Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Izrael Tel Aviv látnivalók

Tel Aviv egész Izrael legmodernebb és legpezsgőbb városa, ahol tökéletesen megfér egymás mellett a régi és az új. Fedezzék fel Jaffát, az egykori kikötővárost, de vessék bele magukat a Közel-Kelet partifővárosának éjszakai életébe is! 

Jaffa óvárosa

Az ókori kikötőváros, Jaffa már a történelem kezdeteitől lakott település. Alkalmassá tette erre a dombja, amely megvédte a támadásoktól, és amelyre kiválóan lehetett építkezni. Már számos ókori történetíró említi a várost, ahogy a Biblia is. Joffé településnéven az Apostolok cselekedeteiben is szerepel a város, ahol Szent Péternek látomást küld Isten, miszerint ne tegyen különbséget a zsidók és a keresztények között. Keressük fel Jaffában a történet mentén Szent Péterről elnevezett templomot, ha érdeklődünk a történelem után! De járjuk be az óváros szűk utcácskáit a kikötőtől a bazárig. Álljunk meg a használtcikk piacon, ahol egyedi szuvenírekre bukkanhatunk. 

Neve Tzedek negyed 

Tel Aviv legrégebbi és leghangulatosabb része, ahol az 1880-as években kezdték meg az építkezést. Számos régi épület a mai napig igen jó állapotban van, és kávézóknak, galériáknak, designer butikoknak és laza éttermeknek ad otthont. Tökéletes képeket készíthetünk, miközben megállunk egy csésze kávéra vagy egy humuszra.

Tel Aviv múzeumjai

Tel Aviv városa világszerte ismert művészi rezgéséről. A város rengeteg művészt és szabad lelkű embert vonz, így nem csoda, hogy szinte minden utcasarkon egy galériát találunk. A nagyobb múzeumok közül érdemes felkeresnünk a Beit Hatefutsoth (Diaszpróra) Múzeumot, ahol a zsidók életét és kultúráját mutatják be világszerte, különböző történelmi időkben. A másik jelentős múzeum az Erezt Israel Múzeum (Izrael Földje Múzeum), amely több épületből áll, és rengeteg egyedi megoldással várja a látogatókat. Van benne planetáriumtól kezdve a kerámiákkal, üvegtárgyakkal, tudománnyal, etnográfiával, folklórral és az írás történetével foglalkozó terem is. A komplexum legfontosabb látnivalóját a Tell Qasile ásatási hely adja, ahol a régészek 12 települési szintet azonosítottak egészen a Kr. e. 12. századig visszanyúlóan. 

Tel Aviv strandjai

Tel Aviv együtt lélegzik a tengerpartjával. Napközben a helyiek kávéznak itt egyet, este a sétányon korzóznak, hétvégenként pedig kifekszenek a strandra. A széles, homokos tengerpartért az utazók is rajonganak. A legnépszerűbb strandok a Gordon Beach, a Frishman Beach és a Banana Beach. Tel Aviv régi kikötői részét felújították, amely most teljes pompájával várja a családokat és a fiatalokat. A Namalon rengeteg kávézó, apró műterem és egy kitűnő beltéri piac található. 
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.