkezés Kappadókia térségbe, ahol napnyugta előtt megcsodálhatják a vidék felejthetetlen panorámáját. Vacsora és szállás Kappadókiában. Másnap Göreme és Pasabag megtekintése, melyeknek barlangjaiban régen remeték húzták meg magukat. Göreme és Kaymakli belépőjegyei külön fizetendőek (kb. 12 EUR). A lenyűgöző sziklaalakzatok és a híres földalatti város sok turistát vonz. A térségben több száz földalatti épület található, melyek közül a leginkább ismertek a Kaymakli, mely 8 szintes és a Derinkuyu, amely 55 méter mély. Az úgynevezett Peri Bacalari-t, vagyis a „tündéri kémények”-et nem szabad kihagynunk. Lélegzetelállító táj, nyugalom és csend. Törökország egyik legszebb kirándulóhelyét legalább egyszer látnunk kell, egy életre szóló élménnyel gazdagít majd bennünket. A szőnyeggyári megálló után ellátogatnak a troglodita sziklalakásokhoz. Ezután visszatérés a tengerpartra. A kirándulás ára tartalmazza a transzfert, reggelit és az ebédet mindkét napra, vacsorát az első napra és a szálláshely árát is.
Irányár: kb. 95 EUR Gyermekeknek 12 éves korig kb. 55 EUR

Rafting
Azoknak ajánljuk, akik nyaralásukba sportosabb és az adrenalin szintjét fokozó elemeket szeretnének vegyíteni. Tapasztalt vezető társaságában a 4-8 fős raftokkal 4-5 órát töltenek el a vadvízen (szüneteket közbeiktatva). Az ár tartalmazza az ebédet és a vadvízi evezéshez szükséges felszerelések kölcsönzési díját is.
Irányár: kb. 40 EUR Gyermekeknek 12 éves korig kb. 30 EUR

Dzsipszafari
Mit szólnának ahhoz, ha nem csak a szokásos idegenforgalmi helyeket nézhetnék meg? A terepjárókkal bebarangolhatják az itteni erdős részeket és az eldugott öblöket, ahol fürödhetnek is egy jót. Hasonló felfrissülést hozhat a kisebb vízesések alatti megmártózás is. A természetben történő autókázás egy kicsit a rallyhoz hasonlatos. Az ár tartalmazza az ebédet is.
Irányár: kb. 35 EUR Gyermekeknek 12 éves korig kb. 20 EUR

Török gőzfürdő
A török szauna, vagyis hammam biztosan újdonságként fog hatni. Megértik majd, hogy a fürdőkultúra miért is szerves része a Kelet világának. Rendelkezésükre áll majd egy masszőr is, aki megtalálja a nemlétezőnek hitt izmaikat. Az ár tartalmazza a szappanos masszázst.
Irányár: kb. 30 EUR Gyermekeknek 12 éves korig kb. 15 EUR

Török est
Az est alkalmával bőséges vacsorában (helyi italok és ételek) részesülnek, majd folklórműsort, hastáncos előadást láthatnak a vendégek. Az ár tartalmazza a felszolgált vacsorát és az italt. Lehetőség van modern diszkó meglátogatására is, pontos információkért érdeklődjön helyi képviselőnknél.
Irányár: kb. 38 EUR Gyermekeknek 12 éves korig kb. 19 EUR

Aqualand
Ideális szórakozó- és pihenőhely az egész család számára. A park vízi attrakcióival nagyszerű szórakozási lehetőségnek ígérkezik. Az ár tartalmazza az Aqualand belépőt és az ebédet is.
Irányár: kb. 40 EUR Gyermekeknek 12 éves korig kb. 20 EUR.

Búvárkodás
Ezen a kiránduláson kétszer félórában lesz lehetőségük merülésre egy tapasztalt vezető kíséretében. Leginkább a gyakorlati merülés bevezető leckéjének tekinthető, ami akár egy élethossziglani hobbi kezdetét is jelenti. Az ár tartalmazza az ebédet, az oktatói segítséget és a felszerelés kölcsönzési díjat is. A részletekről érdeklődjön helyi képviselőnknél.
Irányár: kb. 75 EUR

Fontos információk a kinti fakultatív programokon való részvételről

Amennyiben Ön más irodánál fizetett be az utazására, akkor:
 • ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges.
 • a helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait.
 • információért se forduljon hozzánk, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette.

Amennyiben nálunk fizette be utazását, akkor az alábbiakat kérjük olvassa el:
 • A törökországi fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
  • A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait.
  • A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
  • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak.
  • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
  • Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást.
  • A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Általában az aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
  • A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek.
 • Minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül megadjuk a kinti helyi iroda által alkalmazott idegenvezető elérhetőségét , legkésőbb a megérkezéskor.
 • A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja.
 • A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.