info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Izrael utazás hasznos infók

Ismerje meg Izraelt!

Izrael beutazási szabályok

 • Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.
 • Az útlevél igényléséről itt tájékozódhat: Útlevél igénylés
 • Magyar állampolgárok turizmus céljából maximum 3 hónapig tartózkodhatnak vízum nélkül Izraelben. 
 • További beléptetési feltétel lehet a visszaútra szóló érvényes repülőjegy, az igazolt utazási cél (pl. szállásfoglalással) és megfelelő anyagi fedezet az izraeli tartózkodás költségeire.
 • Személygépkocsival utazók esetében a  nemzetközi biztosítás (zöld kártya) kötelező. Az otttartózkodás idejére teljeskörű betegbiztosítást kell kötni.
 • Vámmentesen 200 db cigaretta vagy  200 gr dohány, egy liter égetett szesz és két üveg bor szállítható be. A nagy értékű elektromos cikkek behozatalakor e tényt bepecsételik az útlevélbe az esetleges értékesítés megelőzése érdekében.
 • Az Izraelbe utazó külföldi állampolgárok szigorú ellenőrzésre számíthatnak a repülőtéri vagy szárazföldi beléptetés során. A biztonsági ellenőrzés El-Al repülőgéppel való utazás esetén már a gépre való felszállás előtt megkezdődik a kiinduló repülőtéren. Általában minden csomagot még a becsekkolás előtt átvilágítanak és egy részüket manuálisan is átvizsgálják, illetve az utazót kikérdezik. Erre elutazáskor is sor kerül a Ben Gurion repülőtéren.
 • Célszerű ezért a repülőtérre időben, a repülőgép indulása előtt 3 órával megérkezni. A zsidó ünnepek kezdetén és végén különösen nagy az utasforgalom és a várakozási idő. A biztonsági, majd az országhatár átlépésekor az idegenrendészeti ellenőrzés során alaposan kikérdezik a külföldi állampolgárt az utazás, az utazási cél részleteiről és minden egyéb releváns körülményről. Előfordulhat, hogy gyanúsnak vélt adatok vagy körülmények esetén a beutazó e-mail postafiókját is kérik bemutatni az utas laptopján vagy okostelefonján, aminek a megtagadása a visszafordítás kockázatát rejti magában.  Visszafordítást eredményez a deklarált utazási cél valódiságát cáfoló megalapozott körülmény vagy adat, így különösen az illegális munkavállalási cél megalapozott gyanúja. Az a külföldi állampolgár, aki bármikor korábban munkavállalási engedéllyel tartózkodott Izraelben, még turista célú, ezért vízummentes újbóli beutazása esetén is regisztráltatnia kell magát Izrael lakhelye szerinti külképviseletén az utazását megelőzően.
 • Fokozottan számíthat a visszafordításra az, aki korábban illegálisan tartózkodott Izraelben, kiutasították, beléptetését megtagadták, továbbá elutasított izraeli vízumkérelme volt, illetve nem rendelkezik az otttartózkodás és visszautazás feltételeivel, vagy beutazási célja nem tisztázott. 
 • A látogatási (rokont, ismerőst) céllal 3 hónapnál hosszabb időre beutazni szándékozóknak az izraeli belügyminisztérium által jóváhagyott meghívólevél alapján az izraeli külképviselet állít ki vízumot.
 • Munkavállalási céllal beutazni is csak a beutazás előtt izraeli külképviseleten beszerzett vízum birtokában lehet. A munkavállalási vízumot csak az kapja meg, aki számára munkáltatója előzetesen munkavállalási engedélyt szerzett be az izraeli belügyminisztériumtól.
 • A beutazó útlevelében található arab vagy más muzulmán országok pecsétjei nem jelentenek beléptetési akadályt. Az ilyen pecséttel/pecsétekkel rendelkező utazók ugyanakkor alaposabb biztonsági ellenőrzésre számíthatnak. Az ellenőrzés mélysége az egyéni körülmények mellett függ attól is, hogy a szóban forgó arab vagy muzulmán országgal éppen milyen viszonyban van Izrael.
 • Jordániából és Egyiptomból a turista célú beutazás jelenleg folyamatos és akadálymentes. Ugyanakkor az útlevélben lévő izraeli pecsét kizáró ok a Szíriába és Libanonba (és a legtöbb közel-keleti muzulmán országba) való belépéshez.
 • Izraelbe a környező arab országokból szárazföldön külföldi turisták három határátkelőn léphetnek be: Egyiptom felől Taba-nál Eilat-ba, Jordánia felől pedig Akaba-ból Eilat felé, illetve északon az izraeli Beit Shean-i határátkelőnél.
 • Izrael, illetve a Nyugati Part Jordánia irányából, az Allenby (King Hussein)-hídon is megközelíthető. Hivatalos izraeli álláspont szerint az Allenby-híd nem szolgál az Izrael és Jordánia közötti nemzetközi turista forgalom lebonyolítására, azt elsősorban palesztin vagy jordániai állampolgársággal (is) rendelkező személyek és a két országban dolgozó diplomaták használhatják.
 • Izrael és a Nyugati Part közötti közlekedés csak izraeli katonai ellenőrzőpontokon keresztül történhet, de számos állandó és mobil ellenőrzőpont található a Nyugati Parton belül is. Az ellenőrzőpontokon a katonák az útlevelek mellett a gépjárműveket is ellenőrzik. Bizonyos ellenőrző pontokat csak különleges engedéllyel rendelkező személyek használhatnak. 

Izrael repülőút, poggyászsúlyok, nyaralási napok

 • Budapest és az izraeli repülőterek között a repülési idő kb. 3 óra 30 perc.
 • A budapesti indulást megelőző reptéri találkozó általában 3 órával a repülőgép indulása előtt van.
 • A poggyászok súlyhatára légitársaságonként változó. A részletekről kérjük, hogy érdeklődjön az irodában.
 • A repülőre felvihető poggyászok hatályos biztonsági előírásaival kapcsolatban a budapesti repülőtér weboldalán, a www.bud.hu oldalon tájékozódhatnak.
 • Az összes általunk kínált repülőutat neves légitársaságokkal bonyolítják le. A nemzetközi légi közlekedésben szokásos előírások és egyezmények alapján az utazási iroda fenntartja az indulási hely, idő, a repülési útvonal, a közbenső leszállások, a légitársaság kiválasztása, a repülőgép típusa és a repülési terv változtatásának jogát. Az érvényes pontos indulási és érkezési időpontokat az úti okmányaik tartalmazzák.
 • Technikai vagy szervezési okokból változhat a repülőgép típusa és útvonala, de megtörténhet az is, hogy a kiírt desztinációk között le kell szállnia a repülőgépnek.
 • Az utazási iroda repülőgépes utazásainak első és utolsó napjai utazási napok, nem pedig nyaralási napok. Azzal sem lehet számolni, hogy az indulás a délelőtti órákban lenne, a visszautazás pedig az esti órákban. Az odautazás esti járat esetén az első éjszakába, a hazautazás reggeli járat esetén az utolsó éjszakába nyúlhat. A repülőgép indulási ideje néhány órával a tervezett időpont előtt is megváltozhat, a késések pedig egészen gyakoriak az utóbbi években, amit nemcsak a kedvezőtlen időjárási viszonyok okozhatnak, hanem technikai problémák is, elsősorban a légifolyosók túltelítettsége. Az utazási iroda és a légitársaságok azon munkálkodnak, hogy a lehető legnagyobb mértékben kizárják ezeket a zavaró tényezőket, de ha mégis előfordulna, hogy a repülőgép indulási ideje megváltozik, illetve késik, szíves megértésüket kérik.
 • A menetrendváltozásból, késésből eredő kellemetlenségekért az utazási iroda nem vállal felelősséget. Az esetleges változásokról az ügyfeleket azonnal tájékoztatjuk.
 • A légitársaságok menetrendjének alakulására az utazási irodának nincs ráhatása, azokat a légitársaságok maguk alakítják.
 • Az utasnak figyelembe kell vennie a jelentős késés, vagy menetrendváltozás előfordulásának lehetőségét az átszállások, a lakóhely-reptér transzfer megszervezésénél, a szabadságok tervezésénél és a kereskedelmi határidők betartásánál, ezen okok miatt bekövetkező kárért az Utazási Iroda nem tud felelősséget vállalni.
 • A csomagokért a repülőút ideje alatt a légitársaság felelősséget vállal. Ha a poggyász megsérül, vagy elvész, a megérkezés után azonnal jelenteni kell a repülőtéren a megfelelő helyen, ahol jegyzőkönyvet vesznek fel (P.I.R.), amelyre szükség lesz a légitársasággal folytatott további tárgyalások során. A kárigényt az utasnak a légitársaságnál kell benyújtania.
 • A szigorú reptéri előírások nem teszik lehetővé, hogy reptéri kollégák a repülőtéren áthaladjon az útlevél-ellenőrzésen, tehát a tranzitváróban már nem lehet az utasokkal. Csak az indulási, vagy érkezési csarnokba kísérheti Önt.

Izraeli fakultatív programok, kirándulások

 • Az izraeli fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
 • Az oldalainkon közölt árak tájékoztató jellegűek. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. Abban az esetben ha az utas nálunk fizette be az utazását, akkor Irodánk, minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül segítségére van a hozzá forduló Utasoknak, ekkor megadjuk a kinti helyi utazási iroda képviselőjének az elérhetőségeit.
 • Az izraeli partner utazási iroda fenntartja a program- és az árváltoztatás jogát.
 • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen vagy irodánkban kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák.
 • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
 • A helyszínen történő befizetése esetén a helyi szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő), tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
 • Az utas nem köt szerződést a Dive Hard Tours-al a fakultatív programok egyikére sem, ezért az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról, ezért utazási szerződésük hatálya a fakultatív programok nem terjed ki.

Izraeli utazás | Telefonhívás Izraelből

 • Hívás Magyarországra: +0036 előtaggal.
 • Hazatelefonálni még nyilvános fülkéből is meglehetősen drága.
 • A szállodákban általában min. 3 percet számolnak fel külföldre történő telefonáláskor.
 • Mobiltelefon az országba bevihető, és többnyire működik is.

Izraeli utazás | Szálloda kategóriák. Mikor foglalhatjuk el a szobánkat és mikor kell kiköltözni?

 • A kategória-besorolás a szállodáknál nem hasonlítható az általunk megszokott standard-besoroláshoz. Kérjük, kísérjék figyelemmel irodánk értékelésben megadott jelöléseinket is!
 • Minden szálloda és panzió gondos kiválasztás után került be katalógusunkba. A kiválasztásban segítségünkre voltak külföldi partnereink, akik a helyi viszonyokra vonatkozólag megbízható ismeretekkel rendelkeznek.
 • A szállodák leírása és osztályozása az adott ország megfelelő mércéje szerint készült (a mi értékelésünk tehát nem feltétlenül esik egybe azokkal a kategóriákkal, amelyeket a vendéglátó országban használnak).
 • A szállodák besorolását az adott ország idegenforgalmi hatóságai végzik.
 • A szállodák leírásánál tájékoztatjuk utasainkat a szálloda hazai osztályozási rendszer szerinti besorolásáról is. A szállodák minősége megközelíti a nemzetközi színvonalat.
 • A szobák hangszigetelése a legtöbb esetben nem elegendő. Az élet különösen nyáron az utcán zajlik, gyakran a késő esti órákban is. Ha a szállás ezeken a forgalmas helyeken van, vagy a hotel esti zenés műsorokat tart, a zaj beszűrődhet a szobákba. Az autó- és motorbicikli forgalomra semmilyen komolyabb korlátozás nem vonatkozik. Ezekből az okokból kifolyólag előfordulhat, hogy időnként csak később sikerülhet elaludnia. A megoldás lehet a délutáni pihenő (az üzletek zárva vannak, és mindenhol nyugalom uralkodik).
 • Több üdülőterület még építés alatt áll, fejlesztik az infrastruktúrát, vagy új szállodák épülnek.
 • A megrendelt szálláshely környezetében (vagy a hotel egyes részeiben) építkezés, felújítás folyhat, amelyre a Dive Hard Toursnak nincs ráhatása, előzetes tájékoztatást arról nem kapunk.
 • A déli országok egzotikájához hozzátartoznak a rovarok is, ezért vigyen magával rovarok elleni szereket is. Ön olyan kategóriájú szállásra jogosult, amilyet Önnek visszaigazoltak és amilyet befizetett. Sajnos, minden igyekezetünk ellenére is néha előfordul, hogy nem sikerül helyet biztosítanunk az Önök által megrendelt szállodában, még akkor sem, ha azt már jóval az utazás előtt befizették. A vendéglátó országok törvényei ugyanis megengedik, hogy nagyobb számú megrendelést vegyenek fel, mint a szálloda tényleges kapacitása. Ilyen esetben a hoteltulajdonos köteles pótszállást biztosítani, de minden esetben azonos, vagy magasabb kategóriában.
 • A szobák kiosztása mindenkor a szálloda-vezetés feladata, ezt az utazási iroda nem tudja befolyásolni.
 • Háromágyas szobának a pótággyal kiegészített kétágyas szobát minősítik. Kivételes esetekben a szobában két pótágy is elhelyezhető, ez azonban szűkíti a lakóteret. Kétágyas szoba megrendelése esetén a Dive Hard Tours nem tudja garantálni, hogy a szálloda által biztosított szobában a két ágy két különálló ágy, vagy franciaágy lesz. Az egyágyas szobák a szállodák árvaszobái; egyrészt kicsik, másrészt rossz tájolásúak és ráadásul lényegesen drágábbak a felár miatt.
 • A nemzetközi egyezményeknek megfelelően a szobákat 12.00 óráig kell elhagyni. Az all inclusive szolgáltatások is a check-out időpontjáig vehetők igénybe. Egyénileg megállapodhatnak a recepción, rendszerint külön díj ellenében, hogy a szobát későbbi időpontban hagyják el. Az érkezés napján a beköltözés legkorábbi időpontja 14.00 óra után van. A korai érkezés, illetve késői indulás nem jogosítanak fel a szoba és az étel-ital ellátás hosszasabb használatára.
 • A repülőgép menetrendjéből fakadó esetleges késői érkezés, vagy korai indulás miatt igénybe nem vett szállodai szolgáltatások díját (tartózkodás, étkezés) a szállodák sem az utasoknak, sem az utazási irodának nem fizetik vissza. A szállodák a megrendelt szolgáltatásokat a repülőgép érkezésétől és indulásától függetlenül biztosítják. A szállás és az ahhoz kapcsolódó ellátás mereven összetartozó két szolgáltatás, amit a szállodák együtt biztosítanak.
 • Az utazás során előfordulhat, hogy a repülőgép menetrendje miatt bizonyos rész-szolgáltatások elmaradhatnak.
 • A legtöbb szállodában a kívülről behozott ételek/italok fogyasztása nem kívánatos.
 • Eilat minden szállodájában a széliránytól függően előfordulhat, hogy zavaró a le- és felszálló repülőgépek zaja.
 • Az All Inklusive szolgáltatást nyújtó létesítményekben általában karszalagot kell viselni. Néhány szállodában az italok rendelésekor aláírást kérnek. Az All Inklusive ellátás az elutazás napján 12.00 órakor véget ér.
 • Az utólagosan meghirdetett különleges ajánlatok és az utolsó pillanatban lefoglalt utazások (Last Minute) esetén csak a szálloda kategóriáját garantáljuk, és nem is mindig a katalógusban szereplő hotel kerül szóba. A szálloda nevét az ügyfél a célországba való megérkezés után tudja meg.

Izraeli utazás - Általános biztonsági helyzet

 • Izrael a több évtizedes közel-keleti konfliktus által érintett földrajzi és geopolitikai térségben helyezkedik el.  Ennek nyomán biztonsági helyzete és a közel-keleti konfliktus alakulása között szoros és kölcsönös meghatározottsági viszony van.
 • Izrael egész területe a Golán-fennsíkkal együtt az utazás és ott-tartózkodás szempontjából "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik.
 • A Palesztin Nemzeti Hatóság fennhatósága alatt álló ciszjordániai területek (Nyugati Part) az utazás és ott tartózkodás szempontjából szintén a "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriába, míg a Hamasz fennhatóság alatt álló Gázai-övezet az "I. fokozatú, utazásra nem javasolt" kategóriába tartozik.
 • A Nyugati Part (Ciszjordánia, vagy palesztin területek) jelentős része (Kelet-Jeruzsálemmel együtt) izraeli katonai fennhatóság alá esik, ellenőrzését az izraeli biztonsági erők végzik. Egyes ciszjordániai városok és környékük (pl. Ramallah, Betlehem, Jerikó, Hebron, Nablus, Dzsenin) teljes mértékben palesztin igazgatás alá tartoznak, így ott a palesztin hatóságok feladata a rendfenntartás.A Nyugati Partra, különösen annak palesztin igazgatás alatt álló zónáiba való beutazás (mely izraeli biztonsági ellenőrző pontokon, ún. „check-point”-okon vagy „barrier”-eken keresztül történik) fokozott biztonsági kockázatot jelent. A helyzet az elmúlt években ugyan jelentősen javult, de továbbra is kockázatokat hordoz magában. Előfordulhatnak – az aktuálpolitikai és biztonsági helyzettől függően - összetűzések a helyi palesztin lakosság és az izraeli telepesek, valamint a rendfenntartó erők között. A biztonsági helyzet akár óráról órára is változhat, ezért arról közvetlenül az odautazás megkezdése előtt érdemes tájékozódni az izraeli hatóságoknál.
 • Az egyiptomi biztonsági helyzet függvényében a Sinai-félszigeten az Egyiptommal határos izraeli területsávban, így a határ menti autóúton való tartózkodás és közlekedés kockázatos lehet. Az itt történő utazás és tartózkodás előtt javasolt tájékozódni az izraeli hatóságoknál.
 • Izraelben a terrorakciók veszélye az elmúlt években általában jelentősen csökkent, de az ország továbbra is fokozott kockázati besorolásban van. 
 • Terrortámadás helyszíneként a nagyobb tömegeket vonzó terek, helyszínek jöhetnek számításba, így a bevásárló központok, vonat- és buszpályaudvarok, illetve -megállók, piacok. A tömegközlekedési eszközök használata a fenti terrorveszélyeztetettség miatt nem ajánlott.
 • A keresztény, zsidó és muzulmán szenthelyek többsége látogatható.
 • A köztörvényes bűnözés Izraelben nem haladja meg az átlagos európai szintet, annál fokozottabb kockázatot nem jelent.
 • A természeti katasztrófák előfordulási valószínűsége nem nagyobb, mint általában Európában, ugyanakkor a magyarországinál nagyobb az esély a földrengésre, mivel tektonikai lemezhatár közelében van az ország. A száraz és forró hosszú nyár miatt mediterrán jellegű erdő- és bozóttűzvészre is lehet számítani.

Izraeli utazás | Tudnivalók az országról

 • A zsidó naptár holdnaptár, ezért a zsidó ünnepek a nyugati naptárban minden évben más napokra esnek. A sabbathoz hasonlóan minden zsidó vallási ünnepnap napnyugtakor kezdődik és napnyugtakor végződik. Ennek megfelelően a vallásos ünnepnap, így minden sabbat kezdeti napján néhány órával napnyugta előtt bezár a boltok többsége, illetve leáll a tömegközlekedés.
 • Izraeli nemzeti és zsidó ünnepek 2013-ban:
 • Pészáh: március 25.-április 1.
 • Hősi halottak emléknapja: április 15.
 • Függetlenségi nap: április 16.
 • Sávuot: május 14.
 • Ros Hásáná/Zsidó Újév: szeptember 4-6.
 • Jom Kipur: szeptember 14.
 • Szukot (sátoros ünnep): szeptember 18-26.
 • Hannuka: november 28.-december 5.
 • Fontos: Jom Kipur ünnepi napján (2013. szept. 13. napnyugtától szept. 14. napnyugtáig) minden motorral működő közlekedési eszköz leáll (az életmentés esetét kivéve), minden bezár, és a szokásjog alapján csak gyalogosan vagy kerékpárral lehet közlekedni az egész ország területén.

Izraeli utazás | Közegészség, egészségügyi helyzet

 • Izrael epidemológiai szempontból nem veszélyesebb, mint Magyarország. WHO besorolás alapján a magyarországitól eltérő gyermek- és felnőttkori védőoltásokra nincs szükség.
 • Az általános egészségügyi és higiéniai helyzet jó.
 • A vezetékes ivóvíz iható, de erősen klórozott. Közterületeken bent és kint egyaránt elterjedt a hűtött vizű ivókút.
 • A kórházi ellátás magas színvonalú és fizetős tulajdonostól és üzemeltetőtől függetlenül, mivel a helyi lakosság is részleges biztosítási alapon veszi azt igénybe. A magán és állami szféra egymás mellett és egymást kiegészítve működik. A sürgősségi ellátás magas színvonalú.
 • A gyógyszertári és gyógyszerekkel való ellátottság jó. Minden egészségügyi szolgáltatás és gyógyszer ára magas (pl. egy sürgősségi ellátást nyújtó osztályon, tehát sorban állás vagy előzetes bejelentkezés nélkül igénybe vett bármilyen egészségügyi szolgáltatás kiinduló ára 60 ezer Ft-nak megfelelő összeg).
 • Minden Izraelbe látogató külföldi állampolgárnak teljes körű egészségbiztosítást kell kötnie beutazása előtt itt-tartózkodása idejére.

Magyarország Nagykövetsége Tel Avivban

 • Cím: Tel-Aviv 6266108, Pinkas St. 18. (PO Box 22197)
 • Telefon: (+972) (3) 545-6666.
 • Fax: (+972) (3) 546-7018.
 • E-mail: mission.tlv@mfa.gov.hu
 • Misszióvezető: Benkő Levente.
 • Vészhelyzet esetén hívható telefonszám: (+972) (54) 454 6601.

Izrael Állam Nagykövetsége Budapest

 • Cím: 1026 Budapest, Fullánk u. 8.
 • Telefon: 392-6200
 • Fax: 200-0783
 • Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 09:00-12:00.
 • Nagykövet: Yossi Amrani.
 • E-mail: info@budapest.mfa.gov.il.
 • Honlap: http://budapest.mfa.gov.il , http://embassies.gov.il/Budapest/Pages/default.aspx

Felhívjuk az Izraelbe utazók figyelmét, hogy a konzuli segítségnyújtás területén tel-avivi nagykövetségünk lehetőségei korlátozottak. A segítségnyújtás sikerének esélyeit növeli, ha a magyar állampolgárok Izraelbe történt megérkezésüket követően bejelentkeznek a nagykövetségen.

Frissítve: 2019. április 11.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.