info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Mykonos utazás tudnivalók

Mykonos utazás tudnivalók

Mykonos, vagy magyarul Míkonosz szigete a legelegánsabb görög sziget. Relaxáljanak a végtelen tenger látványát és a szikrázó napfényt élvezve. Kortyoljanak egy hűs Mythos sört vagy egy színpompás koktélt, majd fedezzék fel a görög konyha remekeit. Igazán emlékezetes nyaralás lesz, ahol a tökéletes kikapcsolódás mellett akár a pezsgő éjszakai életbe is belevethetik magukat.
Míkonosz utazás tudnivalók

Míkonosz történelme és földrajza

Míkonosz a 24 szigetből álló Kikládok-szigetcsoport tagja, amelynek neve a görög küklosz, azaz kör szóból ered, ugyanis az apró szigetek Déloszt fogják körbe. Jelentős történelmi múltra tekint vissza a szigetcsoport, ugyanis itt virágzott Kr. e. 3.000 és 1.000 között a kükládikus civilizáció, amelynek külön múzeumot is állítottak Athénban. Mykonos a mitológiában is szerepet kap, ugyanis Zeusz itt győzte le a titánokat.

Mykonos szigete a  finomhomokos strandjairól híres, valamint a szemet kápráztatóan gyönyörű, sziklás, kopár tájról. Az Égei-tenger által körülölelt sziget legmagasabb pontja 341 méter. Az apró szigetnek 10 ezer lakosa van, amely a többszörösére nő nyáron a turisták révén. A sziget két legnagyobb nyaralóhelye Omosz és Platisz Gialosz, fővárosa pedig Míkonosz, amelyet Chora néven is emlegetnek. Míkonosz város legnépszerűbb negyede a Kis Velence, ahol egyedi hangulatú épületek sorakoznak. A sziget egyik legkedveltebb strandjai Agiosz Szosztisz, a Paraga és Elia Beach. Az északon fekvő Kalafatisz a szörfösök körében rendkívül népszerű.

Görögországi idegenforgalmi adó - kint fizetendő a szálláson érkezés után

1 vagy 2 csillagos szálloda esetén: 0,50 € / szoba / nap
3 csillagos szálloda esetén: 1,50 € / szoba / nap
4 csillagos szálloda esetén: 3,00 € / szoba / nap
5 csillagos szálloda esetén: 4,00 € / szoba / nap
A stúdiók, apartmanok kategória besorolásától függően: 0,25 € - 1,00 € / szoba / nap.

Dive Hard Tours utazási tipp

Míkonoszon nyaral? Szantorini meseszép szigete rendkívül közel fekszik, így mi mindenképp javaslunk egy 1 napos kirándulást a kék-fehér szigetre, amely valóban úgy néz ki, mint a képeslapokon. Délosz történelmi szigete 2 km távolságban található, ide is könnyedén áthajózhatunk. A mitológia szerint Déloszon született Apollón.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.